szerinted?!
  • Balumann
    Az, hogy halál után nem fogsz érzékelni semmit, nem fogsz gondolkodni, tehát ugyan olyan lesz mint mikor még nem születtél meg, ez nem lehet hanem BIZTOS.

"... Ez magyarázza hogy jobban szeretjük a családunkat, a biológiánk, mert ők rettentő hasonló géneket hordoznak ..."
    Ezzel nem nagyon értek egyet. Én nem azért szeretem a rokonaimat meg barátaimat mer hasonlóak a génjeik :D Nem látjuk/érzékeljük h mások milyen génekből állnak :| Például, nem tudom melyik állatnál van (azthiszem az őz), hogy nem szabad hozzáérni a kölykökhöz, mert akkor nem fogja megismerni az anyja. Meg azért emberek esetében is sokszor volt olyan, hogy saját anyját vagy testvérét megölte.

"mert te vagy az agy maga. vannak ösztönök, vagy döntések esetén biológiai késztetések hogy mondjuk mennyire kockáztass (ha kockáztatsz)"
    Hát igen, de ha belegondolsz, mennyire tudjuk irányítani, befolyásolni ezeket. Meg tényleg vannak ösztönök, de szóval nem az ösztön az ami irányít. Az hogy ide írjak, ez nem biologiai késztetés, meg sok minden. Állatoknál sem biztos, hogy mindig van, mégis hol megállnak, mennek valahova. És ezek azok a dolgok, ami miatt érdemes megkérdőjelezni, hogy tényleg csak azok adják a tudatot amiket mi így érzékelni tudunk, vizsgáli tudunk-e.

Ahogy néztem a "Bolygónk a föld" című dokumentum filmsorozatokat, nagyon sok meglepő dolog van a természetben.

Egyébként én is az mellett vagyok inkább amit te írsz. Ami mellett én most érvelek, mondhatni még én sem teljes mértékben hiszek benne. :D