• rroolli
    Rookgaard helyett... Dawnport

Ahol ki lehet próbálni az összes kasztot. Bármikor bármelyikre át lehet váltani és ezzel együtt cserélődik az eq is. Egyszerű a helyzet: ha északra gyalogolsz knight leszel, ha keletre, paladin, stb. Ehhez jár a testre szabott eq és supply. Supply mind a 4 irányba csak egyszer kapható (kivéve arrow, ami időnként újra jár). EQ-ból mindig a legutolsó marad, az azelőttit elviszi a "gép".

Ezen kívül butított spellek, wandok és egyéb eszközök érzékeltetik, hogy milyen lesz majd a játék "nagyban" az adott kaszttal. Level 8 alatt nincs tárgy elhagyás a halállal.

Level 8-tól lehet menni mainre, de akár 21-ig is lehet maradni Dawnporton. Ebben az esetben megvásárolhatók éhasználhatók itt is a szokásos spellek (exura, meg ilyenek).

Dawnportról át lehet utazni Rookgaardra. Ennek pontos részleteit nem tudom, például hogy meddig lehet átmenni és hogy vissza lehet-e jönni. De ha valaki rookra megy, akkor onnan hagyományoaa level 8-9től lehet menni mainre. Viszont 10-től felfele már nem vihető sehova a karakter, marad örökre Rookon.

Ki mit gondol?
    Én nosztalgikusan sajnálom Rookot és hogy a (nem létező) utódaink már nem élik át azt a kalandot, amit mi. Gondolok itt a félelmetes orc spearmanre, a troll toronyra, vagy a csontvázas cave-re.
    De úgy gondolom, hogy így sokkal korrektebb a bevezető. Amikor én kezdtem, akkor még nem volt semmi, csak úgy berespeltem a templomba és azt se tudtam mi az a bunkó a kezembe és miért van rajtam dzseki. Lent sötét volt, a patkányokat nem bírtam megölni. A tudomány megállt. Ha nem találkozok véletlenül egy magyarral, nem is lépek be másodjára.
    Ehhez képest az island of destiny hatalmas segítség lett. Egyedül a kaszt választás volt még mindig összecsapva, mert szinte vakon kellett dönteni. Ami elég baj, mivel a Tibia elég rendhagyó és ha a wowban, vagy a LoLban tetszett a knight, vagy a mage, akkor itt nem biztos, hogy az fog tetszeni, mert tök más, mint az összeset többi játék.
    Na de most ezt is rendbe tették és jobban meg lehet ízlelni, hogy melyik kaszt mit művel a terepen.