Nintendo DS/DS Lite
  • darkmore
    #24273
    Aliens Infestation Review (szpojler a minimumra szorítva)

    Alien őrültként már nagyon vártam ezt a játékot, szerencsére nem kellett benne csalódni. Már a trailer-ek alapján lehetett látni, hogy nem egy összefércelt dolog lesz. A grafika nagyon igényes munka, szinte Castlevania minőségű sprite-ok, bár az animáció egy kicsit gyengébbre sikeredett, de még így is szuper 2D-s látványvilág! A karakterek nagy, rajzolt képei pedig teljesen a Dark Horse-os Alien képregényeket idézik (pl.: Mondo).
    A hangokkal sem spóroltak, több helyen felhangzik a film zenéje, hangeffektjei, ennek köszönhetően egy macska is kisebb szívrohamot fog okozni. Ezt a játékot kötelező hanggal játszani! Igaz a végére kicsit unalmassá válik az idegtépő dallam.
    Szerencsére a fegyverarzenált nem bővítették ki mindenféle hülyeséggel (mint pl.: az AvsP játékokban), így sokkal jobban visszaadja a film hangulatát. A legjobb, hogy végig éreztetik velünk a horror hangulatot, mikor az első Marine-unk fűbe harap, bizony elhúzzuk a szánkat, még nem sejtjük, hogy sok katona fogja még követni a halálba. A játéknak talán ez az egyik legérdekesebb pontja, egy 4 fős kis egységet kell fenntartanunk, mindig csak egy Marine-el játszunk, aki ha meghal valaki a maradék háromból a helyére lép. Közben találkozunk magányos katonákkal, akik csatlakoznak hozzánk, ha éppen nincsen négy fő az egységünkben. Ez a rendszer nagy hangulatot ad a játéknak, mert állandóan érezteti, hogy itt az emberélet bizony fogyóeszköz.
    A játékmenet elég Castlevaniásra (vagyis Metroidosra) sikeredett, két nagy térképet kell bejárnunk és sok helyen olyan úttorlaszt találunk, ahol csak az után tudunk továbbhaladni, amint megtaláltuk a megfelelő tárgyat (lángvágó, csavarkulcs, belépőkártyák, stb...).
    A sztory semmi újdonságot nem tartalmaz, de egy Alien-es történetnek teljesen megfelel (a szokásos: kiszabadult xenomorfok és a WU cég a felelős).

    Egy két dolog, amit hiányoltam:
    -még több tartalom, egyszerűen rövid, én szivesen elugrabugráltam volna az LV-426 sziklái között is egy kicsit, vagy akár a gate way-en, vagy az idegen ürhajón még többet
    -ne csak 1 ember duruzsoljon a fülembe, hogy mit kell csinálni, itt lehetett volna a sztoryból többet kihozzni, még akkor is ha csak közhelyekre gondolok pl.: megmentünk egy dokinőt, aki utána segít nekünk, mond tippeket, kinyit nekünk ajtót a control room-ból, de a végén kiderül, hogy ő is a céghez hű, például :)
    -talán egy helyen megengedhető lett volna,valami minijátékos puzzle, hackelés, vagy drótok összeforrasztása, vagy dropship távírányítása, nem arra gondolok, hogy 10 percenként egy ilyen, de talán 1-2szer lehetett volna
    -kicsivel több főellenfél, valamint a legvégső ellenfél egy kicsit túl egyszerű volt
    -miután végigjátszottuk, nincsen igazából mit tenni, nem lehet újra végigtolni, nehezebb fokozaton, vagy úgyanezen, az összes fegyvert megtartva, vagy valami hasonló


    Mindezek ellenére az Aliens Infestation még mindig egy nagyon jó játék, szerintem mindenkinek érdemes rááldozni azt a 6-8 órát, ami alatt végig lehet vinni.

    Egy kis bónusz, egy régi Homebrew DS-re, ez is Alien, de ez full 3D-s FPS:
    http://dl.qj.net/download/aliends-261008-update.html

    :)