• MerlinW
    OFF

Értettem én. Többnyire hardveres és két fajta ütközés és probléma okozhat windows-ban "fatális hibát" játékoknál:

1 - hardveres probléma: driver probléma, nem kell kifejtenem.

2 - Dynamic Link Library: DLL és/vagy DLL verzió ütközés, ahol a felhasználni kívánt függvények nem megfelelőek

szokott segíteni ugye a megfelelő directx függvénytár, esetleges videokodekek vagy azok eltávolítása (többnyire ezek másznak bele a jtékok lelki világába, ezért nem ildomos csomagokat használni)

3 - Registry Collosion: Ez tágabb, de a lényeg hogy regisztrációs adatbázis bejegyzések ütköznek, hiányoznak függőségek, eseteg korlátozva vannak a helyes működésben valamilyen külső behatás miatt (vírusírtók, démonok, szoftveres tűzfalak, stb).

segítenek a registry pucoló programok, az ismert forrásból származó programok telepítése, külső alkalmazás eltávolító eszközök, illetve a kézzel való pucolgatás a 'Local' csoport 'software' ágában.
    Ha egy program úgy van megírva hogy alapértelmezett beállításokat használ reg.bejegyzés hiányában az, de csakis az működhet úgy ahogy leírtad. Amelyik nem úgy van megírva, mint pl. az EA programok 99%-a, azok nem fognak úgy elindulni, mert orcán vágnak egy nincs telepítve a program közlekedési táblával, miután nem találják a kedvenc könyvüket a megszokott polcon (a korral járhat).

Itt megoldás lehet, ha ért hozzá valaki, hogy kiüti a programból az olyanokat mint elérési út, telepítési forrás vizsgálatokat. Ez sem mindenhol egyszerű de sok szoftvernél 10 perces hexeditorozás.

Lényeg, hogy nem kiröhögtelek, hanem mosolyogtam, mert olyan büszkén tálaltad a spanyolviaszt:) Természetesen nem mindenki tanul számtechet, nem mindenkit érdekel ilyen mélységben, és tuodom hogy milyen klassz kis apró örömeket tudnak nyújtani ezek a véletlen felismerések.

Szal no offenz, egyszerűen csak ez egy fórum, millió topikkal, ott kell hirdetni az igét, ahol témába vág.

ON