5506
szerinted?!
-
exy1 #3654 Miről szól ez a topik? Elmondaná valaki nekem? -
zbz60 #3653 az élet értelme : 1:csinálj gyereket. 2:legyen jó csajod . 3:legyen egy ps3 - mad. + 1: és legyen hozzá gamed -
egetrengető #3652 42 bár már biztosan tudjátok... -
debussy #3651 Ezek nagy igazságok, de tényleg tudunk és kell is segíteni magunkon.
"Erő, igen, erő kell: anélkülsemmire sem megyünk, és erőt csak erővel szerezhetünk, ez az, amit ők nem tudnak...." /Dosztojevszkij- Bűn és bűnhődés/ -
#3650 Jah, úgy gondoltam, hogy mi tesszük azzá egymásnak és magunknak is.
De nagyon igazad van, ilyen például az idegeskedés (ami ugye nem más, mint más miatt magunkon bosszútállni :D) -
#3649 akkor hagyd figyelmen kívül a zárójeles részt:) végülis zárójelben van! -
debussy #3648 Nem feltétlenül. Sokszor az ember saját magától kapja a legnagyobb leckét és büntetést. -
#3647 Ugyan, csak mi tesszük azzá (egymásnak). -
#3646 Na most akadtam ki!!!! az élet egy bonyolult szar az egész!!!!WÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁÁ!! -
#3645 Beszarás. Én néha a hegedűtémákat szoktam játszani belőle csellóval...
Valamiért sokszor úgy érzem hogy yann tiersen alkotott valamit, viszont mikor a tanáromnak odaadtam, neki nem tetszett.. azon filóztam sokáig hogy akkor lehet hogy túl egyszerű dolgokat írt, vagy mi? Aszthiszem most már talán tudom, hogy a tangó harmónika akkordozással "csalt" egy kicsit, az akkordozás nem népszerű a komolyzenében... -
debussy #3644 Yann Tiersen
Az Amelie csodálatos életének a zenéjét ő írta.
-
debussy #3643 Bocs, de nincs fennt a gépen a kotta, de tudok egy jó oldalt, ahonnan tudsz kottát letöltene. (Komoly zeneit) www.pianosociety.com -
#3642 Az Amelie-t átküldhetnéd :)) Azt nem találtam meg sehol. -
debussy #3641 Ezek is jók -akik szeretik- bár én más stílusú filmzenéket szeretek. Például Amelie csodálatos élete, Büszkeség és balítélet (új változat). Ezeknek megvan a kottája is. Múltkor láttam egy filmet (Anna Karenina) és nagyon jó volt a zenéje. Mostanában elkezdett érdekelni az orosz kultúra. Nagyon sok jó zeneszerzöje és írója van. -
#3640 Gyűrűk ura, James Bond, Vangelis, Ennio Morricone, Hans Zimmer (Gladiator), Claus Badelt (Karib tenger kalózai), Titanic, Shrek.
Vegyél fel msn-re ha gondolod; [email protected] -
debussy #3639 A Zongorista filmzenéje (az elején) egy Chopin darab. Ha érdekel, megadom a számát.
Neked milyen filmzenéid vannak? -
#3638 jah -
#3637 zongorára? -
#3636 Egyébként vannak jó filmzenei kottáim, ha érdekel :P -
#3635 "Ezzel nem tudok egyetérteni. Ha zongorázol (nem tudom hány éve) akkor tudnod kell, hogy sokkal jobban kifejezheted egy odaadó elöadással mondjuk a fájdalmadat, mint szóban."
Úgy értettem, hogy a zenén kívül... :| (tehát zenében, művészetekben, meg szóban tudod kifejezni magad).
"Gondolom, hogy számodra nincs meg ennek az egésznek a varázsa, ami engem vonz, mivel Te ebben élsz."
Ez egy nehéz kérdés. Nemhiszem hogy nem lenne meg a varázsa, nagyon szeretek zongorázni (de gyakorolni rá kevésbé), nagyon szeretek kórussal szerepelni, de a gyakorlási időt arra is sajnálom időnként. Koncert után mindig szomorú vagyok, ha vége van, bár az is bennevan hogy nagyon jó a közösség meg ilyenek.
Az a baj, hogy a zenészek között is egyre nagyobb a versengés, mindenhol a tökéletesre próbálnak törekedni. Én nagyon szeretek zenélni, és végülis nagyon szeretnék ezzel foglalkozni (és ha nem is ezzel fogok foglalkozni, akkor is biztos felfogom használni zenei tudásomat, zongorám biztos lesz :P), de nem szeretném hogy az egész életem erre mennyen el. Jártam judozni, focizni, úszni, mindegyiket abba kellett hagynom a zenei suli miatt, ez csak egy példa.
Tehát megvan a varázsa, ezért is hallgatok nagyon sokat zenét (filmzenéket egyre többet hallgatok, komolyzenét bár ritkábban, de ha olyan hangulatom van akkor időnként mindig jó egy kis Carmina Burana-t, vagy bármi klasszikust hallgatni). Nehéz kifejezni, hogy miért szeretünk zenélni, talán nem is nagyon van rá szó. Én nem mondanám, hogy érzelmek kifejezése miatt. Egyszerűen élvezem, megnyugtat, kikapcsol, feléleszt, élénkít, elgondolkoztat, stb.
Zene nélkül nem tudnék élni (és nincs olyan nap hogy ne hallgatnék).
A Zongoristát elvileg láttam, de gyakorlatilag akkor pont másra figyeltme, meg már régebben is volt, úgyhogy inkább tekintsük úgy, hogy nem láttam. Majd megnézem valamikor.
Neked viszont jó akkor, hogy tudod mit szeretnél. Én sajnos még nagyon nem, tanulok aztán remélem el tudok helyezkedni, ha itthon nem akkor külföldön. -
debussy #3634 Debussyt azért hallgatok (bár mostanában ritkán) mert minden egyes müve életérzést, hangulatot kelt. Persze ez minden müvel így van, de Debussy müvei nagyon erös hangulatokat sugároznak-szerintem.
Tehát helyesbítek: lehet, hogy mondjuk egy Chopin münek nincs konkrét mondanivalója, de érzelmeket közöl és az a hallgatótól/ elöadótól függ, hogy miket értelmez ezek közül.
"Kifejezni magunkat másban nem nagyon lehet, csak szóban :)" Ezzel nem tudok egyetérteni. Ha zongorázol (nem tudom hány éve) akkor tudnod kell, hogy sokkal jobban kifejezheted egy odaadó elöadással mondjuk a fájdalmadat, mint szóban.
A szeretni-kell elvvel kapcsolatosan teljesen osztom a véleményed.
Èrdekes, hogy azt mondod, hogy nem érzed úgy, hogy meghalnál, ha nem zenével foglalkoznál. Mivel én már korán eldöntöttem, h nem megyek zenei pályára (talán nem is lettem volna "elég"), ezért számomra a zene világa elnyerte a varázslatos minösítést, egy másik különös világ melybe én nem kerülhetek be, csupán amatörként halk megfigyelö lehetek, aki néha feltesz egy-egy darabot a youtube-ra, de tudja, h sosem lesz Szentpéteri Csilla. :) De már nem aggaszt, mert tudom, hogy mit akarok.
Gondolom, hogy számodra nincs meg ennek az egésznek a varázsa, ami engem vonz, mivel Te ebben élsz.
A Zongoristát láttad?
