szerinted?!
  • Balumann
    De gondolom nem volt kicsi korodba egy nagyon tisztán hangolt zongora amin állandóan játszottak szüleid (már 1-2 éves korban :D), és nem nyomogattad te se olyan sokat :D

Hát, én csak zongorát hangoltam (más hangszeren nem játszok), legalábbis próbáltam. Az Á hangot hangoltam be hangvilla alapján, és utána arra próbáltam ráhangolni a többit. Hangközönként jónak tűnt, utána a végén meg tök hamis lett.
    Aztán másik megoldást próbáltam, gépen egy programmal szinusz hangokat állítottam be, minden hangra. Hát az még rosszabb lett és a fejem is megfájdult ráadásul :D
    Na jó mondjuk ekkor már a zongorán nagyon sok húr cserélve lett, és mivel nagyon régi zongora már teljesen más milyen húrokat vettünk bele, úgyhogy már hangerő különbségek is voltak 1-1 hangnál, nem csak hangszín. Úgyhogy már elektromos zongora van (nem csak az elhangolódás miatt, hanem azért is mert lakóházban lakunk, és azzal 7 után nem lehetett gyakorolni, és hát van amikor meg pont akkor értem haza meg ilyesmi..., és így tudok fülessel gyakorolni, na meg gépre rákötni.)