124119
  • Shiwo
    asszem a loot kiírását azért tették be, mert boss-oknál lenyúlták a rare lootot, és nem igazán lehetett bizonyítani, hogy ellopták v nem is dobta..
  • rroolli
    Sőt, még jobb volt, amikor még ki se írta üzenetben, hogy mi a loot. Minden egyes megölt lény egy kis "ajándékcsomag volt". Sose lehetett tudni, hogy mi lesz benne. Még a legalapabb lényeknél is, ott volt a meglepetés esélye, pl. a dwarfoknál is befigyelt néha egy iron ore, amire 1k-ért volt vevő és az azért nem rossz egy level 20-asnak.

Sőt, amíg nem írta ki a lootot, addig a skorpiókat is mindig kinyitottam, mert arra gondoltam, hátha van valami very rare lootja, ami még nincs fent wikin.

A dl-ekről nem is beszélve... Szerintem sokan jártunk úgy, hogy meghalt a dl, aztán jött egy másik és fire fieldet rakott a hullára... És nem egyszer pont abban a hullában volt a royal helmet.

A lootolásra visszatérve, az ember minden egyes hullánál mikro-döntéseket hoz, hogy az adott itemek közül melyiket teszi el, melyiket hagyja ott. Lehet, hogy a hunt elején még felvettem a crossbow-t, aztán a végén már el kell dobnom, mert nem fér a woi. Vagy ha sajnálom, akkor lootbagbe rejtem...

Ezek az apróságok tették valamilyen szinten életszerűvé a játékot, mert az ember saját viselkedése, saját döntései határozták meg a karakterét, tehát a saját személyisége le tudott vetülni a tibiába. Ehelyett most ki van jelölve egy út, amit a cipsoft vízionál, hogy szerintük úgy kéne játszani, mert az a jó. Ez a vízionált játékstílus pedig (meglepő módon) azt preferálja, ha folyton coint vesz az ember.

Persze semmit se kötelező, most is lehet tanulás közben rúnát gyártani, vagy trainingelni, de aki nem a cipsoft által kijelölt úton halad, az piszkosul lemarad a többihez képest. Nyilván aki afk rúnát gyártott, az régen se fejlődött úgy, mint aki egyfolytában huntolt, de azért nem volt ekkora a differencia, mert egyrészt nem lehetett boltban rúnát venni, sok pénzt fizettek érte, másrészt aki huntolt, az se csinált napi 3 szintet, mert nem volt mit ölni, még a rat cave-et is campelte valaki.
  • Jani Hun
    Kábé. Mivel véglegesen megszüntek a botterek, igy ingame featurrel behozzák ugyan azokat a funkciókat szépen lassan. Zseniális.. Ez az autoloot is oké hogy kényelmes és még kevesebb idöt kell "elpazarolni" hunt közbe, de én kifejezetten élvezem amikor kinyitok egy hullát és meglátok benne egy pár k gold értékű lootot.
  • Shiwo
    lassan bevezetik, hogy X összegért már be se kell lépned de közbe nő az XP-d, a skill-ed és még lootot is kapsz ...
  • rroolli
    "Az Alt + klikk valóban kiloot-olja az adott hullát, habár az is volt egy 10 perc, mire rájöttem, hol van eldugva ez a funkció (vagy csak én nem találtam meg a gombját). Az se segített, hogy a chat-ben Shift + klikk-et írtak, amire nekem nem történt semmi."

Szerintem a billentyűkombináció attól is függ, hogy classic control-os vagy-e, vagy sem. Most (múlt hét csütörtökön) már azt írják, hogy a classic controlosoknak lehet azokat az opciókat is választani, hogy sima bal, vagy jobb klikkre induljon a quick loot.
    És van olyan lista is, hogy MINDENT lootoljon KIVÉVE x, y, z ... itemeket és olyan lista, hogy SEMMIT se lootoljon, hanem KIZÁRÓLAG x, y, z ... itemeket. Tehát ha dragonozok, akkor pl. ki lehet választani, hogy mindent szeretnék lootolni, kivéve a steel shieldet, crossbowt és plate legset, mert azok nehezek.

