szerinted?!
  • sz4bolcs
    "Megvilágosodás az amikor valaki hozzáfér teljesen a körülöttünk lévő tudáshoz, mindent megért a világon, és ennek következtében "hihetetlen nagy hatalma" lesz az anyagi világ fölött."

Talán inkább egy végső belátás, hogy semmi nem választ el attól, ami "körülötted van", mert rajtad kívül nincs semmi, egy vagy azzal, amit keresel, az egylényegűség tényleges belátása. A hamis világképből fakadó kérdéseid vége. Az egylényegüséget nem nehéz elképzelni, bár most így kapásból nehezen tudnám leírni, talán megpróbálom:
    Képzeld el, hogy meghalsz. Mennyivel marad kevesebb anyag a világban? Elégetik a hulládat. A port szétszórják a világban. Kevesebb anyag lesz a világban? A tetteid, minden amit mondtál, vagy gondoltál, az egész lényed megmarad, csak más formában, a tetteid szétszóródnak, elaprózódnak, elfelejtenek az emberek, de ez nem az eltűnésedet jelenti, hanem annak az elaprózódását, ami Te vagy a világban. Ezek a kis porszemek sem fognak eltűnni, hanem tovább osztódnak, és oszlanak. Mint amikor egy csepp tintát öntesz egy tengerbe. Képzeld el, hogy ez a csepp vagy Te. Így képzelik el magukat az emberek. Mint egy különálló cseppet. Esetleg úgy, hogy látják a tetteiket, gondolataik végeláthatatlan következményeit valamilyen szintig, ok és okozatként következményeit, mint egy nagy pacát a tengerben, nem tudják, merrefele terjed szét. -NA most csodálatosan elmeséltem, hogy látják az emberek magukat, de ez nem az egylényegűség. :D:D:D Hiába próbálom elmagyarázni példákkal, mert minden példámban egy külsö behatás van. Csak halmazokként tudok írni én is, de képzeljétek el, hogy nincsenek halmazok, nincsen "Én" és "más", mert az egész egy nagy egész, nem tudsz külsőleg se hozzáadni, sem elvenni, mert a külső és belső sem létezik, illetve egy a kettő. Így nincs különléted. Ennek a tényleges belátása szükséges a megvilágosodáshoz.