szerinted?!
-
A menyországot én mindig hülyeségnek tartottam :D Tényleg csak kémiai elemekből épülünk fel és minden, a gondolkodás, érzés, ezeknek köszönhető. Ez eddig ha jól tudom materializmus. De azt ne felejtsd el, semmi nem magyarázza, mi az az erő (tudatos vagy tudattalan) késztette arra az atomokat, hogy élővé váljanak. Tehát létrejöttél atomokból, de mi az amitől TE vagy az, te tudatod.
És a tudomány még sok dologra nem tudja a választ, csak sötétben kapisgál, és lehet, hogy nem is fogja tudni (példának: tér, idő!).
Én nem mondom, hogy hiszek, inkább remélem, hogy van valamilyen lélek, és halálunk után valahogyan újra kezdjük. De teljesen mind1, ha van lélek biztos nincs memóriája mert az agyban van, tehát kezdhetünk majd újra mindent előlől :D
Ha csak 300 vag 400 évig élnél és nem is felejtenél semmit, már nem lenne olyan dolog amiben örmödet lelnéd, érdekesnek találnád. Kisgyermekként a babakocsin lévő csengőnek is örültünk, mindent érdekesnek találtunk. Felnőtt korba is lehet már csak az marad érdekesnek ahogy más örül :)) Utána meg ... ki tudja.
De igazából mint írtam, teljesen mind1, hisz meghalunk egyszer, nem tudjuk mi lesz utána. És felesleges ezen gondolkodni. Mint írtam, nem azon kell gondolkodni, hogy milyen értelemmel születtünk, hanem hogy milyen értelmeset tudunk tenni, tehát saját magunknak kell megadni az értelmet... ha már van tudatunk.