Ezen belül meg elvileg lehet szelektálni, hogy mi melyik bp-be kerüljön, de ez már a teszt elején is így volt.

De azért az elég kényelmes, hogy nem kell nyitva lennie a lootos bp-nek, nem kell a lényeket se "kinyitni", nem kell áthúzni ide-oda az itemeket. Ezek helyett csak egy kattintás, azaz "usolni" kell a tetemet és kész. Mindeközben a háttérben akár aszerint is szétválogatja a gép, hogy a kék bp-be a kék djinnes loot kerül, a zöldbe a zöld djinnes. Csak beállítás kérdése...

Nekem utoljára jutott volna eszembe ilyen funkciót belerakni a játékba, de hát korszerűsítés van...
    Úgy néz ki, hogy izgalmasabbá akarják tenni a játékot és az ingerszegény dolgokat (mint pl. a lootolás, tradelés, trainingelés, afk rúnagyár) opcionálissá (feleslegessé) teszik, vagy átalakítják 1 klikkes mozdulatokra, hogy a játékos 100%-ban az izgalmas dolgokra tudjon koncentrálni, azaz semmi mással ne kelljen foglalkozni, csak a darálós huntolással. Ez valakinek izgalmas, másnak meg egysíkú.
    Megkockáztatnám, hogy a terv az, hogy legyen kevesebb játékos, de azok lehetőleg hardcore függők legyenek és rendszeresen vegyenek sok coint. Így kevesebb megterheléssel többet lehetne profitálni, ráadásul megspórolják a marketinget és freeseket se kell "eltartani".
    (ezt alátámasztaná az is, hogy rendszeresen indítanak új szervereket, de mindegyik csak prémis, mint ahogy a mostani 3 új szerver is)
    Utoljára szerkesztette: rroolli, 2017.11.27. 16:56:29
  • Jani Hun
    nekem nem igazán laggolt eddig se, a battleeye után se, és most az uj cucc után se laggol:D, a kolinet elég tré mondjuk, de az nem a cip hibája.
  • TZson
    Lehet, hogy csak a költözésem és így a szolgáltatóváltás esik egybe a Battleye bevezetésével, de nekem azóta romlott el nagyon a kapcsolat.
  • rroolli
    Később már láttam másfajta véleményeket is. Fele azt írja, hogy sokkal jobb lett, másik fele azt, hogy kickeket kap.

Furcsa volt, hogy nekem is ilyen több másodperces laggjaim voltak most szeptemberben. Tehát megtámadtam egy dl-t, majd jött egy lag, kimerevedett a kép és akár 4-5 másodpercig csend volt, aztán utána egyszerre villant be az összes gfb, meg fire wave amit a dl lőtt időközben. Ez kb. percenként megismétlődött... És azt mondták a game-chaten, hogy másnál is lag van.

Hihetetlen, hogy 5 év alatt ennyit fejlődtek volna visszafele. Régen is volt, hogy 1-1 napig lagok és kickek voltak, de utána feltettek egy hírt, hogy "ddos" támadás volt, kivédték és elnézést kérnek. Most meg tök természetes, hogy kick van.

