szerinted?!
-
Én csak arra a mondatra értettem, hogy beletudnék kötni, mert egyrészt szubjektív, másrész ki miért hallgat zenét (én pl. mondanivaló, vagyis szöveg miatt elég ritkán), de akkor gondolom teis úgyértetted, hogy érdemes meghallgatni a mondanivalója miatt szerinted. :P
Olyan célzásom nem volt, hogy ízlésed miatt kritizáljalak. Csak az a mondat nem volt túlságosan zenészre jellemző, ahogyan írtad :D Gondolom pl. Debussy meg Rachmaninovot sem azért hallgatsz, mert jó a mondanivalója :)
Én is zenésznek készülök, itthon én nemis nagyon szoktam komolyzenét hallgatni (mindenféle mást, pop, punk, rock, jazz, meg amibe dallam van, filmzenéket is sokat).
Én is nagyon szeretek énekelni, zongorázni, meg mindenfélét, de sajnos nagyon sok más is érdekel (sport, játék, technológia), és nem érzem úgy, hogy meghalnék ha nem zenével foglalkozhatnék. Természetesen nagyon szeretnék, de félek nem vagyok elég céltudatos ebben, és nem is fogok tudni eléggé továbbmenni (pedig van alapom, 6 és félév rádió gyermekkórus, 2 és fél év operaház gyermekkórusa (szólót is énekeltem :P), most meg 5. éven vagyok Szent István konziban, szolfézs és hangkultúra (hangtechnika) szakon (de 2-es zeneelmélettel... karvez szakon meg az a legkeményebb).
Én nem érzem egyébként, hogy fontos lenne valamilyen "szakmában" életcél. Bár nyilván jobb ha olyat csinálhat valaki, amit szeret, nemhiszem hogy feltétlenül a jó élethez szükséges.
És szerintem nem is olyan fontos, hogy megtaláljuk önmagunkat, hogy miben fejezhetjük ki magunkat. Sőt ez igazából inkább csak zenészként igaz részben, aki nem tudja átadni a zenét az nem igazi zenész ugyebár :) Kifejezni magunkat másban nem nagyon lehet, csak szóban :)
Szóval csak azt akartam még írni, hogy sokan nem tudnak azzal foglalkozni amivel szeretnének, és szerintem nem is ez a legfontosabb.
Én csak azt tartom fontosnak, hogy szeretni kell (akkor valószínűleg minket is szeretni fognak), kerülni a negatív érzelmeket, egészségesnek lenni (sportolni, jógázni :D, kerülni a butító anyagokat, zenélni, zenét hallgatni, és minél több mindent abból amit szeretünk tenni.).
Egyébként zenélni szerintem lesz alkalom akkor is, ha nem zenészként tanulunk tovább, könnyűzenében mégkönnyebb elhelyezkedni annak aki tehetséges. Én pl. musicallal is megfogok próbálkozni ha minden terv szerint megy.