-
#3633 Sry ha hülyén írtam valamit, siettem és 1000x meg is zavartak közben. -
#3632 Én csak arra a mondatra értettem, hogy beletudnék kötni, mert egyrészt szubjektív, másrész ki miért hallgat zenét (én pl. mondanivaló, vagyis szöveg miatt elég ritkán), de akkor gondolom teis úgyértetted, hogy érdemes meghallgatni a mondanivalója miatt szerinted. :P
Olyan célzásom nem volt, hogy ízlésed miatt kritizáljalak. Csak az a mondat nem volt túlságosan zenészre jellemző, ahogyan írtad :D Gondolom pl. Debussy meg Rachmaninovot sem azért hallgatsz, mert jó a mondanivalója :)
Én is zenésznek készülök, itthon én nemis nagyon szoktam komolyzenét hallgatni (mindenféle mást, pop, punk, rock, jazz, meg amibe dallam van, filmzenéket is sokat).
Én is nagyon szeretek énekelni, zongorázni, meg mindenfélét, de sajnos nagyon sok más is érdekel (sport, játék, technológia), és nem érzem úgy, hogy meghalnék ha nem zenével foglalkozhatnék. Természetesen nagyon szeretnék, de félek nem vagyok elég céltudatos ebben, és nem is fogok tudni eléggé továbbmenni (pedig van alapom, 6 és félév rádió gyermekkórus, 2 és fél év operaház gyermekkórusa (szólót is énekeltem :P), most meg 5. éven vagyok Szent István konziban, szolfézs és hangkultúra (hangtechnika) szakon (de 2-es zeneelmélettel... karvez szakon meg az a legkeményebb).
Én nem érzem egyébként, hogy fontos lenne valamilyen "szakmában" életcél. Bár nyilván jobb ha olyat csinálhat valaki, amit szeret, nemhiszem hogy feltétlenül a jó élethez szükséges.
És szerintem nem is olyan fontos, hogy megtaláljuk önmagunkat, hogy miben fejezhetjük ki magunkat. Sőt ez igazából inkább csak zenészként igaz részben, aki nem tudja átadni a zenét az nem igazi zenész ugyebár :) Kifejezni magunkat másban nem nagyon lehet, csak szóban :)
Szóval csak azt akartam még írni, hogy sokan nem tudnak azzal foglalkozni amivel szeretnének, és szerintem nem is ez a legfontosabb.
Én csak azt tartom fontosnak, hogy szeretni kell (akkor valószínűleg minket is szeretni fognak), kerülni a negatív érzelmeket, egészségesnek lenni (sportolni, jógázni :D, kerülni a butító anyagokat, zenélni, zenét hallgatni, és minél több mindent abból amit szeretünk tenni.).
Egyébként zenélni szerintem lesz alkalom akkor is, ha nem zenészként tanulunk tovább, könnyűzenében mégkönnyebb elhelyezkedni annak aki tehetséges. Én pl. musicallal is megfogok próbálkozni ha minden terv szerint megy. -
debussy #3631 Egy új gondolat, az előzőekhez kapcsolva:
Találd meg az életben azt a területet, amiben kifejezheted magad.
Nálam ez egyértelműen a zene. Az ember sokszor becsapva érzi magát, miután közel enged magához valakit, hagyja, hogy megismerje és azután a másik kilép a "játékból" és viszi a titkaid és a bennsőd egy részét.
Ezzel szemben a zene úgymond nem von maga után felelősséget, mert nem tudok elképzelni ennél nagyobb érzelemkifejezést és mégsem vagy felelősségre vonható, mivel a hallgatóság többsége nem fog megérteni, aki viszont megért, az megérdemli, hogy megismerjen. -
debussy #3630 "Ebbe azért bele tudnék kötni sok szempontból" ?? csak nyugodtan. Érdekelne a véleményed, mert engem még ritkán kritizáltak igénytelen zenei stúls miatt. Az a gond, hogy Gershwin mellett hagyok egy kis helyet, mondjuk az Amorf Ördögöknek? :D
Az életcélos utalásomat én sem úgy értettem, hogy egy dologra tedd fel az életed... Nekem is több életcélom van és ez így van helyén.
Kicsit kiegészíteném az "átlagember" fogalmáról alkotott véleményt. Itt arra próbáltam utalni, hogy mindenkinek meg kell találnia önnmagát... Ezt nehéz elmagyarázni, de "zongorista" lévén itt is a zenére hivatkoznék. A legnagyobb zeneszerzők műveit egy (valamilyen szinten) szakmabeli mindig felismeri, még akkor is, ha a konkrét darabot még nem hallotta. Ennek szerintem az az oka, hogy a művész képes saját magát a hagjegyek közé csempészni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Chopin összes műve egyforma... sőt. A lényeg, hogy minden művében benne van Ő. Ezt a logikát a társadalomra alkalmazva: saját magad kell belecsempészni az Életbe, a környezeted életébe. -
debussy #3629 Nos... akkor zongoristanként reagálnék a hozzászólásodhoz :) Volt az életemben egy egy éves időszak, hogy csak komolyzenét hallgattam. Nálam tényleg egy életfelfogást jelent a zene és létfenntartási szükségletem, de az elmúlt időben kicsit nyitottabb lettem más zenékre is. Persze mindig rájövök, hogy Rachmaninovot nem érheti utol még Emil Rulez sem... :) A "tényleg szól valamiről" alatt pedig arra gondoltam, hogy a mai könnyű zenei repertoár szövegeit figyelve nem leszel lelkileg sokkal gazdagabb, de azért mégis van pár igényes zene és én ezeket keresem és találom és hallgatom. -
#3628 Mostanában találtam pár idézetet ("bölcsességek"), leírok néhányat. Bár lehet nem mindegyik az élet értelmére próbál megoldást találni, szerintem kapcsolódik hozzá.
“Az életben a valódi biztonság nem más, mint az élet bizonytalanságának élvezete.” (M. Scott Peck: A járatlan út)
“Te magad vagy az az ero, amely életre hívja a történéseket - a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.” (Tatiosz)
“Az életet igazán csak akkor élvezhetjük, ha van, akivel ezt az élvezetet megoszthatjuk.” (Mark Twain)
“Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt elottünk.” (Helen Keller)
“A boldogság annak a fokméroje, hogy mennyire szeretjük az életünket.”
(Ruut Veenhoven)
-
#3627 "Hiperkarmát érdemes hallgatni, mert az ő zenéjük tényleg szól valamiről és még jó is."
Ebbe azért bele tudnék kötni sok szempontból... Zongoristaként ilyet mondani :O
"Ha azt mondod magadról, hogy nem vagy átlagember, akkor már jó úton haladsz."
Hát én eddig még nem hallottam ilyet. Vagyis hallottam, de mindig valamilyen szempont szerint átlagember. Olyan értelemben nem, hogy értelmesnek találjam ezt a mondatodat :P
Az utat se tartom helyesnek ebben (bár nagyon elgondolkodtató, filozófikus :D), ez inkább olyan hogy bármerre lehet menni. És nem jó meg rossz, hanem nagyrészt boldogság, boldogtalanság fele, eközött bárhol.
"Ja meg persze nem árt egy életcél sem."
Jah, úgy mellékesen, egy...
Szerintem egyébként nem is életcél kell, hanem több cél amit szeretnénk elérni az életben. (pl. minél több mindent megismerni - megtanulni, egy gyermeket felnevelni, stb.). Aki egy életcélt tűz ki magának és azért kűzd, az nagyon sok jó dologból kimarad :)
-
#3626 Zsír, hiperkarmát is ismered! (most hozzátenném, hogy az osztálytársaim counter strike 1.6oznak infón, de én nem, mer vaalami mafla letörölte a gépemről!) -
debussy #3625 Hiperkarmát érdemes hallgatni, mert az ő zenéjük tényleg szól valamiről és még jó is.