Arról nem is beszélve, hogy amíg 0-100 szint között van a játékosok zöme, addig egy fokkal kevésbé vagyunk érzékenyek arra, hogy egy picit be-belagol a játék. Pl. nekem bűn rossz internetem volt, de 40-es lovaggal teljesen jól tudtam scarabokat, meg ghoulokat ölni, megvolt a napi 1 szint, nem is nagyon haltam. Most viszont ha egy hétköznapinak mondható level 500-as benyomja az utani gran hurt, akkor esélytelen, hogy azt a sebességet le tudja követni akadás mentesen a játék. Meg amúgy se scarabokat, meg dragonokat ölnek már manapság, hanem 8-10 brutál lénnyel vitézkednek egyszerre "hunt" címén, ahol azért nem mindegy, hogy befigyel-e egy 3 másodperces lag. Szóval nagyobb szinten még jobban szembe tűnnek, a kisebb lagok is. Ehhez képest most úgy fest, mint ha a 10 évvel ezelőtti színvonalat se érné el a kapcsolat stabilitása.
  • TZson
    Na, akkor hétvégén majd letesztelem, mert az utóbbi hetekben (kb. a Battleye beüzemelésétől kezdve) meglehetősen kriminális volt - folyamatos kick-ek, hatalmas laggok.
  • rroolli
    Megjelent a Tibia kliensben a "General options" menüben egy olyan lehetőség, hogy "Optimise Connection Stability".
    Azt írják a fórumon, hogy tényleg használ. Pl. kevésbé akadozik a sétálás (futás) még akkor is, ha Európából játszanak Észak-Amerikai szerveren.
  • rroolli
    Mikor 1-2 hétig játszottam, akkor még english chatre se írtak.
    Amúgy ahogy írtam (tibia.com-os fórumról idézve), a hunt helyek 99%-ánál a kutya se jár, azt 2-3 területet akarja mindenki használni, mert a többihez képest brutális xp/h és loot szerezhető.
    Én yalaharon voltam és farmine-en, mindkét sziget hullaház volt. Gondolom ezek már erősen retro helynek számítanak 2017-ben. Az összes dl/frost hegyet tudtam egyszerre huntolni, ilyenről anno nem is álmodtam. A resp viszont sokkal lassabb, gondlom azért, mert kevesen vannak online.

Amikor Roshamuul még új volt, elmentünk 3-an a Guzzlemaw Valley-ba, én voltam kb. 190, Jocoka és Nagy Krapekk már 300-hoz közelítettek (éppen hogy működött a shared xp). Kb fél óráig tudtunk huntolni, aztán megjelentek ilyen 5-600-as szintűek és ránk lureoltak vagy 20 lényt. Van olyan, hogy Sight of a surrender, ami juggernautnak az erősebb változata. Szerintem még most is az a legerősebb nem-boss lény Tibiában. Olyanból is hoztak többet. Mondták is a többiek, hogy jó a loot azon a helyen, csak nem lehet huntolni, mert pk-znak.
  • TZson
    Annyira annyira azért nem vészes a helyzet, habár az tény, hogy Thais-on (és talán Yalahar-on, esetleg Edronon) kívül tényleg kevés embert lehet látni. Az English Chat-be is olyan 20 ember írogat, szóval a neveiket már nagyjából ismerem :)

Pug wholikes woof-ot meg a "woof!"-os megnyilvánulásain kívül nem nagyon ismertem, ezek után nincs túl jó véleményem róla. Az persze tény, hogy pár hónapja egy lvl8-as borzolta a kedélyeket azzal, hogy dragon set-tet akart szerezni (köztük pl. legs-et is) ingyen, mert nincs pénze - és hiába magyaráztam el neki, hogy ez kb. lehetetlen, még tovább próbálkozott :) Szóval azért vannak érdekes dolgok.
  • CattiBrie
    De amúgy azt mondtátok, üres egész Secura.
  • Jani Hun
    Nincs ilyen szintű dominando, a legtöbb hely levéllel van ellátva. #123708
    Csak a szokásos my spawn, i was here first blabla szokott még menni, de komolyabb hunt helyeken levél van, és/vagy respectel a 200+osok 80%-a

