6531
-
Winibaba #6171 Ahaaam...
Köszi szépen az informésönt.
de...
egy: a szervert még most se találom :( vagy csak rosszkor keresem.
kettő: csipkebokor vessző!
:D
( túl sokat süt a nap...) D: -
Anonymus20 #6170 Ez a markmod egyik új játékmódja, azt hiszem, hogy fizetős szerverek használhatják. A játékmód neve meg: Arrest and Rescue, szervernévbe elvileg benne van a rövidítés: AAR
A másik új mód neve meg Free for all. Mindenki mindenki ellen, csak egy csapat van. -
AlexCross #6169 már fekvésben voltam, ott, melletted, mikor ez volt, reggel nem tudtam volna megmondani, hogy ezt álmodtam-e vagy láttam még ébren. 
egyébként, szerintem a markmod 11 csinálja. majd kipróbáljuk a sajátunkon, este. -
Winibaba #6168 Szervusztok! Mi ez a nagy csend itt? Mindenki húzza az igát, vagy csak unjátok a játékot? :)
Tegnap voltam fent egy szerveren, ami elvileg BS volt. Aztán belépve meglepődve tapasztaltam, hogy akit megkötnek az vipre változik. És az a csapat nyer akinek az összes tagját „átvipezték”. Poén, hogy csomó vip ott kuszkált kiáltozva. :D
Aztán a saját csapatod persze ki tud szabadítani. Szóval vicces.
Az lenne a kérdésem, hogy nem-e tudja valaki ennek a szervernek az ip címét, vagy a nevét? Vagy, hogy ez mi, vagy és egyáltalán meg amúgy is WTF?
(Én elég későn mentem fel, és nem emlékszem már rá.)
-
simonl #6167 Sziasztok,
Nem szeretnék kéretlenül beleszólni,igazából segítséget kérek.
Én is laptopon játszanám 1200x800 -ban, hogyan lehet ezt beállítani a játékban?
Kell hozzá vmi kiegészítő?
Köszi -
AlexCross #6166 az 1600 x 1200 nem a monitorodhoz való felbontás, ráadásul vertikálisan nem is bírja az 1200-at? akkor miért kérdés, hogy abban a felbontásban miért lóg ki? te magad válaszoltad meg!
én az nvidia quadro-mon próbálgattam párszor, úgy rémlik azon 800 x 600 alatt az összes felbontással gond volt.
egyébként vicces, ahogy itt huzakodunk egymással, hogy mit tud, és mit nem a játék
Mycso: Win7-en nem megy a játék szervere.
Alex: de, Win7-en megy a játék szervere.
Mycso: átáll ugyan a 16:10-es felbontásokra, de úgy nem tökéletes a játék.
Alex: 16:10-es felbontásokon teljesen jól megy.
-
Anno nvidián is ez a tünet volt (alja kilógott, meg néhol nem volt szöveg), amikor 1600*1200-ra állítottam. És itt is vlószínűleg 1680*1050-ben ment, mert váltott felbontást, viszont a monitorom max ennyit tud. (1280*800-nál is lemarad az alja...)
Tehát nem hiszem, hogy vga(gyártó) függő lenne a dolog.
Mind1, csak kívánics voltam, hogy lehet-e: a válasz IGEN (csak épp nem működik tökéletesen).
Ja tényleg VGA. (csak úgy érdekességként)
Régebben volt egy Gigabyte 8800GT-m (valami OC változat). A swatom mindíg megfagyott vele majd újraindult a gép (random időközönként: 1 óra, 1perc, stb). Már próbálgattam mindent (mivel túl van húzva a proci, ram is azthittem azokkal van valami, de semmi). Mindenféle tesztprogramot: proci, vga, hdd, ram, ...de semmi nem hozott hibát.
Előtte volt egy másik 8800gt-m, ebből gondoltam, csak nem a vga-val van baja...(ja más játék tökéletesen ment nem volt fagyás).
A lényeg, az volt a megoldás, hogy a VGA túlhúzott órajeleit vissza kellett állítani a gyári ref. 8800gt órajeleire --> és ezután nem volt baj a swattal. (azóta is használja egyik munkatársam a vga-t és tökéletesen működik)
Beletelt majdnem egy hónapba, míg rájöttem erre. -
AlexCross #6164 végigzongoráztam, a 16:10-es arányokból a nagyobbak nálam mind jók voltak. 1680 x 1050-ben, és 1920 x 1200-ban nálam minden látszik. mindkettő 16:10-es arány, ami neked kell, elvileg. tegnap nagyon szőrmentén próbálkoztam, nem emlékszem már melyik volt az a felbontás, amiben a főmenüben kilógtak dolgok, meg a gombokra írt szövegek nem látszódtak
, lehet az valamelyik alacsony felbontású, szélesvásznún volt. az 1280 x 800 egyébként szintén jó, azon rendszeresen játszom is.
hogy radeonon mi lesz jó, arról abszolúte nem tudok nyilatkozni. -
Mind1, egy a lényeg, hogy nem lehet tökéletesn másik felbontást beállítani...
