szerinted?!
  • debussy
    "Ebbe azért bele tudnék kötni sok szempontból" ?? csak nyugodtan. Érdekelne a véleményed, mert engem még ritkán kritizáltak igénytelen zenei stúls miatt. Az a gond, hogy Gershwin mellett hagyok egy kis helyet, mondjuk az Amorf Ördögöknek? :D

Az életcélos utalásomat én sem úgy értettem, hogy egy dologra tedd fel az életed... Nekem is több életcélom van és ez így van helyén.

Kicsit kiegészíteném az "átlagember" fogalmáról alkotott véleményt. Itt arra próbáltam utalni, hogy mindenkinek meg kell találnia önnmagát... Ezt nehéz elmagyarázni, de "zongorista" lévén itt is a zenére hivatkoznék. A legnagyobb zeneszerzők műveit egy (valamilyen szinten) szakmabeli mindig felismeri, még akkor is, ha a konkrét darabot még nem hallotta. Ennek szerintem az az oka, hogy a művész képes saját magát a hagjegyek közé csempészni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Chopin összes műve egyforma... sőt. A lényeg, hogy minden művében benne van Ő. Ezt a logikát a társadalomra alkalmazva: saját magad kell belecsempészni az Életbe, a környezeted életébe.