szerinted?!
  • Balumann
    Hogyha leütnek egy A hangot a zongorán, aki sokat hallotta az A hangot, felismeri. De ha leütnek egy Cisz hangot, azt csak egy abszolut hallású tudja egyből megállapítani, aki az A hangot gyakorolta az maximum kiszámolni tudja, de csak körülbelül.
    Mi tanulunk karvezetést is és csak egynek van abszolut hallása, és egyből meghallotta, hogy a zongorán alacsonyabb az A hang egy negyedhangnyival, hangvillán is ellenőriztük utána.

Nem azt kell tudni h milyen dúr meg milyen moll volt meg ilyenek. A hangmagasságokat kell érzékelnie. Az abszolut hallásu is csak később tanulja meg az ABC-s neveket meg a dúrokat meg ezeket.

Én is sokat hallgattam zenét, anyukám akkor is sokat énekelt mikor hasában voltam. Na meg ovodás koromban is énekeltem.
    Egyébként a kicsi gyermekek nem is tudják érzékelni azt, hogy mi a hamis és mi a tiszta, ezek csak később alakulnak ki. Ezért tartom valószínűnek, hogy az abszolut hallás is egy bizonyos korban alakul ki még a tisztaság érzékelésének kialakulásakor.

Nem a mennyiségen van hangsúly, hanem a tisztaságon, minőségen, esetleg az h mennyire figyel rá.
    Én is sokat énekeltem, de ha visszagondolok nem nagyon hallottam igazán tiszta (jól hangolt, vagy nem tom hogy lehetne mondani) hangokat, amire kialakulhatott volna hallás.

Én nem is bánom egyébként hogy nincs abszolut hallásom. Nagyon sokszor hátrány a zenei életben. Sokszor kell transzponálni (ami zavaró olyankor, kottát látva is), vagy olyan hangszerhez igazódni ami nincsen jól behangolva.