DOBD A CIGIT reloaded
  • GregSB
    #254
    "Ha én meg tudom válogatni, hogy dohányzó helyen akarok lenni, mert szeretnék elszívni egy cigit, akkor egy antidohányos mi a faszért nem bír kiválasztani egy olyan helyet, ahol nem lehet dohányozni?"

    Ez ésszerű megoldás lenne és nem is lenne semmi bajom vele ha így lenne a valóságban. De sajnos nem így van, messze nincs annyi nem-dohányzó szórakozóhely mint dohánzó. Budapesten ősszel zárnak a nyilt szórakozóhelyek, a kis kocsmák beszüntetik a kiülős részeiket, és szinte lehetetlen olyan beltéri helyet találni ahol nem ömleszt el a cigifüst.

    A konkrét élményem Dublinban, Írországban volt több pubban is. Ott már pár éve be van vezetve ez a rendszer, és senki nem gyújt rá bent, mert azonnal többszázezer Ft-os összegnek megfelelő pénzbírságot kap. Még mindíg rengetegen dohányoznak, de azok kint teszik a bejárat előtt, vagy a fűtött-fedett hátsó udvarban vagy tetőteraszon. (ilyen szempontból még ott is elmaradás van, a legtöbb pubnak nincsen kialakítva sajnos ilyen dohányzó része).

    Hogy mi tetszett benne? Mint írtam engem irritál a beltérben álló füst, nem éreztem magam rosszul, nem lettem büdös. Otthon ha télen el akarok menni kocsmázni vagy szórakozni valahova, akkor az 100% hogy a frissen mosott ruháim, a hajam, a bőröm 2 órán belül okádék szagúak lesznek, másnap reggel érzem hogy nehezebben tudok levegőt venni mint egyébként, és általában nem kis mennyiségű slejm jön fel a tüdőmből...