szerinted?!
  • dronkZero
    Tudod, az a helyzet, hogy a kereslet mindig megteremti a kínálatot. Halál utáni életre meg igencsak lenne igény. Hát lettek is sokan, akik ígérik.

Tökmindegy, milyen köntösbe bújtatod a kreacionizmust, az kreacionizmus marad. Isten, intelligens tervező, intelligens élet...

Egyébként nagyfokú naivitás és a tények elé...hm...sajátos értelmezése intelligenciát tulajdonítani az életnek...

Egyébként definiáld már, mit értesz az "élet" szón, mert olyan képlékenyen használod, hogy követhetetlen. Kb annyi jött le, hogy minden, ami túl bonyolult ahhoz, hogy minden részletére kiterjedően ismerjük, az neked "élet". Van rá biológiai definíció, de az alapján a Föld nem él. (Elég fura is lenne a Föld szaporodása)

"A víz amellyel főzöd az ÉLŐ Föld össz-vízkészletéből ered, és oda is fog visszatérni, akár a testeden keresztül is !"

Ezt körfolyamatnak hívják, nem életnek.

"DE MINDEZ összevetve végül hozzájárul a TE TOVÁBBÉLÉSEDHEZ !"

Ja, hogy filozofálunk... Ja, a testem anyaga megmarad. De az a dolog, aminek én tekintem magam, az örökre megsemmisül. Ez van. Nem kizárólag az anyag vagy, anyag szinten tényleg nem különbözöl más emberektől, állatoktól, sziklától. Te az az információ vagy, ami a tested anyagának elrendeződésére vonatkozik. Ennek a rendszernek a működése az élet. Viszont ez az információ, ez a működés a halállal megszűnik. Ez nem halálhit. Ez nem hit. Ezek tények.

Annyiban igazad van, hogy ezt a halálfélelmet különbözőképpen kezeljük. De kettőnk közül te vagy az, aki ámítod magad, és letagadod a halált, nem akarsz róla tudomást venni. Te vagy róla meggyőződve, hogy a halál egy kis semmiség, tulajdonképpen semmi sem változik.

(Ha esetleg halálos beteg vagy, vagy valamelyik hozzátartozód az, akkor felejtsd el amit mondtam, nem a reményt akarom elvenni, nem gonoszkodásból csinálom. Csak tisztán filozófiai vitának tekintem.)