szerinted?!
-
debussy #4828 Először is, nem hinném, hogy tisztáznom kéne magam a forrást illetően, de ha ez megnyugtat, hát legyen. Dr. Berend Mihály egyik könyvében olvastam és érdekes gondolatnak találom.
Ezt a föltevést megosztottam a fórumozókkal, mivel épp erről beszélgettünk, de erre te fölkaptad a fejed és támadni kezdtél.
Szeretném neked elmesélni, hogy egy fórum nem arról szól, hogy valaki ír valamit, te pedig kijelented, hogy nem így van, illetve az illető "memójával" valami nincs rendben.
Elárulok még egy titkot. Vannak a világon nagy kérdések, amikre sosem fogunk választ találni, mert nem is lehet.
Ettől függetlenül mindenkinek lehet egy véleménye, és több jó és rossz megoldás is lehetséges. Megnyugtatlak, ebben nem te leszel a bíró.
A gondolat mellett továbbra is kiállok, és szeretném leszögezni, hogy nem szokásom a biológiát bármi politikai nézettel azonosítani és kérlek velem kapcsolatban te se tégy ilyen megnyilvánulásokat.
A hozzászólásomban tisztán közöltem, hogy az embereknél már sokkal összetettebb, hogy ki, mikor önző és kivel.
Azért gondolj bele:
1. Egy teljesen idegen fuldokol melletted. Ha segítesz, nagy valószínűséggel meghaltok, ha nem próbálod megmenteni, te életben maradsz.
2. Egy családtagod van melletted.
No melyik esetben kell többet gondolkodnod?
Persze könnyen hoztál ellenpéldát az állatok köréből, de emlékezz a nyelvtanra: szóvégi u, ü mindig hosszú, KIVÉTEL: kapu....
Van kivétel, mégis szabályként emlegetjük.