szerinted?!
  • Locutos
    Ket oldalrol kell megkozeliteni a valaszt. Egy mukodesi(biologiai) es egy eszmei oldalrol(nemtudok jobb megfogalmazast)
    1. Oldal
    Vannak sokan akik nem ertenek egyet a biologikus/neuropszichikai megkozelitessel, de szerintem az a helyes. Ugyanis hogy magyaraznad el egy foldonkivulinek, vagy egy mesterseges intelligencianak, akinek nincsenek erzelmei hogy mik az erzelmek? Ugy hogy ami jo az jolesik, ami rossz meg rossz erzest kelt? Ez nem magyarazat, vilagos.
    Szoval valamikor suliban is tanultuk, hogy az idegsejtek egymas kozt kemiai jelekkel/impulzusokkal kommunikalnak, ingeruletatvivo anyagok altal. En ugy tudom, hogy ket tipusu funkcionalitasu ingeruletatvivo anyag van(meg biztos van semleges is) az erosito, es a csillapito.
    Mondjak peldat, az adrenalin a felelem erzese, a szerotonin meg a kellemes erzes komponense, de aszem mar tobbszaz ingeruletatvivo anyagot talaltak.
    Tehat szerintem mondhatjuk ugy hogy a jo erzes olyan anyagok kevereke az agyban, amelyek tamogatnak egy esemeny letrejottett(hogy minel kiteljesettebb legyen a reakcio), es amelyek nem tamogatjak, ha megis megtortenik erosodik az elfolyto ellenreakcio.
    Nem vagyok tul jo megfogalmazaba, de remelem valamit ki lehetett venni, de a mechanizmus alapja a bonyolult emberi kapcsolatoknak, mint a primitiveknek.
    2. Oldal
    Ezt most megmondom ugy ahogy gondolom, a megertesehez meg peldakkal akarok jonni.
    A boldogsag eleresenek azert van ertelme(azert akarjuk), mert egy kihivas, meg kell kuzdeni erte mindig,de mi lenne akkor ha barmilyen erzest gombnyomasra, barmilyen mennyisegben, karos mellekhatasok nelkul tudnank elerni?
    Ekkor mit mondanank az eletunk ertelmenek?

Folyt kov...