szerinted?!
-
debussy #3634 Debussyt azért hallgatok (bár mostanában ritkán) mert minden egyes müve életérzést, hangulatot kelt. Persze ez minden müvel így van, de Debussy müvei nagyon erös hangulatokat sugároznak-szerintem.
Tehát helyesbítek: lehet, hogy mondjuk egy Chopin münek nincs konkrét mondanivalója, de érzelmeket közöl és az a hallgatótól/ elöadótól függ, hogy miket értelmez ezek közül.
"Kifejezni magunkat másban nem nagyon lehet, csak szóban :)" Ezzel nem tudok egyetérteni. Ha zongorázol (nem tudom hány éve) akkor tudnod kell, hogy sokkal jobban kifejezheted egy odaadó elöadással mondjuk a fájdalmadat, mint szóban.
A szeretni-kell elvvel kapcsolatosan teljesen osztom a véleményed.
Èrdekes, hogy azt mondod, hogy nem érzed úgy, hogy meghalnál, ha nem zenével foglalkoznál. Mivel én már korán eldöntöttem, h nem megyek zenei pályára (talán nem is lettem volna "elég"), ezért számomra a zene világa elnyerte a varázslatos minösítést, egy másik különös világ melybe én nem kerülhetek be, csupán amatörként halk megfigyelö lehetek, aki néha feltesz egy-egy darabot a youtube-ra, de tudja, h sosem lesz Szentpéteri Csilla. :) De már nem aggaszt, mert tudom, hogy mit akarok.
Gondolom, hogy számodra nincs meg ennek az egésznek a varázsa, ami engem vonz, mivel Te ebben élsz.
A Zongoristát láttad?