Szerintem fontos gondolat:
Van egy fogalom: "átlagember" nos... ilyen élőlény nem létezeik. Ha azt mondod magadról, hogy nem vagy átlagember, akkor már jó úton haladsz.
Vannak nagyon alap mondások és közhelyek, de az az igazság, hogy a legtöbb igaz. Hallgathatja az ember egy életen át, hogy "szeresd önmagad". Ha ezt belátja és megérti akkor fordul egyet a világ és megszereti a környezetét is és ez együtt már majdnem elég egy remek kis élethez.
Ja meg persze nem árt egy életcél sem. -
#3624 Nemm! Nyugi annyira nem merülnek bele, csak amikor ekkora.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
amikor ekkorákat írnak, saját gondolatokból. na az engem is lefáraszt, de kitalálni még fárasztb lehetett. szóval tom , mert A Hiperkamra(vicc volt, karma) megmondta, hogy "kik értelmét keresik, minde élni felejenek. ez titok volt eddig de most jobb ha megtudod."
-
#3623 Nem bízok már egyikben sem. Sztem az Illuminati minden csatornázásra hatással van..
De rengeteg írás van Kryontól Tóbiástól, Saint-Germain-től :) is, csakhogy sok egyén az SG-n is, anélkül hogy elolvasná, miről van szó, babonákról beszél meg hazugságról. -
Saintgerman #3622 "....és azok akik azért dolgoznak az egyénekkel, hogy azok felébredjenek, magukhoz vegyék a hatalmukat és meggyógyuljanak."
Azért, hogy felébredjenek, vagy azért hogy továbbra is szunnyadozzanak ??
És te szerinted Tóbiás hiteles ? (kérdezted tölem, hogy Icke hiteles-e)
Ennek a beszédnek a pénzügyi részét sokkal részletesebben és átfogóbban kitárgyaltuk az NWO-n. -
#3621 A babona, a tudatlanság és a hiszékenység - visszatérőben vannak. -
#3620 Nem lehetett volna ezt valahogy linkelni inkább, vagy ilyesmi...? -
Most minden visszatérőben van.
Ez most másmilyen lesz, mint korábban, mert amikor a dolgok visszatérnek az Otthonhoz, vagy a Mostba, amikor visszatérnek, és meleg fogadtatásban részesülnek, és biztonságban vannak, akkor nem a sebeiket és a sebesüléseiket hozzák vissza magukkal, hanem a bölcsességet és az elfogadást. Tehát ezért kereszteltem el ezt a sorozatot a „Visszatérésnek.”
Hogy mit tartogat a 2008-as év az emberiség többi része számára? Ping-pong évnek fogjuk ezt az évet nevezni. (némi nevetés) A ping-pong évének. Ahogy ezt a legtöbben tudjátok, a ping-pong egy játék. Nem olyasfajta, ami túl nagy erőt vagy atlétikus rátermettséget igényelne. Sokkal inkább egy kis fortélyt, ravaszságot. Elég nehéz sérüléseket szerezni egy ping-pong meccsen, ha csak nem vagy elképesztően balkezes vagy ügyetlen. (némi nevetés) A labda meglehetősen könnyű. Az ütők nem túl nagyok vagy nehezek. Nagy távolságra állsz ellenfeledtől, tehát nem tud kinyúlni és arcul csapni. Vagyis ez egy elég biztonságos játék, ugyanakkor… ez a fortély és ravaszság játéka. Egy intenzív játék. Ennek szemléltetnie kellene valamit számotokra arról, hogy mi vár az emberiségre 2008-ban.
Azért hoztuk ezt fel, hogy megérthessétek a mi álláspontunkat, hogy milyen látvány tárul a szemünk elé angyali magaslatunkról a Földet és az emberiséget szemlélve. Az emberiség a folyamatos változás állapotában van, de arról a leghalványabb elképzelése sincs, hogy milyen változások felé tart. Legalább ti értitek, hogy a változások merre visznek titeket. Az emberiség általában véve nem tud erről. Valójában nem is akarja tudni. Imádja ezt a ping-pong játékot, az oda-vissza, oda-vissza, oda-vissza játékát.
2008-ban ezt a ping-pong energiát fogjátok mindenütt látni. A pénzügyi piacon is. Ott is megy majd a passzolgatás. Egyik nap a tőzsde piac legnagyobb veszteségének lesztek tanúi, másnap pedig a leghatalmasabb nyereségének. Az egyik nap még jól menő, igen nagy vagyonnal rendelkező cégről van szó, aki másnap elveszíti az összes pénzét.
Látni fogjátok… meg kell itt említenünk a tőzsdét. Micsoda nagyszerű barométere – elmúlt Shoudunk alkalmával beszéltünk a barométerekről – az emberi tudatosságnak micsoda nagyszerű barométere a tőzsde! A világon mindenütt van tőzsde, de vajon észrevettétek-e már, hogy mennyire érzékeny? Ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát Kínában, az Egyesült Államokban lezuhan vagy éppen az egekbe szökik a tőzsdei piac. Ha egy világ vezető kiejt egyetlen egy olyan szót is a száján, ami nem stimmel mindazzal, amit mondania kellett volna, arra reagál a piac. Ó, ez egy… figyeljétek csak a piacot!
Aztán meg kövessétek figyelemmel a piacon belül található egyéni szektorokat. Figyeljétek meg, hogy a technológia miben különbözik például a biokémiai dolgoktól vagy a mezőgazdaságtól. Érezzétek mindegyik alpiacnak az esszenciáját! Mi a technológia? Mi ez az energia? Milyen érzést áraszt a technológia? Milyen érzést áraszt a mezőgazdaság?
A tőzsdei piac egy elképesztő barométer. Nézzétek csak meg, hogy mi történik azokkal a cégekkel, akiket ti zöldeknek neveztek, akik tudatosak a környezetvédelemre. Az ő részvényeik jóval túlszárnyalják magának a cégnek a tényleges értékét, mert ezekben a vállalatokban benne foglaltatik a remény, az álom, és a tudatosság, mert az emberek elkezdik végre felismerni a dolgokat. Ők válnak Gaia gondnokaivá. Gaia távozóban van, és az emberek veszik át a helyét. Ez azt okozza majd, hogy a piac egy szempillantás alatt összeomlik! (Tóbiás kuncog) De van elegendő számú ember, aki elfogadja az ezzel járó felelősséget, és ennek hatása van.
Ez a Föld számára a ping-pong évének fog bizonyulni, amit a politikában is látni fogtok. Itt, Amerikában például látni fogjátok, ahogy egy jelölt veszít, utána meg nyer, és ez fog menni oda-vissza. Egyik pillanatban vezet a szavazatokkal, a másik pillanatban pedig már vesztésre áll. Oda-vissza, oda-vissza.
Shaumbra, ebben az évben álljatok a kerítés mögé! Ne vegyen erőt rajtatok a pánik! És semmiképpen ne uralkodjon el rajtatok a káosz, mert abban a pillanatban, ahogy a káosz eléri az egyik oldalon lévő ütőt, és mindenki figyelme arra az oldalra fókuszálódik, amint a labda átszáll és eléri az ütőt, tudni fogjátok, hogy a következő pillanatban a labda visszaér a másik oldalra. A legtöbb ember persze ott ragad, és azt mondja: -„Te Jóságos Isten, a labda a „B” oldalon van, minden össze fog omlani.” Nem, mindössze arról van szó, hogy most a „B” oldalon van, de utána visszatér a másik oldalra.