• CattiBrie
    Securán mi a helyzet?
  • Jani Hun
    Pont most tapasztaltam egy hasonlót. runagyártás közbe olvasgattam az english chatet és egy srác ráirt egy másikra (régi játékos Pug wholikes woof) aki egy hihetetlenül bunkó troll. és kb 20 percen keresztül oltotta az uj (lvl8as) srácot aki egy kis segitséget kért, majd ráexiváztak 3man(lvl 300+osok) és venoreba szivatták folyamatosan. a srác annyit kért hogy egy jobb armort adjon már neki valaki mer nemérti mér ütnek belé ennyit. már 30 perce b*ogatják hogy mérnem megy huntolni mindneki a nullárol indult blabla szokásos.
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.11.17. 15:22:36
  • rroolli
    Az exiva korlátozás oka az, hogy a non-pvp világokon megjelent egy új fogalom: "Dominando"
    A fórumokon gyakran találkozni ezzel a szóval, egy jelenségnek a neve. Arra utal, hogy a szerveren van egy legerősebb guild, amelyik sajátjának mondja azt a kb. 3 hunt helyet, ami kiugróan magas xp/h és lootal rendelkezik. (Ezek Oramond dungeon, Ferumbras' ascension quest és Roshamuul prision). Ezek a hunt helyek a többi játékos számára érinthetetlenek. Ha az ember hajlandó fizetni ennek a guildnek, akkor megengedik, hogy huntoljon, de akkor is csak úgy, ha ők nincsenek ott. Ezért az engedélyért kb. annyi pénzt kérnek, hogy éppen egy kicsivel olcsóbb legyen, mint ha world transferrel átmenne az ember másik szerverre. Ezzel együtt is elég drága. Ha igaz amit írnak, akkor kb. 4-5kk lehet a tarifa gp-ben, de van, amikor egyenesen tibia coint kérnek, kb 8000 forint értékben.

Ha az ember nem kér engedélyt, nem fizet nekik, akkor "hunted" lesz, ami azt jelenti, hogy folyamatosan figyelik, hogy mikor van online és (exiva segítségével) megkeresik és lure-olnak rá 10-15 lényt.

Ez nem egyszeri eset, 1-2 szerveren, hanem évek óta tartó mindennapos gyakorlat, kb. az összes szerveren (talán Pacera a kivétel, ahol elég erős volt a közösség és közösen léptek fel ellene). Sokak szerint emiatt van, hogy bizonyos emberek szélsőségesen magas szinteket tudnak elérni, a többiek viszont panaszkodnak.

Erre reagált úgy a Cipsoft, hogy a non-pvp szerverek koncepciójába nem illeszkedik bele ez a fajta power abuse. Ezért ha a fenti okok miatt letiltják majd magukról az emberek az exivát, akkor elég nehéz lesz majd megtalálni őket lure-olási célból. Talán olyan körülményes lesz ez a "hunted" dolog, hogy inkább hagyják is a fenébe ezt a dominando marhaságot. Vagy majd kiderül...

A PVP szervereken viszont nem változik semmi. Gondolom azzal úgy vannak, hogy aki pvp-re ment, az vállalta, hogy néha megölhetik, akár ok nélkül is.
  • rroolli

Le lehet majd tiltani másokat arról, hogy "exivázzanak".

Lehet olyat, hogy:
    -Mindenki exivázhat
    -Senki se exivázhat
    .......senki se, kivéve a guildtársak
    .......senki se, kivéve a partiban levők
    .......senki se, kivéve a VIP listán levők
    .......senki se, kivéve az alábbi emberek (felsorolás)
    .......senki se, kivéve az alábbi guildek tagjai (felsorolás)

A fenti "whitelisteket" egyszerre is lehet használni.

Ha háborúban áll 2 guild, akkor ellenségek között az exiva letiltás nem működik.

Alapból úgy lesz beállítva, hogy csak party és guildtagok tudnak exivázni.

Ha olyat exivázol, aki ezt blokkolja, akkor is levonja a manát.

Ha téged exiváznak, akkor villan egyet az ikonja
    Utoljára szerkesztette: rroolli, 2017.11.16. 15:39:30
  • rroolli
    Nekem amúgy az tetszik, hogy látni lehet a lények "páncélját", vagyis arm-jét. Eddig nem lehetett pontosan tudni, hogy mennyivel nehezebb megütni egy dragont egy dwarf guardnál pl.
  • rroolli
    Erősebb lényeknél lassabban jönnek az új információk, viszont amikor egyszer kigyűlik, akkor több charm pontot adnak.
    Szerintem azért adott 1000 charm pontot, hogy hamar ki lehessen próbálni a dolgokat. Eredetiben úgy láttam, hogy elég lassan gyűlik össze 1-1 bónuszra való.

