banner_0.jpg

• Sheva
    Böőr Zoltán: A hullámvölgy nem került el

2005. 05. 11. 11:55

A válogatott játékos szerint bizonyítani kell, hogy külföldre szerződhessen.

A magyar válogatott hó végi franciaországi barátságos fellépésén, illetve a június eleji izlandi vb-selejtezőjén ott lehet Böőr Zoltán, akit a bolgárok elleni március 30-i vb-selejtező (1-1) előtt csupán két magyar bajnokin szemrevételezhetett Matthäus, mivel a találkozót megelőző 15 hónapban a szélső éppen annyiszor szerepelt tétmeccsen, ahányszor a magyar válogatott pályára lépett az elmúlt 19 év futballseregszemléin - egyszer sem.
    - Az elhúzódó térdsérülése után elégedett az eddigi tavaszi produkciójával?

- Sokkal, de sokkal jobbra számítottam - mondta Böőr Zoltán. - Főként az újrakezdést követően lettem igazán optimista, azt hittem, egyre jobb leszek, de a hullámvölgy engem sem került el.

- Ami a Sopron elleni hazai találkozón érte el a szélsőértéket.

- Senki nem örül, ha lecseréli az edzője, ráadásul már az első félidőben, ettől függetlenül csupán egyetlen emberre haragszom a történtek miatt: magamra. Maradjunk annyiban, indokolt volt a váltás. Meg is lett az eredménye, a Pápa ellen az első fél-időben már több elemben emlékeztettem korábbi önmagamra. Erre szívesebben gondolok vissza.

- És a legutóbbi, Üllői úti összecsapásra?

- Vegyesek a gondolataim.

- Például lecserélték. Újabb gödör? Vagy előzetesen kalkulálták a váltást?

- Nem volt a pakliban, ezzel szemben - ahogy a Pápa ellen - ezúttal is éreztem, hogy bennem van a gól. Talán, ha tovább maradhatok a pályán… Lehet, Supka Attila a szünetben észrevette, hogy az Újpesten összeszedett rúgás helyén jegelem a lábam, s az idő múlásával talán nem akart több kockázatot vállalni.

- Kockázat? Sokan kérik számon önökön…

- Nem köntörfalazok: rossz meccs volt. Viszont annyi mindent elbuktunk már az utolsó percekben, az utolsó mérkőzésen! Az lenne a baj, hogy ezúttal nem húzzuk el a döntést a végsőkig?! Rendben, a szép futball áldozatul esett vasárnap, ez igaz, de az álmunk nem. Ezt pedig szerintem még a kritikusok is tiszteletben tarthatják. Nem magunkat akarom menteni, de egyébként kötve hiszem, hogy hasonló esetben bármelyik riválisunk mást tett volna, mint amit mi.

- Egyéb észrevételek?

- Visszatérve a cserére, bosszús voltam. Éreztem, hogy nem vagyok az igazi, ugyanakkor azzal az elhatározással léptem előzőleg pályára, hogy amire ma képes vagyok, azt a kilencven perc alatt kihozom magamból.

- Lett belőle hatvan. Ült néhány menedzser a lelátón - habár nem kizárólag ön miatt. A Bologna, Bordeaux és a Standard Liége megfigyelői ön szerint milyen ábrázattal álltak fel székeikből fél kettő körül?

- Aligha volt hízelgő véleményük a látottakról.

- Mit gondol, csökkentek az esélyei a külföldi szerződésre?

- Remélem, nem. A megállapodásom a jövő év végéig köt a klubhoz, de…

- Bocsánat, nem a nyáron lesz szabad státusú?

- Nem, egy, az év elején érvénybe lépett megállapodás szerint 2006. december harmincegyig a Lokihoz tartozom.

- Ott tartott, hogy de…

- Szóval, a vezetők is tudják, hogy szeretnék külföldre igazolni. Amihez persze bizonyítanom kell. A DVSC-ben, és ha a kapitány meghív, akkor a válogatottban.

nemzetisport.hu