Amiről ez valójában szól… sok tényező áll a háttérben. Az egyik az emberiség tudatosságában fennálló bizonytalanság azzal kapcsolatosan, hogy merre is akar tartani. Nem tudja. Az egyik pillanatban a tudatosság nagyon erősen érez valamit, érzi a… fogalmazzunk úgy, hogy a nagyon konzervatív energiákat érzi. De a következő pillanatban már a ping-ponghoz hasonlóan a liberális hozzáállás mellé sorakoznak fel. Hajszálra ugyanazok az emberek, ugyanaz a tudatosság oda-vissza járkál. Fogalmuk sincs arról, hogy hol is akarnak lenni.
Sok ehhez hasonló dolgot fogtok látni 2008-ban. Soha ne ragadjatok bele a magas olaj árak drámájába, mert jönni fog majd valami, ami azt okozza, hogy lemenjenek azok az árak. Soha ne menjetek bele abba a drámába, hogy ki fog törni a háború, és mindent a pokol martaléka emészt fel, mert nagyon is biztos, hogy a ping-pong visszamegy a másik oldalra. Hirtelenjében felébrednek majd a béke megmozdulásokra irányuló törekvések. Egyikbe se ragadjatok bele! Az emberek – az emberi tudatosság – egy játékot játszik, az oda-vissza játékát, az oda-vissza játékát.
Ez segít egy lendület, egy impulzus és egy energia felépítésében, amihez mindannyian viszonyulhattok. Nemrégiben, és ehhez nem kell nyolc évet visszamenni az időben, ti is ping-pongot játszottatok magatokkal, ti sem tudtátok, hogy kik is akartok lenni, hova akartok eljutni, szóval ti is csak ide-oda passzolgattátok a labdát, abban reménykedve, hogy majd jön valami, ami eldönti ezt az egészet, vagy legalább megnyeri ezt az átkozott játékot. És ez alatt az időszak alatt emlékezzetek csak, hányszor jöttetek-mentetek oda-vissza, oda-vissza. Sok-sok fortély, de nem túl sok irány. Hát pontosan itt tart ma az emberi tudat. Ne ragadjatok bele!
Az idei év, a saját magatokban rejlő valaminek a diadalmas felfedezése lesz számotokra… és ez nemcsak egy homályos, üres ígéret Shaumbra! Jelen pillanatban itt tart az energiátok! Nem mi próbáljuk ezt mondani nektek, csak mert szeretnénk, ha már itt tartanátok. Te vagy az, aki azt mondod Yo-hamnak és nekünk, hogy itt tartasz.
Az Új Föld ébredése – az ötödik dimenziós Új Föld, és az együttműködés és megosztás, mint a bolygó kormányzásának formája
Mihály arkangyal Celia Fenn-en keresztül
Szeretett fénymunkások, augusztus csodákkal teli hónap lesz, amikor a Földet a felemelkedett szeretet arany lángja árasztja majd el. Ezt a szuper sugárzó fényt az augusztus 1-jei napfogyatkozás és a 16-i holdfogyatkozás gyűjti majd össze, amikor a Föld kibontakozó fejlődésének új fénykódjai megérkeznek, egyenesen a Galaktikus Központból.
Szeretteim, most az Új Föld „tervrajzának” kibontakozásáról fogunk beszélni, amint azt a fény kollektív tudatosságának szintjén elhatároztátok. A mostani káosz kellős közepén arra kérünk, hogy vegyétek észre az isteni tökéletességét mindannak, ami most Földeteken felemelkedik. Ez a hatalmas tökéletesség és szépség isteni ajándéka, és ez a fejlődésetek – amikor a mennyországot a Földre hozzátok – következő lépése.
Mi ezt a bolygószintű irányítás és igazgatás új rendszerének fogjuk nevezni, ez az, ami a 21. században létre fog jönni a Földön az isteni kormányzás formájaként. Most azt szeretnénk elmagyarázni, hogy ez a „projekt” két fázisból fog állni, és az első már végrehajtás alatt van. Ebben az első fázisban fokozatosan felemelkedtek a pénzgazdaságon alapuló, elkülönült nemzeti identitásokat hordozó bolygóról az ötödik dimenziós egyesült bolygóra, melyen a gazdaság a szereteten, együttműködésen és megosztáson alapul. Az első szakaszban elkezdtek hálózatokat és struktúrákat kiépíteni, amelyek a feltétel nélküli szeretet és az egység ötödik dimenziós energiáját fogják kifejezni. Nos, ahogy ezek a hálózatok kialakulnak és megerősödnek, felkeltik majd a kormányzásban részt vevők érdeklődését, és a második szakaszban a különféle kormányzati funkciók is beleolvadnak a szeretetnek ebbe a globális, planetáris hálózatába. A mennyek és a Föld szó szerint összevegyül, és e folyamat végén létrejön az egyesült bolygó, mely a Vének Tanácsának igazgatása alatt fog állni, és ez a tanács a Föld fejlődését a szellemmel együttműködve fogja vezérelni.
Szeretett fénymunkások, nagy az ujjongás a szellemi birodalmakban, ahogy most feltárjuk előttetek azokat a következő lépéseket, melyeket ti kollektívan választottatok Földetek és annak lakói tudatos fejlődésére.
Szeretteim, reméljük, hogy megértitek, miért vagytok lélekcsaládokhoz és csoportokhoz kötve, azért, hogy elkezdhessetek együtt, együttműködve dolgozni, hogy megvalósítsátok a Földnek Új Földdé való átalakulása következő fázisát.
Most elmondjuk, hogy az ötödik dimenzióban minden élet kulcsaspektusa az egység és a kölcsönös összekapcsolódás. Megtanuljátok majd, hogyan tekintsetek magatokra, mint a bolygószintű tudatosság részeire, és hogyan dolgozzatok együtt a legmagasabb jóért. Azonban ennek érdekében teljesen felébredettnek és meghatalmasodottnak kell lennetek. A szívetekre kell összpontosítanotok, és a csoport jólétét vagy magasabb javát kell szem előtt tartanotok minden szituációban. Mint meghatalmasodott létezőknek, a szellem vezettetését kell akarnotok követni, ahogyan az megnyilvánul az életetekben.
Amint mindannyian felébredtek és megengeditek magatoknak, hogy kifejezzétek felébredett tudatosságotokat, magasabb énetek fog elvezérelni benneteket a kialakuló rendszerben betöltött tökéletes szerepetekhez, vágyaitokon és választásaitokon keresztül, összhangban képességeitekkel és tehetségetekkel. Ismertetésünkben mindjárt az elején ki kívánjuk emelni, hogy amikor különböző szintekről beszélünk, ezek funkcionális, vagyis nem státuszt jelentő szintek. Azok, akik a „magasabb” szintekre kerülnek, azok lesznek, akik egész életüket a szolgálatra szánták, belőlük lesznek a „Vének”, akik a fényükkel és szeretetükkel arányos megbecsülést nyernek. Azonban ti mind a fénynek vagytok megjelenési formái, mindannyian egyenlők vagytok Isten szeretetében, mindegy, milyen szerep eljátszását választottátok, áldottak vagytok és szükség van erre a szerepre, hiszen mindenki az Egésznek a része, és mindenkire szükség vagy az Egész létrejöttéhez. Ez az egység tudatosságának lényege.
