5506
szerinted?!
-
#3092 Akkor nézd meg a "Tudatos álom / Testelhagyás" topikot :)
Nekem is volt már tudatos álmom ami igaz hogy csak félig álom, mert a tudatod is félig ébren ottvan, de akkor ott aztán mindent megtehetsz és rettentő király. Általában rövid ideig tart -
#3091 Mert egyrészt pesszimista elmélet. Másrészt #3087 :D -
#3090 nahát kösz ő nem is élőlény ami biokémiai folyamatokkal érzékelhetne :D -
#3089 Hát ha azt valaki eltudja képzelni...
Az a rossz, hogy lehet teljesen hülyeségeket írunk. :( -
#3088 "De ne legyél materialista. :)"
miért ne? érveket kérek erre:) -
#3087 Annyira idegesítő, hogy igazából semmit nem tudunk. Ősrobbanás is a materializmusnak az elmélete tudtommal. De mi robbant fel mitől?! A robbanás is már kémiai folyamat, ami már fizikai és kémiai törvényeken alapul.
Amit látunk azok anyagok. De például mi alakította ki a fizikai törvényeket, és mitől alakult ki rendszer, majd az élő, és az önmagát irányító gondolkodó élővilág. :|
Az élet értelmét csak akkor fogjuk tudni valószínűleg, ha azokra a kérdésekre tudjuk majd a válaszokat :)
Nem vagyok kémiából jó (sőt... épp hogy puskázással átmentem mikor tanultunk még). De ha atomokat felbontjuk, és annak a részeit is tovább bontjuk (kvantum? :S) akkor energia szabadul fel? (valami ilyesmit mondtak az egyik ilyen filozófiai kérdésekkel foglalkozó sorozatban, meg máshonnan is őőő, valami ilyesmi rémlik).
Tehát akkor miből is vagyunk? :D -
#3086 "Lehet ha megtudnánk a lét okát tényleg nem lenne értelme élni."
Lehet hogy most sincs értelme olyan értelemben élni mint ahogy mondtad, de az élőlényeknek ettől függetlenül mindig lesz túlélési ösztönük, legalábbis az utódlétrehozás pillanatáig biztosan, mert ez a lényeg, az átörökítés, vannak állatok amik eddig a pillanatig élnek végülis, és utána rögtön meghalnak... -
#3085 az önző gén akar tovább élni bennünk amit továbbadunk, ne kérdezd hogy miért. amíg vannak élőlények mindig megpróbálnak fejlődni és alkalmazkodni :) -
#3084 szerintem egy határozott talán! -
patiang #3083 Az élet értelme ?
Az egyik általam tisztelt prof.-t elkapta a kór. Most 62 éves, s aki mindent tudott, nem tudja a nevét:((((((((((((( -
patiang #3082 majd mindenki mond valamit, de senki nem mondja meg
ahhoz, hogy tudd, Neked kellene lenned a "teremtőnek" ( ez nem vallás ) -
#3081 én is így tudom, de hova tágul? :D
én azért írok ide, mert kíváncsi vagyok mások véleményére, és kicsit, de bízok abban is, hátha valaki megmondja :D -
#3080 Eggyébként, szerintem mindenki azér ír ide, mert azt akarja, hogy ne írjanak ide többet, mert már rájöttek. most én is megpróbálkozom ezel:
Szerintem csak örüljünk hogy a végtelenségből kaptunk eg darabot, amíg érezhetünk.Ki-hogy a saját módján próbálja a lehető lejobb érzéseket..ööö... elérni.
Eggyébként, ha valaki azt mondaná, hogy "HÁHÁHÁ, te szar, neked nem sikerül!" , akkor azt mondanám, hogy Hááaháh, Ha nemteccik akkor kussolj, mert leszarom.Eggyébként az tényleg gáz hogy így mások véleményére alapoznék. mit mpndhatnék, enyhe önbizalom hiányban szenvedem. -
#3079 Érdekes meglátás. régen hallottam egy olyat, hogy az "ősrobbanás óta" az univerzum folyanatosan tágul. -
#3078 velem már előfordult meg azis hogy rájöttem hogy ezt már álmodtam, meg ha gyakorlod, lehet is írányítani. tán :D mondjuk "Az Álomnő" c. film szintjén nembiztos, de valamennyire tuti. :D meg olyan is volt hogy untam és felébresztettem magam :D de ez még csak 1x, de az tényleg lapos volt XD -
#3077 azt én sem tudom elképzelni, hogy az első sejt hogy alakulhatott ki, meg minek. sőt aztsem értem honnan van a világ. mert anyag csak úgy nem lesz, de akkor honnan lett ez a sokminden, a bolygók meg minden ami az univerzumban található. sőt azt sem tudom elképzelni, ilyen az univerzum szélein, vane neki meg egyáltalán mi az hogy vége, mert hogy fal legyen ott az hülyeség, kiesni hova lehetne? satöbbi satöbbi.
csak itt az élet értelme a kérdés, azért csak ehez a témához írtam :)
wescone: a vasvillának nincs érzékszerve, se ami feldolgozza, tudod, az tárgy. -
#3076 Velem előfordult már, hogy álmomban tudtam, hogy álmodom és mivel eléggé lidérces volt az ominózus álom ennek tudatában képes voltam felébreszteni magam.