Esetleg majd kisebb felbontásokkal még próbálkozok, hátha az nem lóg ki...
Meg majd valamelyik nap megkeresem azt a kiegészítést, amiben alapból benne voltak. Ott tökéletes volt a kép/képméret. Megnézem ott mik vannak átírkálva. -
AlexCross #6162 egyébként megvan, hogy hová menti el a felbontást, amit beállít neki az ember, de nem a regisztribe. a kérdés már csak az, hogy melyik játék menti oda? vagy a Carbon, vagy a Prostreet. -
AlexCross #6161 csak hogy ne írj itt zsinórban ötször.
egyébként csináltam még párat, amiken jól látszik, hogy nem feltétlenül abban a felbontásban megy, amiket kiír.
nálam is kilóg, bizonyos szövegek sem látszanak 1440 x 900-ban, meg egy csomó más felbontásban. talán vga függő, hogy melyik felbontásban mi marad el, nem tudsz mást tenni, mint végigpróbálgatod. nálam az 1280 x 800 volt a nyerő a laptopon.
egyébként az éppen aktuális felbontást hová menti el? mikor ezzel foglalkoztam, megtaláltam, csak már nem emlékszem rá. rémlik, hogy ez is a registribe menti, de lehet keverem valami más játékkal.
az is tuti, hogy magát a felbontást menti el, mivel én a választható felbontásokhoz nem nyúltam, és ha értéket mentene, amit aztán hozzárendel a választható felbontásokhoz, akkor visszaállna egy szabványos felbontásra, mikor újraindítom a játékot. -
Huhh, már annyit írok ide, hogy csak na.
Tehát mostmár eljutottam oda, hogy a swaton belül a screenválasztó menüben is ott van lehetőségként az: 1440*900 és az 1680*1050 is.
Működik is.
Viszont ezen felbontásoknál lemarad az oldal aljánál az idő (hátralévő idő, stb).
Illetve az 1680*1050-nél a menüben eltűnnek a betűk a fejlécről...
És printscreen-nél csak a kép látszik, tehát se az irogatások, se az, ha pálya végénél az eredmény van...
1440*900-ra print screen után 1473*900-at ír és lesz (csak a képen) jobb oldalt egy függőleges fehér csík ?????
És itt sem látszik az óra a képernyő alján.
Alex nálad teljesen tökéletesen működik ezen felbontások alatt???
Most nézem az 1440*900 az nálad sem annyi. -
Mégsem jött össze, ezek a beleirogatások semmit nem csinálnak....
Csak a max 1600*1200-nál 1680*1050-re áll be a felbontás, viszont szarul, mert kilóg a képernyőből 1-2 helyen.... -
Na közben meg is van.
Csak nemtom melyik miatt lett jó: átírtam a max mittomén milyen értéket a swat.ini-ben is, illetve a swat4GUIstate.ini-ben is a max felbontást 1680*1050-re. ;) -
Ez jó, mit kell módosítani, illetve mibe kell mit módosítani??? -
AlexCross #6156 de, lehet.
csináltam én is pár képet. Alex_Cross_Hun a nevem UAC-on. cépek lettek? -
Volt a swathoz ez a kiegészítés vagy mi, ami már többször is elhangzott. 1.2beta patch-nak is hívták, mind1 nem is az a lényeg, hanem: az alatt lehetett értelmesebb felbontásokat is állítani: 1440*900, 1680*1050, stb...
Valahogy nem lehetne a sima swaton is kis módosítgatással ezt elérni???
Valamelyik fájl (asszem dat vagy cfg) ami tárol a felbontásokról infót, oda hiába írom hozzá a meglévőkhöz, nem csinál semmit. (azért nemtom melyik fájl volt, mert más régen szórakoztam vele).
