szerinted?!
-
Hát a zenék nem nagyon különíthetők el így, hogy könnyű vagy komoly zene. A hangtechnika tanárunk azt mondta mindig, hogy van jó és rossz zene. A jó zene az amit ha meghallgatunk jó érzést, hatást vált ki bennünk. A könnyű zenének általába nem a jó érzés keltés a célja sztem, hanem inkább a hangulattal van kapcsolatba, fokozza (persze ez se minden esetben igaz). De példa, ha ügyességi játékkal játszok, akkor a komoly zene (klasszikusokra gondolok) csak idegesítene, ott jó a rock meg ezek. Ha sportoló hangulatomba vagyok, süt a nap, stb. akkor sem tudok komoly zenét hallgatni.
Nem azért nem tartom a zenét életcélomnak mert nehéz megélni. Hanem csak nagyon szeretem csinálni, de ettől függetlenül rengeteg más dolog is érdekel (játékok, társaság, számítógép és technológia, filozófia, művészet, sportolás - bicajozás, úszás, de még sorolhatnám). Társaság is jó a zenészek között, Operában sokat voltam felnőtt énekesekkel, nagyon jó volt (na jó volt kivétel).
Az élet értelmét mint írtam, szerintem mindenki magának adja meg, nincsen alapvető értelme/célja, illetve azt szerintem se fogjuk sajnos soha megtudni. Ebből kifolyólag tényleg mindenkinek más, mivel mindenki másmilyen ember :D
Minden jelző amit használunk relatív, a jó meg a rossz fogalom is csak az emberek által létezik (az erkölcsi jó és rossz ráadásul a vallásoknak köszönhetően létezik, különben csak szabályok lennének, amit még többen akarnának megtörni, mint most. Szerencsére legtöbbünkben valamilyen istenben való hit nélkül is megvan az erkölcsi jó és rossz érzése, ez már a nevelésből alakul ki. Állatokban ilyen érzés nem alakul ki sose, nem alakul ki bennük bűntudat :)
Sry hogy megint elkanyarodtam a témáról :S Bár végülis kapcsolódik hozzá :o