Érdekes módon ébredés után az ébrenlét tünt álomszerünek. -
#3075 "Mert az is lehet, hogy amikor lefekszel aludni, tulképp felkelsz:DDDD"
Ismerős gondolat, ezen régen én is nagyon sokat gondolkodtam :D Furcsa, mert az álomban sosem jövünk rá, hogy az álom. -
patiang #3074 a próféta szóljon belőled!!
De az is lehet, hogy ez a halál előtti élet, mely az élet utáni halálnak, vagyis az élet előtti halálnak..........
Ugye milyen bődületes marhaság???
Mert az is lehet, hogy amikor lefekszel aludni, tulképp felkelsz:DDDD -
#3073 A János bácsi vasvillája is atomokbol áll, kémiai folyamatok is végbemennek szerkezeti felépítésén mégsem érez. -
#3072 Folyamat nem áll le. Ha úgy nézzük minden egy folyamat, minden állandóan változik :D (de vajon mitől... :D).
De ne legyél materialista. :) -
#3071 A menyországot én mindig hülyeségnek tartottam :D Tényleg csak kémiai elemekből épülünk fel és minden, a gondolkodás, érzés, ezeknek köszönhető. Ez eddig ha jól tudom materializmus. De azt ne felejtsd el, semmi nem magyarázza, mi az az erő (tudatos vagy tudattalan) késztette arra az atomokat, hogy élővé váljanak. Tehát létrejöttél atomokból, de mi az amitől TE vagy az, te tudatod.
És a tudomány még sok dologra nem tudja a választ, csak sötétben kapisgál, és lehet, hogy nem is fogja tudni (példának: tér, idő!).
Én nem mondom, hogy hiszek, inkább remélem, hogy van valamilyen lélek, és halálunk után valahogyan újra kezdjük. De teljesen mind1, ha van lélek biztos nincs memóriája mert az agyban van, tehát kezdhetünk majd újra mindent előlől :D
Ha csak 300 vag 400 évig élnél és nem is felejtenél semmit, már nem lenne olyan dolog amiben örmödet lelnéd, érdekesnek találnád. Kisgyermekként a babakocsin lévő csengőnek is örültünk, mindent érdekesnek találtunk. Felnőtt korba is lehet már csak az marad érdekesnek ahogy más örül :)) Utána meg ... ki tudja.
De igazából mint írtam, teljesen mind1, hisz meghalunk egyszer, nem tudjuk mi lesz utána. És felesleges ezen gondolkodni. Mint írtam, nem azon kell gondolkodni, hogy milyen értelemmel születtünk, hanem hogy milyen értelmeset tudunk tenni, tehát saját magunknak kell megadni az értelmet... ha már van tudatunk.
-
#3070 mivel csak atomok vagyunk és kémiai folyamatok miatt érzünk, ezért ha meghalsz, a folyamat leáll és ennyi. :D -
#3069 "ha létezne isten és ha jól élsz a mennybe kerülsz akkor lenne, mert van célod, mennybe kerülni ahol boldogan él örökké. de ez lőve :D"
Miért volna lőve?
A halál lehet egy számunkra ismeretlen létezési forma kezdete, nem csak földi életünk vége. -
#3068 félreértesz. persze hogy nem az élvezetek hajszolása, mert unalmasak lennéne 1 idő után. az anyagi javas dolgot meg végképp nemértem miből következtetted :D
azért is írtam több dolgot vágyhoz, mert egyedenként változhat, változik. biztos van akinek 1 tisztás házikóval is elég lenne és van akinek 1 egész világ is kevés.
csak azt akartam kifejezni, hogy bármit elérsz, bármi leszel, nem tart soká.
mondjuk megtalálod az aids ellenszerét, biztos mindenki ismerni fogja a neved, sőt, boztos hogy a további emberi történelemben emlékeznek rád, de 300 év múlva ez téged nem érint. semmilyen kihatása nem lesz rád.
de nemtom, lehet az idővel van bajom, hogy túl kevés :) -
#3067 Az életnek nem az élvezetek hajszolása a lényege.