Amúgy azt tudtad, hogy teszt szerveren minden városban van pénz osztó npc?
  • TZson
    Na, megnéztem ezt a teszt szervert magamnak (eddig még sose voltam), érdekes élmény a földön általam sose látott pajzsokat meg helmeteket szanaszét látni :)

A lényegre térve: elnéztem a dragonokhoz. Az Alt + klikk valóban kiloot-olja az adott hullát, habár az is volt egy 10 perc, mire rájöttem, hol van eldugva ez a funkció (vagy csak én nem találtam meg a gombját). Az se segített, hogy a chat-ben Shift + klikk-et írtak, amire nekem nem történt semmi. A lootolás tényleg simán ment, ha nincs elég cap-od, azt is jelzi program:

Ha pár lényt megölsz, akkor valóban elkezd töltődni információkkal az enciklopédia - én 29 dragont öltem meg, de kb. 15-től már tele volt. Érdekes viszont, hogy bizonyos itemeket pl. woi nem írja, gondolom azokat csak a kilootolással láthatod.

Ha nem ölsz eleget, akkor alig látsz valamit - például furcsa módon 16 DL után is még alig látok valamit:

Ha betelik a sárga csík, akkor kapsz 1000 (más lényeknél gondolom kevesebb/több) charm pontot, amikkel lehet beállítani különböző charm-okat. Én a dragonra adtam egyet, ami jég sebzést növeli elvileg, a gyakorlatban nem sokat tapasztaltam belőle, gondolom hosszú távon érzékeli az ember a pénztárcáján a hatását:

• TZson
    Na, akkor majd este megnézem, hogy milyen ez a folyamatos loot :)
  • rroolli
    Most látom, hogy 7-én indult a zárt teszt, ma délelőtt viszont már mindenki be tud lépni TS-re, aki november 2-án prémis volt.
  • rroolli
    30 nap múlva még egyszer meg kell erősíteni az account management-nél.
  • TZson
    Nekem egy nagyon régi (2006-os) e-mail címem van megadva, és hiába adok meg újat, valamiért nem változik meg (már próbáltam, elvileg 30 napos átfutási idő van, de utána se történik semmi).
  • rroolli
    "The private test of the winter update has started!

-Tutors
    -senators
    -fansite representatives
    -focus group members
    -former closed beta testers
    -selected long-time players

have been invited. The character backup for the public test server was taken on November 02. Therefore, you will have to use your account name and password that were valid on this date to access the test server. Check the test website www.test.tibia.com for further information!"

Nekem nem küldtek semmit.
  • CattiBrie
    "Invitation for the Tibia Winter Update 2017 Testserver"

Más i kapott ilyen emailt? :)
  • TZson
    Ja, van újrasorsolás, csak 3k darabja, nekem meg kevés a pénzem. :P

A vagyonokról meg annyit, hogy bírom, hogy olyanokat írogatnak a lvl 300as srácok az English Chat-be, hogy "Na, ez is jó hunt volt, jött 30kk profit" én meg csak nézek :D
  • rroolli
    A prey bónusznál valahogy úgy láttam, hogy mindig kidob gyengébb lényeket is, meg erőseket is. Ha csak hülyeségeket ad ki, akkor meg nyomogatja az ember az újrasorsolás gombot, ami olyan, mint ha félkarú rablót játszana. Vagy fel lehet oldani igazi pénzért a 3. prey bónuszt is, akkor egy kicsit nagyobb az esély a sikerre.

