szerinted?!
-
Csak érdekességként írom, hogy a 80as iq az már a határeset jellegű elmaradás, és a lassú fejlődés közt van félúton, amivel egyetemet is el lehet végezni, anélkül, hogy bárkinek feltűnne azon kívül, hogy "kicsit furcsa ez a gyerek". Sajnos, vagy szerencsére nem feltűnő.
Szerintem sokkal többet számít, hogy "otthon nyomnak előre", mint azt Te gondolnád. Sőt, továbbmegyek: ilyen esetben hatványozottan jobban számít, hogy mennyire (és főleg, hogy hogyan) tápolják otthonról az illetőt, és inkább függ ettől, hogy mi lesz belőle, mint egy átlag iq-ju embernél.
Az abszolut hallással egyetértek, aki nem születik azzal, annak nem lesz, ettől függetlenül lehet nagyszerű hallása, jó muzsikus, vagy zeneszerző. De ebben az esetben sem hajlamosít a képessége valakit arra, hogy zenész legyen, sőt. Rakás ember szaladgálhat abszolut hallással más szakmákban, és a zenészek közt sem az abszolut hallás a jellemző.
Ráadásul személyiségről volt szó, ami szerintem sokkal többet jelent, mint egy ember képességei. Abban sem vagyok biztos, hogy rossz szocializációval nem lehet elnyomni a képességeket.
Szerintem nagy fába vágja a fejszéjét, aki ilyen dolgokat kutat, enélkül viszont minden vélemény túl szubjektív.