banner_0.jpg

• Nadi
    A korábbi válogatott csatár szerdán, a kupameccsen még több lehetőséget kap a bizonyításra.

Ennél a bemutatkozásnál még álmodni sem nagyon lehet szebbet, hiszen a több hónapos ínséges idők után Ferenczi István tétmérkőzésen léphetett pályára a DVSC-AVE Ásványvíz színeiben, s góllal vette ki a részét a Loki Pécs elleni 3–1-es győzelméből.

– Úgy fogalmaznék, hogy eredményes volt a debütálásom a DVSC-ben, ugyanis játékban van még mit javulnom – nyilatkozta a Naplónak a 28 éves debreceni csatár. – Legutóbb májusban játszhattam bajnoki mérkőzést, s a korábbi török klubbommal történt herce-hurca, illetve az, hogy nem futballozhattam, egy kicsit megviselt. De végre most már minden rendben, csakis rajtam múlik, mikor és mennyit játszok.

Ferenczi szerint egyértelmű volt a hét végi Loki-diadal. – Sima hazai győzelem született a DVSC–Pécs mérkőzésen. Az 1–0-ás vezetésünk után már a vendégek is elkönyvelték, hogy csakis mi győzhetünk. A második félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a pécsiek kapusa bravúrok sorát mutatta be, ráadásul mi is visszább vettünk a tempóból, így nem arattunk még nagyobb különbségű győzelmet. Remélem, már a Fehérvár ellen tartogattuk az erőnket!

A bajnoki listavezető elleni rangadó majd csak a hét végén jön, előtte még Tatabányán Magyar Kupa mérkőzésen vendégszerepel a Loki, ahol várhatóan Ferenczi kezdő lesz, és végig is játszhatja a derbit. – Úgy értesültem én is, hogy kezdő leszek Tatabányán, s ennek örülök, mert ezek a lépcsőfokok hiányoznak ahhoz, hogy erőnlétileg és játékban is visszanyerjem a formám – vélekedett a 190 centiméter magas labdarúgó.

– Korábban már láttam játszani a Tatabányát, a Csőszer egy nagyon egységes, jó csapat, főleg hazai pályán remekelnek Márkusék. Biztosan nehéz mérkőzés vár ránk szerdán, de mindenképpen szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy a debreceni visszavágó előtt ne kelljen izgulnunk. Persze látatlanban nem egyeznék ki egy döntetlennel.