A marketen lehet olyat csinálni, hogy a tárgyaknak az ikonját "megnézed" és akkor kiírja a szokásos paramétereket. Lehet, hogy ez működik cyclopediában is. Mondjuk az igazi az lenne, ha táblázatban mutatná a tárgyakat mindenféle paraméterek szerint rangsorolva (mint wikin).

Az imbue-t egyszer kipróbáltam, nagyon durván fel lehet vele turbózni magunkat. De nagyon drága is. Azoknak jó, akiknek sok pénzük van, mert akkor határ a csillagos ég. A mana leech talán vissza tudja hozni az árát, de abból azt hiszem csak egyet lehet használni.
  • TZson
    Érdekes lesz. Elvileg a teszt szerverek már elindultak, lehet, hogy ha nyilvános lesz, én is belenézek, hogy milyen, és akkor majd beszámolok róla :)

Mondjuk én még ezt a Prey rendszert se nagyon használom (mindig tök hülye lényeket sorsol ki, a 9 közül 5-öt nem is láttam, a maradék 4 meg vagy rotworm-kaliber, vagy valami nagyon ritka dolog, amivel sose találkozom).

Meg van még ez az imbigue rendszer, ezt se látom át rendesen, de ez a Cyclopédiás dolog egészen jónak tűnik. (Itemek esetében néha szoktam használni, bár csak a súlyát meg az árát írja ki, az arm-ot például nem.)
  • rroolli
    Valamiért nem mutatja mindig a képet.
    A lényeg, hogy amit néhány hónapja terveztek, az már készen áll a bevezetésre:

Sokan még nem látták (én se), de már létezik egy beépített lexikon a játékba, amit úgy hívnak, hogy Cyclopedia. Ebbe még csak itemek vannak, de ki fog egészülni lényekkel is. Alapból semmit nem lehet látni a lényekből, csak a fajoknak a sziluettjét. Amikor megölünk egy lényt (pl. egy rat-ot), akkor a cyclopediában megjelenik a képe, a neve és a nehézségi foka. Ugyanitt látszik, hogy mennyit kell még megölni belőle, hogy további infókat kapjunk róla. Következőnek feloldhatjuk az alapinfókat, pl. hp, sebesség, armor (!!), gyakori lootok. Ha ez megvolt, akkor feloldhatjuk, hogy milyen ritka lootjai vannak, hogyan bírja a különböző elemeket és hogy mely városok közelében élnek. Legutoljára pedig a nagyon ritka lootokról kaphatunk infót.

Akárhányszor feloldunk egy újabb adag infót, "Charm point-okat" kapunk (magyarul: bűbáj pont). Ha elég sok charm point-unk van, akkor vehetünk belőle "Charm-okat". Ezek különféle bónuszok, amiket rátehetünk valamelyik lényre. 16 féle charm van, amik extra sebzést, extra lootot, vagy extra védelmet adnak az adott lénnyel szemben.

Pl. ha elég sok charm pointom gyűlt össze, akkor vehetek egy olyan charmot, ami megnöveli az esélyét a sikeres nyúzásnak. Aztán ha mondjuk nagyon sokat ölök behemothokat, akkor rátehetem ezt a charmot a behére és örülhetek, hogy egy kicsit jobban fogja adni a behemoth fangot.

Egy lényre csak 1 charm tehető és értelemszerűen csak az adott lényen van hatása. Összesen 6 charmot lehet használni (6 különböző lényen), freesen pedig csak kettőt.

A felhasznált charmokat át lehet tenni másik lényre, de ez a művelet gp-be kerül.

