szerinted?!
  • polarka
    "1. Te automatikusan úgy vetted hogy a "halhatatlanság" énrám vagy terád vonatkozik..."
    Úgy vettem ki a mondandód, ez van. De valóban, akkor a te megközelítésed szerint lehetséges, h örökké él az élet.

2. Egyetértek. Attól még, mert ilyen fejlett agyam van, h ezt végig gondolhattam, nem jelenti, h fel akarom adni az életem. Ezért mondtam, ha már ez van, akkor célokat ki találhatok magamnak. Adhatok értelmet, célt az életemnek, de én tudni fogom, h azokat csak én alkottam. Attól még mert nem ösztönösen cselekszem, hanem megfontoltan az nem zárja ki, h úgy viselkedjek, mint aki csak ösztönből cselekszik hasonlóan.

Egyébként a beprogramozás érdekes kérdés. Úgy olvastam, h az ember pont a fejlettebb agyrétegének köszönheti mindazt, amitől az állatoktól különbözünk és ezen agyréteg elnyomhatja az alatta elhelyezkedő ösztönös irányításért felelős réteget. Ez az elnyomó képesség teheti lehetővé, h úgy viselkedhessünk, ahogyan ösztönösen nem volnánk képesek.
    Ugyanitt olyasmit is említettek, h aki okosabb, az jobban/könnyebben át tudja venni az ösztönös réteg feletti irányítást.