Nintendo DS/DS Lite
  • darkmore
    #24287
    Warhammer 40,000: Squad Command Review

    Sziasztok, már többször említettem ezt a játékot, amit mindenhol nagyon lehúztak (50% alatti értékelések), pedig csak egyetlen hibája van, ami kicsit megnehezíti a játékot, de ettől eltekintve egy igazi WH40K gyöngyszem!
    PSP-n is végigjátszottam kétszer, de nagyon örülök, hogy DS-re is kijött és itt is full 3D és nem is néz ki rosszul.
    Egy körökre osztott taktikai, harci játékról van szó, ahol többféle egységet irányíthatunk. Minden egységnek vannak akciópontjai, ennek a mennyisége függ az egység típusától, a fegyverzetétől, valamint, hogy mennyi lőszert viszünk magunkkal a küldetésre. Az akció pontok felhasználásával mozoghatunk, célozhatunk és támadhatunk. A kis csapatot elég jól lehet customizálni, fegyvereket, másodlagos fegyvereket választani, tölténymennyiséget beállítani, az egyetlen baj, hogy csak olyan egységet vihetünk magunkkal, amit a gép ad az aktuális küldetésre. Valamilyen szinten ez érthető, hiszen az első küldetésekben egy Dreadnaught elég brutális lenne, de később mikor már minden egységet kipróbáltunk, nem lehet eldönteni, hogy most tankot, drenyát, vagy terminátorokat akarok e magammal vinni...Jöjjön a másik probléma is, a nézet. Sajnos mivel 3D az egész, nem éppen előnyös, ha pontosan akarunk célt választani, sokszor nem tudjuk megfelelően kijeleölni az ellenfelet, mert belóg egy falrész, aminek nem kellene belógnia, de a 3D miatt mégis..., a PSP-n lehetett kicsit forgatni a kamerát, amivel ez nem volt annyira zavaró, de még ott is gond volt. Ritkán fordul elő, hogy ez bosszúságot okozzon, de általában a legrosszabbkor, a legkiélezettebb helyzetekben.

    Most jöhetnek a pozítívumok. A játéknak hatalmas WH40K hangulata van, pedig az átvezető animációk csak pár animált kép, de nagyon jól el vannak találva. A hangok viszont mindent visznek, még mindig a fülemben cseng "For the Emperor!" "Die mutant!" "Burn the heretic!" "I SERVE FOR ETHERNITY...", természetesen a chaosnak is vannak jó beszólásai. A környezet ritkán változatos, de a havas pályák nekem különösen tetszettek, itt talán lehetett volna több változatosságot még belevinni. A történet is elég jó, semmi különös, de illik a hangulathoz. Megakarják idézni a nagy démont, de mi jól kinyírunk mindenkit elötte és hurrá! :)
    A küldetések általában arról szólnak, hogy jussunk el A-ból B pontba, vagy végezzünk minden ellenféllel, vagy 15-20 körig tartsunk ki, ez utóbbi a leghangulatosabb! Grafikailag is jó a cucc, kis egyszerű 3D-s modellek, teljesen jól kiszolgálják a játékot.

    Röviden ennyi, aki kicsit is szereti a Space Marinokat mindenféleképpen próbálja ki, nem fog csalódni!