• rroolli
    Valamiért nem mutatja mindig a képet.
    A lényeg, hogy amit néhány hónapja terveztek, az már készen áll a bevezetésre:

Sokan még nem látták (én se), de már létezik egy beépített lexikon a játékba, amit úgy hívnak, hogy Cyclopedia. Ebbe még csak itemek vannak, de ki fog egészülni lényekkel is. Alapból semmit nem lehet látni a lényekből, csak a fajoknak a sziluettjét. Amikor megölünk egy lényt (pl. egy rat-ot), akkor a cyclopediában megjelenik a képe, a neve és a nehézségi foka. Ugyanitt látszik, hogy mennyit kell még megölni belőle, hogy további infókat kapjunk róla. Következőnek feloldhatjuk az alapinfókat, pl. hp, sebesség, armor (!!), gyakori lootok. Ha ez megvolt, akkor feloldhatjuk, hogy milyen ritka lootjai vannak, hogyan bírja a különböző elemeket és hogy mely városok közelében élnek. Legutoljára pedig a nagyon ritka lootokról kaphatunk infót.

Akárhányszor feloldunk egy újabb adag infót, "Charm point-okat" kapunk (magyarul: bűbáj pont). Ha elég sok charm point-unk van, akkor vehetünk belőle "Charm-okat". Ezek különféle bónuszok, amiket rátehetünk valamelyik lényre. 16 féle charm van, amik extra sebzést, extra lootot, vagy extra védelmet adnak az adott lénnyel szemben.

Pl. ha elég sok charm pointom gyűlt össze, akkor vehetek egy olyan charmot, ami megnöveli az esélyét a sikeres nyúzásnak. Aztán ha mondjuk nagyon sokat ölök behemothokat, akkor rátehetem ezt a charmot a behére és örülhetek, hogy egy kicsit jobban fogja adni a behemoth fangot.

Egy lényre csak 1 charm tehető és értelemszerűen csak az adott lényen van hatása. Összesen 6 charmot lehet használni (6 különböző lényen), freesen pedig csak kettőt.

A felhasznált charmokat át lehet tenni másik lényre, de ez a művelet gp-be kerül.

(Korábban charm helyett még shardokat mondtak, amiket lootolni lehetett volna és azokat használva lehetett volna shard pointokat kapni. Ráadásul minden lény más-más shardokat dobott volna és pl. a dragonos shardokat nem lehetett volna felhasználni destroyeres bónuszhoz. Szerintem ez olyan bonyolult volt, hogy még ők se értették és helyette lett a fenti, egyszerűbb verzió)