Úgy gondolod vélt vagy valós hiányosságaidat pótolhatják anyagi javak? -
#3066 jó élni ha élvezed az életet, és megvan amire vágysz (szerelem, család, boldogság, pénz, autó, kinek mi) de akkor sincs értelme.
ha létezne isten és ha jól élsz a mennybe kerülsz akkor lenne, mert van célod, mennybe kerülni ahol boldogan él örökké. de ez lőve :D
de így, hogy legalább 20-25 évet kell szenvedned ahoz hogy valamid is legyen, aztán tudod élvezni vagy 20-30 évet ez így értelmetlen. és ezis 1 nemtom, utópikus nézet :D mert nemsokmindenkinek sikerül 25 éves korára minden :D aztán 60 évesen már minden bajod van, meg kezdesz meghalni, aztán ha akarsz elszenvedsz 90 éves korodig, de akkorra már alig van mit élvezni.
"ami miatt megérné örökké élni?" te nem álmodozol? :) -
#3065 Csak olyanért lenne értelme kűzdeni, ami örökké tart? Nem azt kell keresni, hogy mi az életnek a célja, miért és hogyan jöttünk létre, hanem hogy miért jó élni jelenleg, mi az ami számunkra szép, és ami miatt értelmét látjuk saját életünknek. Az egyik oka ami miatt nem szeretem az irodalmat, hogy csomószor ilyen filozófikus verseket olvasunk, ami inkább depresszió meg emo érzetet kelt bennem, mint hogy elgondolkodjak rajta és szépnek találjam.
Van olyan örökké tartó dolog, ami miatt szerinted örökké jó lenne élni? Minden változik a világban, semmi sem állandó. Még a fal ami látszólag szilárd az is folyamatosan változik belül :|
Talán jobb is, hogy egyszer meghalunk. Lehet, hogy a buddhizmusban van igazság, és újra előlről kezdünk majd mindent, lehet hogy más világbna. Ez a természet dolga.
Mostanában engem is nagyon érdekelnek a filozófiák, vallások is. De igazából mindig csak ugyan annál a hitnél tartok amit az előbb írtam. Lehet ha megtudnánk a lét okát tényleg nem lenne értelme élni. -
#3064 natessék, ezisbebukott. :D érdemes élni azért hogy sok pénzed van, meg sziget tele csajokkal :D és tudom hogy van amiért érdemes, meg a célok meg mnden de értelme akkorsincs.
miért élünk? mire jó ez? elérsz valamit, meghalsz és nem élvezheted, ha elérsz valamit amivel mindenkinek segítesz az okés, de az ő életüknek sincs értlme, lényege, mert nincs semmi olyan örökké tartó valami amiért lene értelme küzdeni bármiért is. nincs végső cél, csak halál :D -
#3063 Helyes megfogalmazás! -
#3062 Milyen értelemre gondolsz? Nem biztos hogy azért alakult ki az élet, hogy értelme legyen.
De mégis van értelme, csak meg kell találnod azt, ami miatt érdemesnek látod az életet :D Ettől függetlenül csak a saját szempontunkból létezik értelmes, és ez mindenkinek ha nem is teljesen, de más.
Mai világban úgy tűnik egyre nehezebb, és erre még rá is tesz sok mindenki. Főleg, hogy már a fiatalok egymást is beleviszik olyanba, ami miatt tényleg értelmetlenné válik szinte minden, legalábbis én úgy látom (emo meg ilyesmi...).
Én szerencsére jó helyen vagyok :) -
#3061 Az, hogy van az életnek értelme vagy nincs csupán nézőpont kérdése. -
#3060 ó még fiatal vagyok, csak így látom :S eddig jó tapasztalatom még nemvolt, de nem vok emo :P XD
de mond szerinteed mi az értelme? ^^ -
#3059 milyen boldog kijelentés :|
:) -
#3058 az életnek nincs értelme, meg a topiknak se.
csak célokat, elvárásokat és milyenségeket írtok de ezek közül egyik sem az értelme. mert nincs neki :D -
#3057 az élet egy utazás a halál felé...
így is fel lehet fogni
meg úgy is :| -
patiang #3056 Szerintem az életnek nincs "értelme". Az élet van, amit el kell "viselni". Van aki, olyan helyre, és úgy született, hogy "csak" a boldogságot kell keresgélnie. S ő sem biztos, hogy az életét frankón éli meg.
Kérdezz meg egy puffadt hasú éhezőt, s több ilyen szerencsétlent, hogy mi az értelme. Mert, ha így fognánk fel, akkor az emberiség 2/3-a fellógatná magát. -
#3055 him13, első dolgod legyen, hogy ne halgass HIM-et. A többi már gyerekjáték. :D -
him13 #3054 Szerintem az az élet értelme hogy megtaláljuk azt a dolgot ami boldoggá tesz.Ha ez megvan utána már a többi részletkérdés.sajna én még nem találtam meg azt a dolgot és igy az élet értelmét sem magamra nézve... -
#3053 htr93: ez szerintem eleve hibás elgondolkodás, mert más emberek véleményére alapozod a véleményed, akik ráadásul idegenek is számodra. Ha azt mondják neked, hogy "HÁHÁHÁ, te szar, neked nem sikerül!" te öngyilkos leszel? Nem hinném.