szerinted?!
-
De ez már egy kicsit más (vagyis sokak szerint ugyan az...). De a viselkedés, személyiség, gondolkodás, meg az ilyen dolgok -> befolyásolható dolgok, változnak idővel, stb.. Vagy gondolj az állatokra, vagy emlékezetüket vesztett emberekre (nem jut eszembe h mondják :S).
Az állatok nem gondolkodnak azon, hogy miért élnek, nincsen meg az Öntudatuk h élnek. Vagy a hülyék sem például, de mégis VALAKIK.
Minden az agyban meg a testünkben történik, de amiért ez a test ÉN vagyok és nem más (és akár hülye vagyok és nem fogom fel, akár állat lennék és nem lennék képes ilyeneken gondolkodni, stb.). Jobb szó erre a Lélek, mint a tudat. Talán egy ERŐnek is ellehet képzelni, vagy esetleg kisebb mint amit eltudunk képzelni vagy érzékelni tudok eszközökkel, vagy nem tudom, nem tudjuk.
Tudunk gondolkodni, de a gondolkodást mi irányítjuk, hogy hogyan gondolkodjunk? Az állat többnyire ösztöneire hallgat, de attól függetlenül ugyan úgy irányítják magukat. Például leraksz egy pókot egy nagy üres terem közepére, utána később egy másikat, nem ugyan arra fognak menni. Amelyik élőlény tud mozogni, van agya, az nem mehanikusan, beprogramozott módon cselekszik mint egy robot.
Na most akkor ez csak egy kémiai folyamat lenne, amit csak az emberek találtak ki, azért h ne féljenek annyira a haláltól...? Minden amit látunk logikusnak tűnik, törvények alapján van, mintha mehanikus lenne. De az, hogy a kémiai folyamatok segítségével, saját magunk gondolkozzunk, irányítsuk magunkat, az nem.
Nem tudom másképp megfogalmazni, és tényleg az a baj, hogy csak ez a gondolkodás mód az, amivel erre lehet kijutni, semilyen tudományos magyarázat nem bizonyítja ezt. Bár a tudomány folyamatosan fejlődik, még mindig nem ismerünk mindent.