új magyar stratégia
-
Azért torrenten mennek az osztások :
"Bocs, de most komolyan egy torrent oldalon kommentelve kértek számon bármit is egy játék eladásával, a fejlesztő cég üzletpolitikájával kapcsolatban? Most nevetek egy jót...
Ja várj, most azt akarod válaszolni, hogy ha magyarul jött volna ki, akkor megvetted volna, ugye? Háááát... nézzük csak. A Crusaders: Thy Kingdom Come kijött magyarul. Tudod, mennyi boltban az ára? Dobozban, hivatalosan, DVD-vel, leírással, mindennel? Gondolom tudod, hiszen egy hazai fejlesztőcsapat magyar nyelvű játéka, nyilván megvetted, ugye? A többieknek elmondom: 2000 forint. Kettőezer. Ti megvettétek?
Ugyan már.
Ne vicceljetek, még egy hülye újságot sem vesztek meg, a GameStart, aminek a lemezmellékletén rajta van a Crusaders. Hozzájuthatnátok teljesen hivatalosan, gyakorlatilag ingyen, hiszen az újság máskor is ugyanennyibe kerül. Ehhez képest 4 nap alatt majdnem 160-an töltötték le csak innen az nCore-ról.
Csak hogy tisztázzuk: nem haragszom, sőt ha valakinek kérdése van a játékkal kapcsolatban, szívesen segítek. Nekem személy szerint nem fűzúdik üzleti érdekem ahhoz, hogy jól fogyjon a játék, bár természetesen örülnék neki, a cégnek ahol dolgozom pedig nagyon is számít, közvetve nyilván az én fizetésemben is megmutatkozik majd. De elég már ebből az álszent dumából, hogy a magyar közönség megérdemli, meg hogy megvenném ha kijönne magyarul stb.
Nem, nem vennétek meg. Egyszerűen ezt mutatják a számok.
Hogy miért angolul íródnak a szövegek, azt egy előző hozzászólásomban elmondtam, de úgy látszik nem sikerült elolvasni. Azért, mert a kiadók és disztribútorok már a játék korai fázisaiban tesztelik a terméket, és magyar szövegekkel nem mennének semmire. Mutass egy magyar kiadót, aki finanszírozza a játék fejlesztését!
Töltsétek le, próbáljátok ki, aztán vegyétek meg a Steamen, és akkor kipróbálhatjátok a multit is.
Üdv,
Baquatelle"