-
Quest tracker:
Bizonyos Quest Log bejegyzéseket meg lehet jelölni aktívnak, és ezek külön ablakocskában láthatók az oldalsávban.
Tehát nem kell mindig megnyitni a quest logot, hogy megnézd pl, hogy hányadik démonnál tartasz a killing in the name of... questben.
Egyéb statisztikai ablakokcskák:
Engedelmetekkel most nem írok le minden egyes lehetőséget, de a lényeg, hogy külön ablakba (mint a vip ablak, vagy a skill ablak) lehet majd kitenni ízlés szerint egy csomó mutatószámot és grafikont. Pl. nem csak az xp/órát számolja ki hunt közben, hanem akár a sebzés/órát is, vagy a gyógyítás mértékét is. Sőt, számolja a felvett loot értékét és a fel nem vett loot értékét is. A loot értékét kérésre npc árban, a marketen levő átlag árban, vagy egyedileg megadott egységárban is tudja számolni.
Ebből nekem legérdekesebb a fel nem vett loot értékének statisztikája. Kíváncsi lennék, hogy mondjuk anno, amikor úgy gondoltam, hogy XY itemet ott hagyok, mert nem sok az értéke és nem pazarlom a capomat, akkor vajon mennyi pénztől estem el. Na meg hogy arányaiban mennyire közelíti meg a sok lim-lom kacat értéke a kevesebb, de értékesebb lootok értékét.
Régebben, mikor még XP/órát se láttunk, kicsit "misztikus" volt az is, hogy melyik hunt helyen lehet a legjobban fejlődni. Pl. hogy melyik a jobb, ha 2100 xp-t ad a dl, de várni kell a respre, vagy ha csak 170 xp-t ad egy kalóz, de majdnem egymás után lehet őket ölni. Most ugyan látjuk az xp/órát, de kicsit körülményes megnézni, meg kell hozzá állni és akkor is csak pillanatnyi állapotot látunk. De mindenképp hasznos ez a funkció is, mert nem egyszer volt, hogy lementem egy hunt helyre, szuper volt minden, de aztán a lassú resp miatt egyre hosszabb várakozások törték meg a huntot és így leült a hangulat. Lehet, hogy érzésre nem mondtam volna meg, hogy mennyire rossz a helyzet, viszont az xp/h-t látva egyből láttam, hogy ennél még az is jobb, ha beállok huszadiknak dragonozni. És már pucoltam is kifele.
Szóval megvan az előnye az ilyen statisztikáknak, akit meg nem érdekel, az nem kapcsolja be és nem fogja zavarni.