szerinted?!
-
Én kétszer olvastam a bibliát. Egyszer régen, és akkor pontosan az volt róla a véleményem, mint most neked. Aztán találkoztam vallásos emberekkel, keresztényekkel, hindukkal, buddhistákkal és kétszer voltam mohamedánok előadásain. Eszmét cseréltem olyanokkal is, akik hozzám hasonlóan nem voltak vallásosak, csak elegük lett a materialista világnézetből, mert valami jobbra vágytak, és elkezdtek keresni. Aztán, miután elolvastam a hinduk Bhagavat gítáját, a Bhagavatam 2 kötetét, az upanisadoknak úgy a felét, meg még egy pár kissebb terjedelmű művet, megint kézbe vettem a bibliát, de már egész más tudattal.
Mi a lényeg? Idézek Srídhar maharádzs (indiában élő, rendkívűl lemondott életű szerzetes volt, aki gyakran magyarázta a szentírásokat. 3 éve halt meg), Követsd az angyalokat című könyvéből: „A szeretetnek van egy sajátságos vonása; a kisebb irányítja a nagyobbat. Ezt egy bizonyos hajlam teszi lehetővé, amit úgy hívnak, szeretet. Amikor a kisfiú megfogja az apja ujját, és az egyik irányba húzza, az apja megy vele. Az apa természetesen erősebb, hozzá képest a fiúcska ereje elenyésző, apját mégis legyőzi a gyöngédség ereje. Gyöngédség és szeretet van ott, ahol a kisebb irányítja a nagyobbat. Az Abszolútat legyőzi saját energiája.”
Ami a lényeget illeti, szerintem a szeretet. "engedelmeskedjünk és nyaljunk istennek" -így látod Te. "Az Abszolútat legyőzi saját energiája" -így látom én.
Nem tudom ezt Te mennyire érted, de próbáld meg nem csak egy oldalról szemlélni. Sokat segít.