szerinted?!
  • keshy
    szerintem sajnos(vagy nem sajnos) az élet érelme nem ilyen egyszerű.
    azt most nem írom le, h mi az élet értelme szerintem, viszont most eszembe jutott egy jó ötlet: Isten ugyebár már az ősidők óta foglalkoztatja az emberi fantáziát. szerintem, ha talán van is teremtő, csak azért tudunk róla, hogy ő legyen a példa számunkra. ennyi. az ember már több mint 2000éve azon van, hogy élet-halál ura legyen. nem hiába adták a tudást. az ember tud egyedül ilyen mértékben az életről és a halálról dönteni. csak az a gond, hogy ez a negatívabb irányba megy, a pusztitásba, ahelyett hogy a teremtés lenne az ember célja. most gondolj bele, ahelyett, hogy mindenhol a pusztítást keresnék, atombomba, stb. ha ezt az időt teremtésre használtuk volna, ki tudja mit lehetne kihozni az őslények csontjaiból pl, nem tudnánk-e már terraformálni viszonylag gyorsan, nem lenne az ember már tartósan a Holdon... ha ezt a párszáz évet teremtésre használtuk volna, már olyanokon gondolkodnánk, amin most fantáziálunk...
    az út, az ösvény megvan, csak saját betegségünk, a hatalomvágy miatt nem tudunk rálépni, hogy egy egységes fajként egy cék érdekében tudjunk egyesülni.. egyébként ezért lenne jó idegen létforma megjelenése: végre rájönnék, hogy nem csak mi vagyunk élet halál urai, s rájönnénk, hogy felettünk is dönt vlki, s ha mi egymás gyerekes ellentéteivel vagyunk elfoglalva, akkor nem mehetünk semmire. ha jönne vlki kintről, akkor hirtelen leesne mindenkinek a tantusz: bakker, nem csak mi vagyunk a világon, s ha mi nem leszünk, úgy az megy tovább. nem fog senki minket megmenteni, nincsenek őrangyalaink, ha kikészítjük magunkat az otthonunkal együtt nem lesz mégegy özönvíz, nem lesz kegyelem. még múló emlék sem leszünk, egyszerűen eltűnünk az univerzum sötét fényében, mint példa arra, hogyan lehet rosszul kihasználni az egyetlen, hatalmas értéket, az életet...