Ebben az első fázisban a fénymunkások elhívást kapnak a szolgálat különböző szintjeire. Az első szinten lesznek a terapeuták, a gyógyítók és a tanítók, és azok, akik azért dolgoznak az egyénekkel, hogy azok felébredjenek, magukhoz vegyék hatalmukat és meggyógyuljanak. Ez a bolygón végbemenő nagy felébredés alapja, és ez egy elismert szerepe, értékes szolgálata mindazoknak, akiket erre a fajta szolgálatra hívnak el.
A következő szintre felemelkedve azok a fénymunkások léteznek, akik csoportok létrehozásához, illetve környezetükben a csoportok hálózatának létrehozásához éreznek vonzódást. No mármost ezek a csoportok nem feltétlenül lesznek spirituális csoportok, lesznek közöttük üzlettel vagy környezettel kapcsolatos tevékenységet folytatók, bármilyen szinten. Azonban ami ezekben közös lesz, az a szeretetből, a szívből és a szellemmel való együttdolgozásra való vágy. E szinten öltenek alakot a felébredett és tudatos egyének hálózatai.
Erről a csoportszintről azok emelkednek tovább, akiknek az adományai, tehetsége lehetővé teszik, hogy globális vagy planetáris hálózatépítők legyenek. Az ő munkájuk kapcsolja össze az emberek csoportjait bolygószerte egy ötödik dimenziós szívhálózatba, mely a szeretet és fény szívhálózatán alapul. Ők lesznek a vezetők, mesterek és emberbarátok, akik arra törekednek, hogy elősegítsék a béke, szeretet és globális együttműködés ötödik dimenziós koncepcióit, az egyéni meghatalmasodáson keresztül.
Továbbá, ahogyan az első fázisból átléptek a második szakaszba, ezek a bolygószintű hálózatok és csoportok elkezdenek egyesülni, hogy a szeretet és irgalom kölcsönösen összekapcsolódó szívhálózatán alapuló, erőteljes bolygószintű hálózatot hozzanak létre. S mivel ez a fény a szívből ered, mérhetetlenül erőteljes lesz, a bolygószerte ébredező emberek észre fogják venni, meg fogják látni. És amint mondottuk, ekkor megkezdődik mindannak, ami spirituális, politikai vagy társadalmi forma és funkció, az összeolvadása. Ez egy kihívásokkal teli feladat lesz, de azok, akik vezetővé emelkedtek, a következő ciklusban munkájuk során támogatásban fognak részesülni.
A „seniorok” szintjén létrejön a Bolygó Vénjeinek Tanácsa, amely Föld tényleges irányítóiból, segítőiből fog állni. Ők lesznek a bölcsek, akiket egy, a szolgálatnak szentelt élet után a Szellem fog kiválasztani arra, hogy a bolygó tudatosságát irányítsák, isteni szeretetként és teremtőerőként kifejeződve. Ez a Vének Tanácsa már formálódik, és azok, akik elhívást kaptak erre a szolgálatra, tudják, hogy kik ők, és hogy mit kell tenniük ebben az időszakban.
Szeretteim, azért adtuk át nektek ezt az információt, hogy segítsünk benneteket annak meglátásában, hogyan nyilvánul meg a Földön választásaitok által az isteni szeretet. Azt akarjuk, hogy tudjátok, hogy ezt ti választottátok, velünk együttműködésben. A szellem szintjén sok hosszú találkozóra került sor, ahol együtt dolgoztunk azon, hogy létrejöjjön egy ilyen kölcsönösen elfogadott terv, amely most megvalósulóban van, az Új Föld mindenki legmagasabb javát szem előtt tartó isteni vezetése eléréséhez vezető, legmegfelelőbb és legbékésebb útként. A káosz lassanként egyre kevésbé látszik majd ijesztőnek, ahogy elkezditek észrevenni az isteni kegyelem ezen új mintázatainak megjelenését a bolygótokon. Ahogy a szeretetalapú gazdaság egyre láthatóbbá válik, úgy éreztek majd egyre több támogatást és egyre több összekapcsolódást.
Szeretteim, ne aggódjatok amiatt, hogy hogyan fogtok „alkalmazkodni” ehhez. Mindannyian a részei vagytok ennek az eltervezett folyamatnak, és mindannyiótoknak körülhatárolt szerepe van. Amíg fejlesztettétek az új képességeiteket és tehetségeteket, vagy csak azt tanultátok, hogyan kövessétek a szellem vezettetését azáltal, hogy nyugalomban vártok mindaddig, míg a következő lépés világossá válik a számotokra, sokan fogtátok vissza magatokat. Tudjatok róla, hogy amikor elérkezik a megfelelő idő, elvezetnek benneteket a fénynek e felemelkedő rendjében elfoglalandó tökéletes helyetekre.
2008 augusztusi energiák
Szeretteim, mint tudjátok, ez az évnek az a szaka, amikor a Szíriusz a Nappal együtt kel fel az északi egeken, ez jelöli a Föld egy újabb megszentelt ciklusának kezdetét, amit mi a bolygó új évének nevezünk. A Galaktikus Központ által kibocsátott energiák erősödnek, ahogy a Szíriuszon és a Napon keresztül fókuszba kerülnek az Oroszlán jegyében. A Nagy Anya, Ízisz, akit a Szíriusz szimbolizál, és az Isteni Férfiasság Rá által reprezentált energiája tökéletes egyensúlyban sugározza a feltétlen szeretetet és egyensúlyt, mely a galaxis hatalmas arany szívének energiáiból, a kozmikus egyensúly és igazság elvéből, Ma’at/Toth-ból ered.
Augusztus 1-jén, az újholdkor az Oroszlánban egy napfogyatkozásra kerül sor. Ez a pillanat szimbolizálja az Új Föld isteni bolygószintű kormányzásának születésével kapcsolatos új szoláris fénykódok integrálódását. Az Oroszlán Kapu energiáival ez egy erőteljes időszak lesz ezeknek az új energiáknak a befogadására, és az új munkára való összpontosításra, melyet a fény áldásaként fognak fogadni.
Augusztus 8-án, a 8:8:8 időpontjában egy harmonikus átjáró nyílik, melyen át a Nagy Központi Nap szívéből érkező új fénykódok elérik a Bolygó Szívét.
Augusztus 16-án, a Vízöntő teliholdjakor egy részleges holdfogyatkozás lesz. Ez az erőteljes fogyatkozás lehetővé teszi a Vízöntő – a Víz Hordozója – „víz kódjait” hordozó lunáris energiája integrálását. A Víz Hordozója a víz istene, az Új Föld isteni férfias energiája, aki védelmezi a víz elem tisztaságát és erejét. Így mindenki megtapasztalhatja a víz által hordozott életkódokat vagy paradicsom kódokat. Ezen időpontban sok szent spirituális találkozó és ceremónia megtartására kerül sor bolygószerte, hogy megünnepeljék az Új Föld energiáját, és hogy a nagy örömben megszülető Új Földért szent vízszertartásokat tartsanak.
Szeretteim, ez a nagy ünneplések hónapja. Elértétek, ami után vágyakoztatok, és mindannyian kivettétek a magatok részét ebből a csodálatos átalakulásból. Együtt akadályoztátok meg a végidők eljövetelét, és írtátok újra a forgatókönyvet, melyben az egység és szeretet ötödik dimenziójába való békés globális átalakulás szerepel. És ez úgy jön létre, ahogyan ti meghatároztátok. Ez valóban hatalmas diadala a kollektív planetáris teremtésnek.
Kívánjuk, hogy augusztusban örömben folytatódjon a fényben való kalandozásotok.
Isten beszél - beszélgetések istennel 1
A legmélységesebb titok, hogy az élet nem a felfedezés, hanem a te¬
remtés folyamata.
