szerinted?!
-
Mindenbe bele lehet kötni, mert ezt sem tudja senki sem bizonyítani, egyébként főként én is így gondolom. Illetve bennem az az egyik ellen kérdés, hogy miből gondoljuk, hogy csak 1 kis esélyt kapunk? Tehát végülis ez az a kérdés, hogy van-e valami külső lélek (vagy tudat), ami végülis állandó, vagy úgy van ahogy látjuk, tehát csak kémiai folyamat (nincs külső tényező). Nem látjuk (mármint pl. akkor sem ha meghal vki, vagy ilyesmi), nem tudjuk mérni, nem tudjuk kimutatni, nem tudunk semmit se bemutatni. Mégis, minden vallásban megjelent valamilyen formában. Mivel az emlékezés, gondolkodás az agyban történik (ez biztos), nyilván nem is lenne lehetséges-e valami más dolog, mint amit mi tudunk.
Most ezt leírtam h hátha nem hal ki a topik. De igazából ez szinte csak hiten alapul, könnyű megcáfolni mivel semilyen bizonyíték, modell, vagy ilyesmi nincs ezen elmélet mellett. Meg igazából lehet felesleges is tudni. Úgyis elfelejtjük, illetve ha van is ilyen, az sem garantálja h jó-e ha valamilyen más élőlény leszünk :S
Értelme szerintem sincs, csak a saját életünknek adhatunk saját magunk valamilyen értelmet. De eleve az értelmet is csak mi keressünk, a szót is mi találtunk ki, az állatok, élőlények nem.