FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
attes #949 Én azért nem lennék úgy elszállva a Dájsztól. A Bf1942 pl. DirectX 7-en fut, talán a bfv már 8-ason. Az egyetlen dolog, ami ilyen sikerré tette a bf-et, az alapgondolat, hogy II. vh-s fps játék, ahol vannak járművek. Ennyi.
Történelmileg, hitelesség szempontjából II vh rajongók számára amúgy nem sok dilettánsabb játék létezik. Ezeken már a megjelenés után is sokat keseregtem. Pl. hogy az El-Alameini csatában (1942 okt-nov) tigris van, Berlinben (1945 ápr) meg rövidcsövű PIV-es. Az hogy a vadászgépek 20 olyan bombát cipelnek, amiből a valóságban már 1-2-nek is örültek. Az hogy a játékban szereplő tankok közül messze legkisebb torkolatsebességű (rövid PIV) lő a legkisebb ívben, és a legnagyobb torkolatsebességű (tigris) a legnagyobban. A rövidcsövű PIV amúgy páncélosok ellen szinte teljesen hatástalan volt, egy Sherman páncélját még Hollow Charge lőszerrel sem könnyen lőtte át, sima AP lőszerrel, meg soha.
Valahol persze meg lehet indokolni ezeket a játszhatóság szempontjából, de sztem lehetett volna olyan jól játszható játékot csinálni, ami nem ennyire dilettáns. Kicsit olyan érzésem van, mintha valaki, akinek halvány fingja nincs a II vh-ról belelapozott volna valami alsósoknal szóló törikönyvbe, és onnan 10 perc alatt magábaszívott információból megalkotta volna bf1942 világát.
Maga a motor sem egy nagy szám, azon kívül, hogy kezeli a járműveket, szinte semmi előnye nem jut eszembe. A gyalogosok mozgása, a fegyverek kidolgozása, hangja, fílingje talán a legszarabb a többi IIvh-s fps-ek között. A Dx7-es grafika meg magáért beszél, lapos, döglött, és ráadásul még optimalizálva is elég tréül van.
Viszont még mindig monopolhelyzetben van gyalogos+tank+repülő szintű IIvh téren, ez gyakorlatilag a legnagyobb előnye. Én speciel sokkal jobban örülnék, ha a következő ilyesmi játékot nem ezek az impotens svédek csinálnák.
uff.