Szó sincs arról, hogy felfedezed - bizony, újra és újra megteremted magad. Így ne arra törekedj, hogy felfedezd Aki Vagy, hanem hogy meghatározd azt, Aki Lenni Akarsz.
Egyesek szerint az élet valamiféle iskola, és az a dolgunk, hogy bizonyos leckék megtanulása után egyszer majd ,jelesen végezzünk", és magasabbra törjünk a test béklyói nélkül. Valóban így van?
Nos, ez is csak afféle legenda, ami emberi tapasztalatokon alapul.
Az élet nem iskola?
Nem.
30
Nem az a dolgunk ezen a világon, hogy elsajátítsunk bizonyos leckéket?
Nem.
Akkor hát micsoda?
Felidézni és újra megteremteni azt, Aki Vagy.
Már számtalanszor elmondtam. De nem hiszel Nekem. Ám így kell lennie. Mert az az igazság, hogy ha nem teremted meg magadat annak, Aki Vagy, akkor nem is lehetsz az.
Na jó, most belezavartál. Térjünk vissza egy kicsit az iskolához. Minden tanító azt hajtogatja, hogy az élet bizony iskola. Őszintén megdöbbentett, hogy Te viszont tagadod ezt.
Akkor mész iskolába, ha tudni akarsz valamit, amit egyébként nem tudsz. Ha át akarod élni, meg akarod tapasztalni a meglévő tudásodat, akkor nyilván nem az iskolába mész.
Az élet (ahogy te nevezed) az a lehetőség, hogy tapasztalati úton is megismerd, hogy megéld, amit elméletileg már tudsz. Ehhez semmit nem kell tanulnod. Egyszerűen emlékezned kell mindarra, amit már tudsz, azután pedig cselekedned.
Az a gyanúm, hogy nem egészen értem.
Akkor kezdjük az elején. A lélek - a te lelked is - mindent tud, amit tudni kell és tudni lehet. Semmi nincs rejtve előtte, semmi sem isme¬retlen számára. Ám nem elegendő a tudás. A lélek a megtapasztalásra törekszik.
Hiába tudod magadról, hogy nagylelkű vagy, ha nem teszel semmi olyasmit, amivel kinyilvánítod a nagylelkűségedet, akkor csak a nagy¬lelkűség puszta fogalmába kapaszkodhatsz. Ismerheted magad kedves¬nek, ám ha ténylegesen nem vagy kedves valakihez, akkor ez csak egy önmagadról alkotott elképzelés marad.
Arra vágyakozik a lelked, hogy az önmagáról alkotott legnagysze¬rűbb elképzelést a legnagyszerűbb tapasztalattá változtassa. Míg a fo¬galom nem válik tapasztalattá, addig mindez csak elmélkedés. Én Ma¬gam hosszú időn keresztül elmélkedtem Önmagamról. Hosszabb ide¬
31
ig, hogysem ketten együtt emlékezni tudnánk. Hosszabb ideig, mint ennek a Világegyetemnek a kora. Most már láthatod, milyen zsenge is - milyen új! - az Én tapasztalatom Önmagamról.
Megint összezavartál. A Te tapasztalatod Önmagadról?
Igen. A következőképp tudnám megvilágítani: kezdetben volt a Min¬den, és nem volt semmi más. Ám a Minden nem ismerte önmagát ¬mert nem volt semmi más. Ilyenformán a Minden sem volt, nem lehe¬tett, minthogy másnak a hiányában semmi nincs.
Ez az az egyetemes van-nincs, lét-nemlét, amelyről az idők kezdete óta beszélnek a misztikusok.
A Minden ugyan tudott önmagáról -ez azonban nem volt elég, mint¬hogy mindez csak elméleti ismeret, nem gyakorlati tapasztalat. Önma¬ga megtapasztalására sóvárgott, mert tudni akarta, mi az, amit oly pom¬pásnak, oly dicsőségesnek érez. Ez azonban lehetetlennek bizonyult, minthogy a „pompás" vagy „dicsőséges" szavak csupán viszonyított jelzők. A Minden nem tudhatta, mit érez pompásnak és dicsőségesnek, ha nem nyilvánul meg. Ha nem tudja, hogy micsoda nem, ha nem tud¬ja, hogy milyen nem, fel sem merülhet a micsoda és a milyen kérdése. Eddig érted?
Azt hiszem. Folytasd.
Az egyetlen, amit a Minden biztosan tudhatott, hogy nincsen semmi más. Így viszont soha nem ismerheti meg magát egy Önmagán kívül ál¬ló viszonyítási pontból. Egyetlen viszonyítási pont létezett - odabent. A „lét-nemlét". A Vagyok-Nem vagyok.
Így a Minden úgy döntött, hogy tapasztalati úton is megismeri önma¬gát.
Ez az energia, a színtiszta, láthatatlan, hallhatatlan, megfigyelhe¬tetlen, következésképp mindenki más számára megismerhetetlen energia úgy döntött, hogy megtapasztalja Önmagát, mint Mindenek teljes dicsőségét. Ráébredt, hogyan létesíthet viszonyítási pontot Ön¬magán belül.
Úgy érvelt, hogy Önmaga bármely része szükségszerűen kevesebb az egésznél, és ha ilyen módon részekre osztja Önmagát, minden rész - lévén kevesebb az egésznél - kívülről tekinthet Önmaga többi részé¬re, és láthatja a pompáját.
32
Így osztotta fel magát a Minden - és vált egyetlen dicsőséges pilla¬natban ezzé és azzá. Ez volt az első alkalom, hogy egymástól bizonyos távolságban, mégis egyidejűleg létezett ez és az; és ami létrehozta, az egyikkel sem volt azonos ezek közül.
Ilyenformán egyszeriben három alkotóelem jött létre: ami itt van, ami ott van, és az, ami nincs sem itt, sem ott- de aminek mégiscsak muszáj léteznie, hogy létezhessen az itt és az ott.
A semmiben rejlik a minden. A nem-térben rejlik a tér. A mindenben rejlenek a részek.
Tudod követni?
Remélem, igen. Olyan egyértelműen vázoltad fel, hogy azt hiszem, tényleg értem.
Akkor folytatom. Ezt a semmit, ami mindent tartalmaz, egyes embe¬rek Istennek nevezik. Ez a megállapítás azonban nem egészen pontos, mert azt sugallja, hogy van valamiféle isten, aki nincs. Ám Én Vagyok Minden - minden, ami látható, és minden, ami láthatatlan -, így a meg¬határozás Rólam, mint a Nagy Láthatatlanról; a nem köznapi értelem¬ben vett Semmiről (a felfoghatatlan teljességről), vagy a Köztes Térről, mely lényegében a keleti misztika meghatározása Istenről; semmivel sem pontosabb, mint Isten gyakorlatias nyugati meghatározása, mely szerint Isten minden, ami látható. Azoknak helytálló az értelmezése, akik úgy tartják, hogy Isten Minden, Ami Van, és Minden, Ami Nincs.
Az „itt" és az „ott" megteremtésével lehetővé vált Isten számára, hogy megismerje Önmagát. E nagy robbanás pillanatában Isten megte¬remtette a viszonyítást és a viszonylagosságot- a legnagyobb ajándé¬kot, melyet valaha is adott és adhatott Önmagának. Ilyenformán a kap¬csolat a legnagyobb ajándék, amit Istentől kaptatok, később részlete¬sen is megbeszéljük.
Így keletkezik a Semmiből a Minden - alapvetően spirituális ese¬mény, mely mellesleg (a kündulópontjától eltekintve) tökéletesen egy¬beesik a tudósaitok által „Big Bang"-nek nevezett elmélettel.
