-
Máté Péter meglepődött
2005. 08. 23. 11:20
A Loki fiatal védője nem számított arra, hogy Lothar Matthäus a keretbe jelöli.
Lothar Matthäus szövetségi kapitány tegnap kijelölte a magyar válogatott Málta és Svédország ellen készülő keretét. A névsorban megtalálhattuk fiatal védőnket, Máté Pétert is, aki első ízben húzhatja magára a felnőtt címeres mezt.
- Meglepett a kapitány döntése, egyáltalán nem számítottam rá - mondta honlapunknak Máté. - Az utóbbi időben jó meccseket játszottunk, nekem sem ment rosszul a játék, ezért megmondom őszintén, eljátszottam a gondolattal, hogy talán eszébe jutok, felfigyel rám Matthäus. Mégis váratlanul ért, amikor megtudtam, hogy a keretbe jelölt.
Máté Péter számára jól kezdődött az idény, hiszen Diósgyőrből – ahol egy évet töltött el kölcsönjátékosként - visszatért nevelőegyesületéhez, a DVSC-hez, ahol rögtön beverekedte magát a kezdőbe. A bizalmat jó játékkal hálálta meg, és a válogatottnál is felfigyeltek a még mindig csak 20 éves labdarúgóra.
- Optimistán jöttem vissza Debrecenbe. Kitűztem magam elé egy célt, szerettem volna minél több lehetőséget kapni, jól játszani, és úgy gondoltam, a többi majd jön vele.
Szerdán újra bizonyíthat fiatal védőnk, hiszen Van Nistelrooy és társai ellen kell ismét felvenni a harcot - Egy háromgólos hátrány nem ledolgozhatatlan, de tisztában vagyunk az ellenfél erejével. Ennek ellenére megpróbáljuk a lehetetlent, mert csak így lehet keresnivalónk a pályán.