Anno nvidián is ez a tünet volt (alja kilógott, meg néhol nem volt szöveg), amikor 1600*1200-ra állítottam. És itt is vlószínűleg 1680*1050-ben ment, mert váltott felbontást, viszont a monitorom max ennyit tud. (1280*800-nál is lemarad az alja...)
Tehát nem hiszem, hogy vga(gyártó) függő lenne a dolog.
Mind1, csak kívánics voltam, hogy lehet-e: a válasz IGEN (csak épp nem működik tökéletesen).
Ja tényleg VGA. (csak úgy érdekességként)
Régebben volt egy Gigabyte 8800GT-m (valami OC változat). A swatom mindíg megfagyott vele majd újraindult a gép (random időközönként: 1 óra, 1perc, stb). Már próbálgattam mindent (mivel túl van húzva a proci, ram is azthittem azokkal van valami, de semmi). Mindenféle tesztprogramot: proci, vga, hdd, ram, ...de semmi nem hozott hibát.
Előtte volt egy másik 8800gt-m, ebből gondoltam, csak nem a vga-val van baja...(ja más játék tökéletesen ment nem volt fagyás).
A lényeg, az volt a megoldás, hogy a VGA túlhúzott órajeleit vissza kellett állítani a gyári ref. 8800gt órajeleire --> és ezután nem volt baj a swattal. (azóta is használja egyik munkatársam a vga-t és tökéletesen működik)
Beletelt majdnem egy hónapba, míg rájöttem erre.