Ezeknek az elemeknek a megmozdulásával és száguldásával létre¬jött az idő. Valamely dolog először itt volt, aztán oda került - és szükségképpen mérhető lett az az időtartam, amíg eljutott innen oda.
33
Az Én (vagy mint egyes filozófusaitok mondják: az Önvaló) látható részei kezdték egymáshoz viszonyítva, meghatározni magukat, és ugyanígy tettek a nem látható részei is.
Isten tudta, hogy a szeretet létezése-és önmaga megismerése a tisz¬ta szeretetként-maga után vonja, hogy léteznie kell az ellentétének is. Így hozta létre Isten a szeretet tökéletes ellentétét, amit félelemnek hív¬nak. És abban a pillanatban, hogy létrejött a félelem, a szeretet is meg¬tapasztalhatöként létezhetett.
A kettősségnek, a szeretetnek és az ellentétének erre a megteremté¬sére utalnak az emberek különféle mitológiáikban, mint a gonosz szü¬letésére, Ádám bukására, a Sátán lázadására és így tovább.
És ahogy megszemélyesítitek a tiszta szeretetet egy Istennek nevezett alakkal, ugyanúgy személyesítitek meg a félelmet az ördögnek neve¬zett alakkal.
-
#3618 Tóbiás beszél- visszatérés sorozat
A változások folytatódni fognak a pénzügyi piacotokon. Ne essetek pánikba! A világ nem hullik szét, nem ér véget! Ne dugjátok a pénzeteket a matrac alá – hacsak persze nem szerettek rajta aludni – de nem jó energia a pénzen aludni. A világ jelenleg a legelképesztőbb átalakulásokon megy keresztül, aminek ti pont a kellős közepén vagytok. Ó, és ti, - nos ez tényleg globális – de ti, akik az Egyesült Államokban éltek, a valaha létezett legfantasztikusabb választási folyamatot láthatjátok. Megosztok most ebből egy kicsit veletek… de előbb duplán le kell ezt ellenőriznem, hogyha…
Namost, érdekesek a jelöltjeitek. (nevetés, Tóbiás kuncog) Érdekes dolgok zajlanak. Nagy a félelem, bár ennek egy része nagyon is a felszín alatt bujkál. Ó, vannak itt mély félelmek az Anti-Krisztus kapcsán, vannak itt mély félelmek globális összeesküvések kapcsán, és mindezen dolgok kapcsán.
Tudjátok ki… Cauldre most kétszeresen is ellenőrzi az információját, de tudjátok ki volt Barack Obama egyik előző inkarnációja? Ezt kérdezem tőletek, és adok némi nyomravezető jelet. Az Egyesült Államok tizenhatodik elnöke Illinois-ból származott, kongresszusi képviselő volt, és az egyik legnagyobb ügyért harcolt, nem csak Amerikában, de az egész Földön. Helyezzétek csak Ábrahám Lincoln képét Barack Obamáé mellé! Látjátok már? Fessetek egy apró kis szakállat Barackra, változtassátok meg Lincoln arcszínét, és már meg is van! Ez az! Ábrahám Lincoln tér vissza Barack Obamaként, hogy segítsen, ne csak ennek az országnak, hanem a világnak is egy új szintre jutni!
El tudjátok képzelni mindazt a sok szenvedést és kihívást, amiben Ábrahám Lincolnnak volt része a maga idejében? Voltak, akik harcoltak ellene, voltak, akik fenyegették őt! Ó, igen, a forgatókönyvek most is nagyon hasonlóak – van potenciál politikai gyilkosságra – de ennek nem kell így történnie, igaz? Nem kell. Ennek nem kell drámával vagy krízissel végződnie. Látjátok ez az, ahol bejön a dráma és a félelem. Ennek nem kell így történnie. Ez az entitás visszatér – ó, és ez nem pusztán Barackról vagy Ábrahámról szól, hanem a tudatosságról – ez az entitás visszatér, de látnokok veszik őt körül, olyanok, akik tudatosság munkások, és akik visszahozzák az energiát a Földnek jelenleg, de ez alkalommal nem lesz polgárháború az Egyesült Államokban. Ez a globális beigazítások, az új látomás időszaka, és lesznek, akik haragra gerjednek.
Lesznek olyanok, akik Barackot fogják hibáztatni. Azzal fogják vádolni, hogy összeesküdött más országokkal, hogy kiárusítja Amerikát, hogy nem hazafiás, hogy ő az Anti-Krisztus, és, hogy muzulmán, meg minden mással is. De ő azért tér vissza, hogy elhozza az egységet, hogy elhozza az egyensúlyt. Ó, és ő, jut eszembe, nagyon, nagyon spirituális. Ábrahám/Barack besétálhatna most ide, ebbe a terembe most – ebbe a terembe – és itt ülhetne, és értene mindent, és kellemesen érintené minden, amiről mi most itt beszélünk, hiszen a Shaumbra kvalitása nála is ott van.
Nem akarok én egy jelöltet sem támogatni. Én…(nevetés, Tóbiás kuncog, Linda azt mondja: Ó igen!) Én nem… egyáltalán van másik jelölt? Kicsoda? (még több nevetés) De ez sem véletlen ám, hogy az egyik jelölt rendelkezik a tudatosság támogatásával és hálózatával – ó, néhányan arról beszélnek, hogy nincs elegendő jártassága, tapasztalata, de ő egy hálózatot hoz – a tudatosság munkások hálózatát. És a másik jelölt pedig, hát ez időnként nagyon nyilvánvaló! Régi Energia, szó szerint és átvitt értelemben is, kedves fickó, de nézzétek csak a dinamikát!
Nem gondoljátok, hogy ez előre el lett tervezve, hogy az egyik jelölt körül van véve energiával és szeretettel – Új Energiával és új szeretettel – míg a másik jelölt a nem túl dinamikus vagy izgatott szerepet játssza, talán azért, hogy lehetővé tegye, hogy a fókusz a másik félre helyeződjön? Nem gondoljátok, hogy mindezt a ti látomásotok segített létrehozni? (valaki a közönségből így szól: -„Hűha”) Hűha, ez helyes. Hűha ez fantasztikus. Ez nem 2012-ben történik, ne várjatok addig, mert akkor lemaradtok a partiról! Ez most történik. Ne féljetek! Ne kerüljetek bele ebbe az egyensúlytalanságba! Ez egy elképesztő dolog, és igen, lesznek változások és váltások, és mindezek a dolgok! Ne ragadjatok bele a drámába! Emlékezzetek rá, hogy miért vagytok itt!
Visszatérés
Új sorozatunk… új sorozatunk. Egy kicsit elragadtak itt az érzelmek. És ma már korábban elmondtam Cauldre-nek, hogy ebben az évben nem fogom magam visszafogni. (Tóbiás kuncog) Vannak dolgok, amiket meg szeretnék osztani veletek, és amiket el akarnok mondani nektek, és mivel mind ilyen messzire eljutottunk, hamarosan csatlakozni fogok hozzátok. Egyszerűen át fogunk ezen menni. Azok közületek, akik eljutottak egészen eddig, szóval ti vagytok azok, akik – hogy is mondjam – akik már mindent kibírtok, akik bármit el tudtok viselni. (nevetés) Ezért ezt fogjuk tenni.
