-
Szerintem most nincs igazatok, pontosabban csak reszben van.
Tudjatok, hogy en mindig kritikusan, sot mar-mar sokszor nagyon komolyan lehuzva szoktam ertekelni a valogatottat, ezert szerintem erdekes lesz a velemenyem a tegnapi naprol.
Szerintem a valogatott magasan jobban jatszott mint szokott. Nem azt mondom, hogy top szinvonal, de nemzetkozi mercevel is kozepmezonyhoz merten, megfelelo focit. Az irammal nem volt gond, mint ahogy altalaban az elmult evekben lattuk. Ez szamomra pozitiv volt. Persze ez keves, de megis tobb, mint amit megszokhattunk.
Az mas kerdes, hogy focizni mar ezek sose fognak megtanulni, mert nem itt kell, hanem fiatalkorban, itt mar sokat nem fognak tudni fejlodni.
Abban viszont egyetertek, hogy a langyos viz teszi oket ilyenne. Nem lesz fejlodes addig, amig a semmiert ennyi penzt kapnak es totyoghatnak az edzesen es a bajnokikon. Raadasul mindezt kovetkezmenyek nelkul tehetik. Emelje fel a kezet barki, aki nem szeretne napi masfel ora edzessel meg egy meccsel hetente keresni 500.000 ft-tol, akar 7-9 milliot is keresni idehaza, ugy, hogy kozben nem tortenik semmi, ha akar a pakstol,Kecskemettol vagy tokom tudja milyen nemzetkozi szinten se jegyzett csapatoktol vereseget szenvedve.
Raadasul az emberek is el vannak kenyelmesedve, pedig a sport kitoresi lehetoseget biztosit altalaban a szegeny orszagokban.
Itt nem kell elerni nemzetkozi sikereket ilyen fizetesek mellett, el vannak a mi mozgasserult focistaink a havi sokszazezer vagy millio forintbol, hiszen nem kell megszakadni se erte.
Ez ertheto is, ha megteheti valaki a semmittevest es penzt kap erte, az meg is fogja tenni. Ez ellen viszont lehetne tenni, a vezetoknek, az edzoknek a kozegnek es a szurkoloknak is. Az edzoknek es a kozegnek, hogy rakenyszeritti a jatekosokat, hogy a semmiert semmi jar, es a fizeteseket leszoritanak, teljesitmenyhez kotott modon. A szurkoloknak meg addig elteavolodni a magyar labdarugastol, hogy ne irje meg mutyizni senkinek a vezetesbol.
Nem am elmenni es tobb ezren jegyet venni a sokadrangu fos merkozesekre. Meg akkor is ha meg van a labdarugas fele a szeretet. Ki kell harcolni azt, hogy foci legyen idehaza es ne tinglitangli milliokaert.