Most onnan jött az ötlet, hogy UAC-on nézelődtem, aztán találtam egy csávót akinek 1680*1050-es képe is van fent... -
AlexCross #6154 "Ja és múltkor 1.1-ben is találkozta olyannal, aki láthatatlanul kötött. (ezzel még eddig csak 1.0-ban találkoztam)"
háááát, javítsatok ki, ha tévedek, de ez 1.0-tól csöcskovig bárhol megeshet. sima bug. abból adódik, amiből a sima ajtóra, ajtóba állós láthatatlanság, a különbség csak annyi, hogy azért kerül az ajtó azon metszetébe, ami "láthatatlanná tesz", mert apró elmozdulásokat okoz az, ahogy a bilincselés közelebb húzza egymáshoz a két játékost.
egyébként "szerver oldali", "kliens oldali"
az anti(k) cheat v1.1, ami itt a bannerban is benne volt régebben, ha jól emlékszem, nem szerver oldalú dolog, mivel a kliens oldalon is szükség van hozzá módosításra.
olyanok válaszát is várom egyébként, akik hozzám hasonlóan érdeklődnek a téma iránt, de nem tudnak ilyesmiről.
egyébként én is azért kérdezem, mert láttam a kiírást. mostanában volt más elfoglaltságom is, majd ha nagyon unom magam lehet leírom ide a véleményemet valamiről = jövök kötekedni. -
Valamelyik magyar szerveren láttam vagy egy hete egy kiírást, hogy a szerveren valamilyen anticheat program fut. (bár, hogy csak ilyesztgetésnek volt-e kitéve vagy tényleg futott az passz)
Illetve régebben volt egy antics v1.1 (asszem ez volt a neve) szerver oldali anticsít progi. --> ez azért volt körülményesebb, mert aki csatlakozni akart a szerverre annak is le kellett töltenie ezt a fájlt valahova a system könyvtárba.
Ja és múltkor 1.1-ben is találkozta olyannal, aki láthatatlanul kötött. (ezzel még eddig csak 1.0-ban találkoztam) -
AlexCross #6152 látta már bárki működés közben a mark mod szerver oldalú anticheatjét?
tud bárki bármit egy hasonló szerver oldali anticheatről, aminek nincs köze a mark modhoz? van ilyen irányú fejlesztés? -
AlexCross #6151 nem mintha bárkit érdekelne, de hangkártya-problémám megoldódott.
annyi volt, hogy én soundmaxot kerestem, ami ugyebár egy segédprogram, amit az alaplapi hangkártyáimhoz adtak, összeházasítva azok drivereivel, minden gép esetében, amivel eddig dolgom volt. simán win 7 driver van a hangkártyához. ami a gáz, hogy az alaplapi hálókártyát, chipsetet, még a videókártyát is simán felismeri a win 7 telepítője, és minden különösebb problémázás nélkül installálja, míg a hangkártyával nem tudott mit kezdeni, akármilyen szépen is kértem.
-
AlexCross #6150 hova másolod az 1.0-át? admin modot bonyolítasz-e bele? installálni oda installálod, ahová gyárilag felajánlja? ha az 1.1-et elteszed onnan, ahová installáltad, akkor is fut az 1.0?
hangkártya meg alaplapi, SoundMax, ilyen alaplapon. lényegében az összes gépemben ilyen alaplapit használok. van még egy philips psc60x típusú is. de azzal sem nagyon tudok mit kezdeni win7 alatt. -
Milyen hangkártya??? (lehet abban tudok segíteni)
Részletesebben ennél nem tudom leírni...
De összefoglalva:
oprendszer: win7 x64
Swat 1.0 telepít (ezt kompletten elmásoltam máshova, ezzel tudok szervert futtatni) --> 1.1 patch telepít, tss telepít.
A szerver a "starting" állapotig eljut, majd kilép.
XP, vista alatt ment (64-es alatt is). Win7-nél sem az RC, sem az RTM alatt nem megy. -
AlexCross #6148 én azt hittem, hogy valami nagyon alap dolgon hasaltál el, és már rég rájöttél.
most erre így sokat nem lehet mondani. én nem installáltam, csak fölmásoltam, futott a szerver. a játék nem, mivel win 7-re nincs driver a hangkártyámhoz.
írd le még részletesebben, vagy Teamviewerrel megkukkolnám, jobb ötletem nincs. -
Ötlete senkinek sincs? -
A különbség megvan, csak kicsit értelmetlen.
1, az eredeti telepítési mappában lévő 1.1, tss-ben nemtudok szervert csinálni
2, a telepítés után más mappába másolt 1.0-ban tudok
Illetve hiába másolgatom az 1.1, tss párost akkor is kilép a szerverből, vagyis el sem indul.
Tehát passz...
