szerinted?!
-
Érdekes ez a fejlődés dolog is, de miért pont ilyen irányba fejlődött/fejlődtünk? Az evolució során sok élőlény tulajdonsága megváltozott, ez azért lett volna, mert ez a cél h fejlődjön? Minek kellene fejlődnie, miért ilyen irányba? Sztem az evolució, fejlődés csak egyszerűen alkalmazkodás, nem cél. Mármint az egyik cél nyilván az állatoknál az életben maradás, egyensúly fennmaradása. Ami nem volt képes alkalmazkodni új körülményekhez az kihalt.
Határt tényleg nehéz lenne húzni, hogy minek van lelke, minek nincs. De ez biztos, hogy nem az alapján van, hoyg melyik élőlény gondolkodik. Csak az ember gondolkodik azon, hogy miért ÉN vagyok vagyok ebben a testben.
Az állatok ösztönösen cselekszenek, többnyire kiszámíthatóak. Az ösztön alapján cselekednek, de a lábaik például nem ösztönösen mozognak, hanem ők irányítják.
A növényeknek nincsen agyuk, nem irányítják magukat. De még mindig itt van az a kérdés, hogy ez fizikai törvény lenne, hogy ilyen élőlények alakuljanak ki? Ha fejlődés, tudat kialakítása volt a cél, akkor miért vannak növények...
Vagy nem is az a kérdés, hogy miért, hanem h hogyan, mitől.
Vajon ha halálomkor az összes emlékezetemet másnak agyába átvinnénk (:D) akkor én élnék-e tovább (és látnám ahogy a régi testem eltűnne), vagy én eltűnnék, és ő élne tovább az én emlékeimmel.
Hát az h minden csak program lenne, ezt sztem mindenki érzi, hogy nem valószínű h így van :S Ugyan úgy bennünk is vannak ösztönök, örökölt tulajdonságok, közös vonások bizonyos állatokkal (például szem, agy, ...).
Egyszer meg a föld bolygónak is annyi lesz, pár milió vagy miliárd év mulva (dokumentum film szerint tejutrendszerek összeütköznek, fekete lyukak elnyelnek, stb...) , bár adddigra a bolygó valószínű lakhatatlan lesz. Dokumentum filmbe (Világunk titkai) volt szó pólus átfordulásról, aztán szó van a globális felmelegedésről, meg még nagyon sok mindenről.
És lehet h csak bízunk benne h újra éledünk valamikor máskor, tehát hogy van tudat. Pedig lehet h még rosszabb valami más állatként újraéledni, lehet jobb végleg eltűnni.