szerinted?!
  • dronkZero
    "Nem volt ha...beeeee"

#4535: "Ha ezt nem fogod fel, akkor visszavonom az előző jelzőt."

De volt, beee... :P

"Jó, hagyjuk. Írtad, hogy nem alap a személyes tapasztalat."

Hát nem is. De a füstölős megoldást már nevezhetjük műszeres mérésnek. Az, hogy érzed vagy nem érzed a bőrödön a légáramlatot (nem huzat!) az nem mérhető. A füstoszlop elhajlása a függőlegestől meg egy objektív adat. Sokkal érzékenyebb is.

"Hát ezerszer láttam, hogy mozog, ha huzat van, talán meg tudom különböztetni, de nem érdekes."

Én különbséget tennék huzat és légáramlat közt... Mégpedig úgy, hogy huzat az a légáramlat, amit a bőrödön is érzel. Így marad egy olyan részhalmaz, ami légáramlat, de nem érzed.

Bocs, ha szőrszálhasogatásnak tűnik, de elengedhetetlen. Különben elbeszélünk egymás mellett.

És akkor ezzel még csak a légmozgást zártuk ki, mint természetes okot.

"Egyébként érdekesebb beszélgetéseket is ki lehetne hozni ebből a felállásból. A szkeptikus és a nem annyira szkeptikus."

Hm, ja. Általában hitvitává válik, aminek meg nincs megoldása egyik részről sem.

"Nem olvastam még a véleményedet, mi az élet értelme...Szerinted?"

Szerintem céltalan/öncélú. A megfelelő összetételű anyaghalmaz ilyenné rendeződik, ha energiával sugárzódik be hosszú időn keresztül. Már ha a világot és az életet mint egészet nézzük.
    Egyénileg meg úgyis mindenki megtalálja magának az élete értelmét, de ebben meg a legritkább esetben van egyetértés, sőt nem is szabad, hogy egységes legyen mindenkinél...