Továbbra is csak azt tudom mondani, amit tapasztaltam: xp/vista alatt indult az eredeti és másolt mappából is min3 verzió, win7 alatt csak az 1.0 szervere indul el és marad is meg. -
Anonymus20 #6145 Amúgy, éppen valami szerverfuttatási leírásban szeretnék összeszedni jópár dolgot, amikor időm és kedvem van rá. Tehát minden lehetőséget bele kéne írni. -
AlexCross #6144 ésugyebár a szerverfuttatási gyik az akkora hülyeség ám!
Szerverkészítéshez, adminkodáshoz, kell mind a kettő. logikusan az admin mod a szerverre, a client mod a játékodba, amivel játszol.
Milyen neted van? kábels, adsl, mikro? -
Anonymus20 #6143 Mostanában, lehet, hogy többször fogok hozzátok kérdésekkel fordulni :D
Kezdek pár elég hülye kérdéssel :D
Hogy van a dolog? Elég föltelepíteni a clientv13-as admin panelt, vagy kell előtte még a gez 22-es verziója. Szerverkészítéshez, mind adminkodáshoz. Sokszor megcsináltam már ezt a dolgot, de valahogy vagy nem ragadt meg bennem, hogy mi a jó, vagy mindig biztonságosan mindkettőt telepítettem.
Milyen erős net kell a szerverfuttatáshoz minimum? Például egy 16 fős szerver rendes pingekkel milyen erős neten fut el, ha nincsenek távoli külföldiek a szerveren, és a netet csak a szerver terheli. Szerintem egy 5/1-es net a jó, vagy mennyivel alacsonyabban jó még?
Elsőre ennyi :D -
AlexCross #6142 Nos, érdekes probléma.
Vegyük sorra a tényeket. A kis kedvenc játékunkat ugyebár Windows környezethez tervezték, dedikált szerverprogram nincs. Szervert a játékban készíthetünk ami Xp-n megy, tehát megy Vistán, és Win 7-en is, mivel ezek "lefelé" kompatibilisek.
Mycso, amit most leírtál, az pont arra mutat, ami az első tippem volt - ráadásul gyakorlatilag a megoldás is benne van.
Rávezető kérdés következik. (már ha még nem jöttél rá magadtól)
Vajon mi a különbség a futó, és nem futó játékok között? -
Nos érdekes jelenség.
Ugyebár a telepítés így történt: swat 4 1.0 (ekkor ennek a telepítési könyvtárát egészében átmásoltam máshova) majd 1.1 patch, majd tss.
Tehát normál módon lett telepítve 1.1, tss és a telepítési könyvtárban is maradt
Az 1.0 is normál módon lett telepítve, csak az telepítés után át lett helyezve máshova.
1.1 és tss alatt, mint már írtam nem fut a szerver, 1.0 alatt meg elindítja. -
AlexCross #6140 korábbi verziókkal nem foglalkoztam, RTM alatt meg simán megy nekem. 
amikor elszúr valamit az ember a szerverrel, így reagál. mondom, nem azzal van a baj, hogy Win7 van mögötte. -
Installálva van a játék...Vista alatt működött a szerver 1.1 és tss alatt is, sőt asszem a másolt 1.0 alatt is.
Win7-nél meg a régebbi verziók alatt sem (RC, 7264 és most az RTM alatt sem)
Az a baj, hogy semmilyen üzenetet nem ír, csak kilép... -
AlexCross #6138 mert van pár tippem, hogy mi az elbaxás tárgya, bár egyik sem abból adódik, hogy win7en indítod. 1.1-et, és csöcskovot teszteltem win7-en, mindkettő futott simán. nagyon nem folytam bele, ugyan úgy bugos rajta a játék, ahogyan vistán
-
AlexCross #6137 a játékot installáltad, vagy csak másolatot használtál? -
AlexCross #6136 igen, fut. -
simonl #6135 Sziasztok,
Windows 7 alatt futa játék? -
Anonymus20 #6134 Nem tudom tudsz-e róla, de van egy angol nyelvű leírás az editorhoz pdf-ben, a hot-swat-mod oldalán. -
JohnTrucker #6133 Én végeztem a pálya szerkesztéssel amit megcsináltam az megy és normális de nagyobb változásoknál előjön folyamatosan a leesés.
Elcsesztem pár napom vele a továbbiakban nem kínlódok ezzel.
Amúgy sincs rá igény. Nagyon sok a meló most alig vagyok gépnél talán ha egyszer több időm lesz majd próbálkozom még.
-
AlexCross #6132 már ez a téma sem választható, ha újrainstallálja az ember. én úgy kerülöm ezt meg rendszer újrahúzásnál, hogy egyszerűen csak bemásolom a programot a Program files-ba, és
.