szerinted?!
-
Ne egy rovarral hasonlítgasd. Hasonlítgasd csimpánzzal, gorillával, főemlőssel. Nincs értelme olyan fejlődési ághoz hasonlítani magunkat, amiktől irtózatosan távol állunk.
Ember vs állatvilágról volt szó. A gorilla illetve csimpánz már éppen állatvilág. Ha a különbséget keresed, itt kell megmutatnod...
Én csak az agytérfogatról és a beszédközpontról tudok, ha tudsz még valamiről, ne tartsd magadban!
"Tudatosan alkotunk és megfigyeljük a környezetünket, a múlt szellemi értékeit őrizzük. A világ felé fordulunk és kutatjuk azt. Szerintem nem kell magyarázni."
De, kell. Leginkább azt, hogy mit akartál ezzel mondani. Ezek nem egyedülálló dolgok. Csak épp minden állat a maga szintjén teszi ezt. Lényeges különbség nincs, csak mennyiségi. (De, a beszéd nagyon lényeges, de az egyértelmű, attól tekintsünk el)
"Nem gondolom, hogy a művészet melléktermék lenne. Szerintem a gondolkodás, és a beszéd velejárója."
Mondj szinonímát a "velejárója" szór! Mellékterméke? :P :D
Én is ezt mondom, hogy egy "hozadék", a bonyolult agyunk következménye, de nem túlélést segítő funkció, sőt, önmagában nem is funkció.