Nintendo DS/DS Lite
  • darkmore
    #24279
    Art Academy Review:

    n000rbi mesélt nekem erről a kis app-ról, de akkor nem próbáltam ki, mert nem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet stylussal rajzolgatni, festegetni, de pár hete úgy gondoltam, hogy én WH40K-s Space Marineket akarok rajzolgatni és ehhez fejlődni kellene. Tudtam, hogy van pár rajzolós program a DS-re, de egyikben sem volt meg az ami nekem kellett: nagyon részletes tutorial, ami szinte profi oktatás.
    Először skeptikus voltam, de az első rajz, festmény után már nagyon lelkesen pingálgattam.

    Az evidens, hogy egy ilyen "játékban" a stylus kezelésnek tökéletesnek kell lennie, én soha nem hittem volna, hogy ilyen részletes képeket lehet vele rajzolni:
    http://www.ichspiele.cc/gallery/art-academy-ds/1/
    brutál.

    A leghasznosabb része az alkalmazásnak a tutorial-ok, nagyon részletes, van hogy már fájdalmasan :) de, akinek szüksége van rá annak nagyon jó és ha mindegyiket megcsináljuk, akkor kis türelemmel ilyen szintre is el lehet jutni:
    http://www.youtube.com/watch?v=urIQi1YiAJ4&feature=related

    Van még egy opció, ami hatalmas ötlet. Ha megtetszik valami a környezetünkben akkor csinálunk róla egy fényképet a DS-el, ezt beimportáljuk az Art Academy-be és a felső képernyőbe be lehet rakni referencia képnek és utána az alsó képernyőn megrajzolni, megfesteni. Szerintem ez nagyon okos feature (warez kártyán nem működik, mert nem lehet a DS mappájában turkálni, ha arról futtatjuk a progit). Természetesen lehet bármilyen képet felmásolni egy SD kártyára, berakni a DS-be és utána azt beállítani referencia képnek.

    Mindenkinek ajánlom, aki ki akar próbálni egy profi rajzprogit a DS-en!

    Érdemes kipróbálni pár homebrew-t is, igaz, hogy nincsen benne oktatás, de attól még nagyon jó szerkesztő alkalmazások:
    http://dl.qj.net/download/phidias.html
    http://dl.qj.net/down/colors-v11.html