(Korábban charm helyett még shardokat mondtak, amiket lootolni lehetett volna és azokat használva lehetett volna shard pointokat kapni. Ráadásul minden lény más-más shardokat dobott volna és pl. a dragonos shardokat nem lehetett volna felhasználni destroyeres bónuszhoz. Szerintem ez olyan bonyolult volt, hogy még ők se értették és helyette lett a fenti, egyszerűbb verzió)
  • rroolli
  • Husosfagyi
    Fagyi lájkolja az ötletet! (:
  • TZson
    Nem tudom, kit mennyire ráz meg vagy sem, de úgy tűnik, a pár éve magyarok által látogatott Aurera szervert összevonták másik kettővel, amik viszont retro PvP világok voltak, így amikor felébredtem a templomban, a bejáratnál hullahegyek fogadtak, és kettő lvl 80-as járőrözött, nehogy valami alacsony szintű élve megússza az utat a depóba. Első alkalommal megöltek néhány méterre a biztonságos protection zone-tól, de másodszorra már sikeresen odajutottam (érdekes módon a táskámat otthagyták - ezek szerint a benne lévő 400 gp nem kellett nekik :) )
  • TZson
    Én sokszor vagyok esténként online, szóval társaságod lenne :) (Meg Joker is fent van mostanság egészen sokat, bár őt a régiek nem nagyon ismerhetik, mert 3-4 éve játszik.)

A nyári update óta a prémiseknek dupla mana jár a depókban, és a suol point is visszatöltődik (feltéve, ha 6 napon keresztül minden nap belépnek a játékba), ezért már megéri soft boots-al rúnát gyártani: 4 óra alatt kb. 8k profitot lehet vele csinálni, és a mlvl is nagyon gyorsan megy vele, így most ebbe fogtam bele :)
  • rroolli
    Játék szempontjából jó, mert most nagyon sok olyan helyet találnál, ahol nincs senki. Pl. régen Yalahar tömve volt emberrel, most bármelyik quartert választhatod, mind üres. És délelőtt voltam, hanem este, amikor a legtöbben voltak online.

1-2 nagyon kapós hunt hely van, amiknél várólista van, vagy pk-val akarnak elkergetni, de azokat nem is ismerem.

Miért vannak kevesebben? Egyrészt sok bottert töröltek, de szerintem inkább az a baj, hogy egy ideje már nem jönnek új játékosok. Valamikor 2007 körül volt csúcson a "népesség", aztán stagnált 2-3 évig. Kb mikor abbahagytuk, 2011 körül, azóta folyamatosan fogynak az emberek. Tehát kb. 6 éve csökken az online létszám, így most globálba kb. negyedannyian vannak online, mint régen és ez securára is igaz. Sok szerver teljesen kihalt úgy, hogy játszhatatlan lett, ilyenkor fogtak 4 kihalt szervert, összevonták és lett belőle 1 normális. Aztán azok is kihaltak és megint össze kellett vonni párat...

Most úgy látom, hogy cipsoftot ez nem zavarja, sőt nekik az lenne a legjobb, ha minél kevesebb szerver lenne, viszont akik játszanak azok rengeteg tibia coint vennének... És van egy pár függő, aki nagyon sokat költ, mert így tud magának gyorsan szinteket, vagy magic levelt csinálni, vagy még több outfitet, bónuszt és ritkaságot vásárolni. Az időt/türelmet, szerencsét, kitartást, ki lehet váltani pénzzel.
  • CattiBrie
    Ez játék szempontjából jó vagy sem?

Régen azért jártam a bányába, mert ott nem volt senki, egy év múlva tömegek voltak ott is..
    Most ez miért változott meg?
    Mikor volt az a fordulat, hogy minden tömve (szerintem akkor tömeg volt, amikor abba hagytam/tuk) és mi változott meg?

Tisztára megérné visszatérni egy-egy hétre.. :)
  • TZson
    Thais depóba érdemes ellátogatni, ott mindig van élet, a többi város valóban nagyrészt kihalt már...
  • TZson
    Szerintem a 100 alattiak kb. 80%-a inaktív, vagy kis karakter offline train-ben.

Én most elég sokat vagyok online (főleg afk), és a game chat-ben tényleg általában a 200 körüliek írogatnak, szóval ez a 183-as tényleg reális mint átlag. Persze néha beszól egy-egy 100 alatti (de az is általában kis karakter), vagy egy 400 feletti.
    Utoljára szerkesztette: TZson, 2017.10.26. 20:31:32
  • CattiBrie
    :)