10917302841238962806.jpg
  • ToM1113
    Véleményem szerint most van sok idő után először az hogy nem egy fix 15 fős keretet rotál az aktuális kapitány hanem kipróbálgatja hazai "tehetségeinket" is és olyanokat akik eddig még nem vagy kevesebb lehetőséget kaptak. Ha lenne még idő, tesztelgetésre, a játékosok és taktika próbálgatására, biztos vagyok benne hogy összeállna egy ütőképesebb kezdő 11. Most rövid időn belül kell a lehető legtöbb játékost kipróbálni és majd valamikor egy viszonylag állandó kezdőcsapatnak összeszoknia.

Senki ne várjon csodát, senki se áltassa magát azzal hogy ha akármilyen sztáredző irányítaná a csapatot akkor rövid időn belül úgy összekapná a nemzeti tizenegyet hogy kijutnánk akárhova is. Nem.

Ha megnézi az ember, a fiatal U-tizenakárhány csapataink nem sokkal vannak lemaradva a világ elitjétől. Valahol a felnőtt csapatba való bekerüléskor van egy akkora váltás ahol mint képzettségileg mint pedig mentálisan, gondolkodás terén leszakadunk az élmezőnytől.
    Miért van az például, hogy Koman anno bronzérmes lett az u21-es csapattal (ha jól emlékszem), aztán mikor felkerült a felnőtt csapatba azóta csak keresi önmagát, sőt megmerem kockáztatni az egyik legrosszabb játékos a kezdők közül. Pedig ott akkor, az egyik legnagyobb tehetségnek számított.

A magyar bajnokság színvonaltalan szar. Az pedig hogy valaki külföldön játszik, nem ott kezdődik hogy valaki egy amúgy nem a világ elitjéhez tartozó orosz bajnokságban lubickol a pénzben vagy padozik. Nem tudunk 5 játékost megnevezni aki stabilan játszana külföldön egy olyan meghatározó bajnokságban, ahol számottevően tudna fejlődni.

Összességében nem tudom hol rontjuk el, de szerintem minden téren változás kéne akár már ha a fiatalok képzésére gondolunk is. Nem pedig egyetlen ember, a kapitány személyében keresni a hibát. Nem a legjobb tény, de az, hogy 2-3 meccs nem telik el és egyből takarodj, sőt kinevezését követően , egyből felháborodni... Megalapozatlan.

Jelenleg nem kerültünk valami erős csoportba az EB selejtezőt illetően. Még így is kevés esély van rá hogy kijutunk, de ha addig marad Pintér, és mégis elérnénk ezt az álmot, akkor szerintem sokaknak leesne az álluk.