Ennek a sorozatnak – ez a saját teremtésem – a Visszatérés Sorozat címet adtam. A Visszatérés. Én térek vissza. Az utóbbi pár hónapban szabadidőm nagy részét Sam energiájával töltöttem, újra éreztem milyen is embernek lenni, milyen is életre kelni egy fizikai testben. Visszatérek a Földre. Ez egy választás. Ez egy vágy. Nem azért teszem, hogy megmentsem a világot. Azért teszem, mert megtehetem. Nem azért teszem, mert valami grandiózus és fenséges szerepet akarok eljátszani. Azért teszem, mert imádom ezt. Újra sétálni akarok a Földön. Veletek akarok lenni. Tudni akarom, milyen is visszatérni a fizikai formába.
De nem csak ez fog visszatérni. Ti is visszatértek. Visszatértek ahhoz, akik valójában vagytok. Istenségetek előjön álmából. Előjön a többi birodalomban lévő biztonságos helyéről. Visszatér hozzátok ebben az életben.
Ez nem az, amit gondoltok. Ez nem valami hatalmas és fenséges angyal. Ez nem egy fénycsóva. Ez nagyon egyszerű, tiszta és finom. Nem úgy lesz, hogy bejön, és egyszeriben könnyűvé varázsolja az életedet. Nem ad neked egymillió dollárt. Nem leszel csinosabb. Nem tünteti el a ráncokat az arcodról. Sajnálom. (valaki azt mondja: Hát, ez nagyszerű!) Tudom. (nevetés) Lehet, hogy segít a térdeden, de egy orvos valószínűleg jobb munkát végezne. Az istenség visszajön, hogy csatlakozzon hozzád, hogy visszatérjen hozzád, csak, hogy szeressen téged. Kérhetnél ennél többet? Csak, hogy szeressen téged.
Istenséged visszatér ezekben a legbecsesebb és legnagyobb változást hozó időkben, hogy megossza veled a Földi lét megtapasztalását. Mivel tudjátok, kedveseim, lehet, hogy ez lesz az utolsó létidőtök a Földön. Lehet, hogy egyet vagy kettőt még megpróbálnátok becsúsztatni, de lehet, hogy ez az utolsó, és az istenséged meg akarja ezt tapasztalni. Nem másodkézből, nem az inkarnációidon keresztül, nem az aspektusaidon keresztül. Vissza akar térni, hogy veled legyen, hogy megossza veled ezt a létidőt. Többé már nem kell elszigeteltnek lennie. Nincs szüksége védelemre. Visszatérőben van – visszatér az egészhez.
Azért adtam ennek a sorozatnak a „Visszatérés Sorozat” nevet, mert a részek és a darabkák, a saját lelked teremtései is visszatérőben vannak. Én az aspektusaitoknak nevezem őket – egy elmúlt élet itt, egy elmúlt élet ott, egy sérült, szomorú, összetört rész aspektus, amiket mi „szürke” aspektusoknak nevezünk – most visszatérőben vannak. Ezért van az, hogy oly sokatoknak nagyon élénk tapasztalatai vannak, amikor úgy érzitek, hogy határozottan nem vagytok egyedül, ami azért van, mert ezek az aspektusok visszatérőben vannak. A sötét aspektusaitok azok, akik a leginkább vissza akarnak térni, de nem érezték biztonságban vagy szeretve magukat eddig, de most visszatérőben vannak. Minden visszatér.
Minden visszatér, és amikor ez megtörténik, akkor nem a régi utakhoz tér vissza. Ahogy ezek az energiák visszajönnek és visszatérnek hozzád, minden fejlődik. Spirálisan belép a valódi Új Energiába, és többé már nem részekből és darabkákból áll, többé már nem csupán a részek összessége, hanem az összesnél hatalmasabb. Többé nem lehet majd meghatározni a dualitás szerinti fogalmakkal, mint amilyenek a maszkulin/feminin aspektusok, vagy a fény és sötétség aspektusok, mert ez túllép azon a szükségleten, hogy el legyen különítve. Az Vagy, Aki Vagy.
Minden visszatér hozzád. Milyen elképesztő és csodálatos – azt hiszem ti erre a felelősség szót használnátok. De ez nem az. Ez egy tapasztalás. Ez egy lehetőség arra, hogy az az egy legyél, akihez minden visszatér – az aspektusaid, az istenséged, a teljességed. Rá fogsz jönni, hogy ebben az évben az emlékezeted is visszatér. Nem szükségszerűen a tények és a számok, az emberek nevei és ezek a típusú dolgok, mert az lényegében tovatűnik. Hanem elkezdesz emlékezni arra, hogy miért is jöttél ide, és hogy ki is vagy valójában.
Létezik egy bizonyos – hogy is fogalmazzam ezt meg – szóval létezik egy bizonyos gondolati iskola a mi oldalunkon, és a ti oldalatokon is, hogy ne emlékezzetek egy bizonyos pontig. Ne emlékezzetek arra, hogy kik vagytok, ne emlékezzetek a múltatokra. Tudjátok, ha az összes elmúlt életetekre egyszerre emlékeznétek, akkor leugranátok egy toronyház tetejéről. Ez nagyon, de nagyon nehéz lenne, mert elárasztana titeket az a sok-sok tapasztalás, amit nehéz lenne kezelnetek. De most, ebben az Új Energiában ezek visszatérhetnek, és nem kell, hogy magukkal hozzák a sérült, sebzett, megtört vagy sötét energiáikat. Egy új módon térhetnek vissza.
Azért adtam ennek a „Visszatérés Sorozat” elnevezést, mert a Földön az energiák szintén visszatérőben vannak. Az isteni energia visszatér magába a Földbe, ahogy Gaia eltávozik. A Föld Istenisége és mindannyiótoknak az Istenisége a Földdel való szerepetekben szintén visszatér.
A tudat – általánosságban szólva az emberiség isteni tudata – visszatérőben van.
Az arra való emlékezés - a Föld gyökér tudatában - hogy a Föld miért is került megteremtésre elsősorban – ez is visszatérőben van.
Az angyali családok felébredőben vannak, ők is visszatérnek ahhoz az energia mozgáshoz, ami már hosszú eonok óta nem létezett.
-
#3617 Az élt értelme hogy élvezd az életet és szenvedj.
Hogy miért?
MErt így kell lennie.
Hogy miért?
MErt minden van úgy ahogy lennie kell.
De miért?
MErt van és kész.
miért?
Azért hogy élhess és tapasztalhass, örülhess, utálhass, gyülölhess, szerethess.
MIért?
Hogy legyél valami és ne minden legyél egyszerre.
De miért?
MErt így kell lennie.
A válasz ott van körülöttetek, ott van a monitorodban , ott van a környezetedben, ott van mindenütt.
Az élet értelme keresése elveszi mindazt amiért élsz, elveszi a szeretetet, elveszi a gyűlöletet.. akkor minek élsz?
Már semmiért, mégis mindenért.
Ez válik mindnekiből aki keresi az élet értelmét, nem jó dolog úgy élni hogy nem tudod mit akarsz.
Nem jó dolog úgy élni hogy nem találod a helyed, nem tudsz örülni semminek, nem találod a párodat, hogy miért?
Mert egész eddig kerested, amíg nem kerested találtál, minden jó volt.
Ha pedig már azt kell kérdezned magadtól hogy miért nincs miért van.
Akkor szarban vagy.
Hogy miért?
Mert ez már nem élet.
Azt ajánliom mindenkinek hogy hagyjátok ezt a kérdést, és fogadjátok el hogy van minden ahogy lennie kell.
Van minden amilyen te is vagy, van minden ami nem te vagy, mégis minden te vagy és mégsem vagy semmi sem. -
#3616 na. valami? -
#3615 Heló