Amire eddig wikian kellett rákeresni, hogy adott itemnek mennyi az ára, melyik npc veszi meg, stb, azt ezután a kliensen belül, menüből ki lehet olvasni. Meg ugye bárminek az adatait, de azt már marketen is ki lehetett nézni.
Ezt mondjuk jó ötletnek tartom, mert nekem pl. nem volt egyértelmű amikor elkezdtem játszani, hogy itt csak úgy lehet boldogulni, ha az ember egy másik ablakban egy 1000 oldalas lexikont forgat. Egyáltalán nem egyértelmű, hogy mit melyik városban, melyik npc-nél lehet adni/venni, hogy melyik tárgy értékes és melyik nem, vagy hogy x pénzért melyik ruhadarabot lenne célszerű megvenni. Pláne, amikor még nem volt trade ablak se és ott volt az ember szemtől szembe az npc-vel és úgy se látta, hogy mit ad/vesz, hanem beszélgetni kellett vele.
Még egy jó darabig szükség lesz a wiki oldalra, mondhatni, hogy szerves része a játékmenetnek... De azért tök jó, hogy legalább egy npc adás-vételi ár kikeresése miatt nem kell böngészőt nyitni. Talán nem is akkora hülyeség ezeket a lexikális infókat valamilyen szinten a kliensbe, vagy a játék más részeibe integrálni.
Mondjuk a markettel kapcsolatban még mindig kettős érzésem van. Nagyon hatékony és nagyon kényelmesen lehet használni. Tényleg szinte bármit, bármikor meg lehet venni 2 kattintással és biztonságos. De azért volt egy feelingje a trade channelezésnek... Amikor nem csak az volt a kihívás, hogy a pénzt összeszedjem valamire, hanem hogy effektíve megszerezzem az adott iteme(ke)t. Eladót találni, írni neki, megállapodni az árban, odautazni, stb.
Pláne, amikor még freesen, venore-ból carlin-ba kellett gyalogolnom, mert kinéztem, hogy level 20 alatt a serpent sword a legjobb nekem és ott volt csak eladó. :D