szerinted?!
  • palack
    Még mindig nem világos?
    Az entrópia tartja fenn a létezést. A világegyetem minden egyes pontján érvényes az, hogy a rendszereket alkotó elemek megpróbálnak a legtöbb féle állapotba eljutni, ezáltal biztosítva saját maguk tovább létezését. Gondold csak el, ha lenne egy olyan pontja az univerzumnak ahol a lehetőségek száma csökkenne, bizonyos (véges) idő elteltével minden rendszer eltűnne, megsemmisülne, és nem lenne miről beszélni. De mivel itt vagyunk és létezünk (bár egyes filozófusok még ezt is megkérdőjelezik:-)) ezért ennek az alapelvnek érvényesülnie kell. Számtalan világegyetem létrejöhetett melyekben nem volt érvényes ez az alapelv, de azok megsemmisültek még mielőtt még az azt alkotó elemi részecskék elérhették volna azt a kombinációs szintet, hogy "összeálljanak emberré".
    Tehát csak olyan világegyetem létezhet, mely önmaga generálja saját létezését, ez pedig csak az azt alkotó elemek kombinációs lehetőségeinek számának növekedésével érhető el.
    Illetve van mégegy lehetőség, hogy a kombinációs lehetőségek száma nem nő hanem állandó, de ebben az esetben soha nem jutnak el a rendszerek olyan szintre mint amely pl. a Földön tapasztalható, és nincs aki feltegye ezt a misztikusnak tűnő, de ostoba kérdést.

A másik kérdésre a válasz:

Az entrópiának NINCS ÉRTELME!
    Ezt el kell fogadni. Egyszerűen az ilyen tulajdonsággal rendelkező univerzum tudott csak fennmaradni. Ha létezünk akkor entrópia is van.
    Ha nem akkor meg úgysincs semmi.

Érthető, vagy magyarázzam el mégegyszer?:-)