• Tgabbar
    Tudom,hogy ez nem az a topic ,de lenne egy hardweres problémám,legfeljebb nem segítetek és kapok 1-2 büntető pontott.
    A problémám abból adódna, hogy egy haveromnak van egy 2.8+/64-es gépe ,amibe értelem szerűen van egy SATA-s vinyó,valamint egy dvd író az egyik IDE kábelre dugva.Nemrég raktunk bele egy rack-et a másik IDE portról kötve és a kábel vége csatlakozik a rack-hez(vagyis master ugye,ha jól tudom :) ).Namármost,ha berakunk egy vinyót boot-olás előtt majd lezárjuk ,indítjuk a gépet ,szerencsétlen próbál erről az IDE kábelen lévő ,rack-ben található vinyóról boot-olni,de ugye eredménytelenül ,hisz ezen op.rendszer nem található,és kiírja,hogy nem rendszer lemez stb..ha nyomsz egy gombot újraindúl ,de megint itt az elején elakad.Ha azt próbálom,hogy miután beboot-olt gép és akkor rakom be a fiókot(ki hogyan nevezi :D ),nem csinál semmit ,nem ismeri fel csak pötyög továbbra is..Setup-ban nincs utalás(legalább is én nem találtam meg azt a részt),ami arra utalna ,hogy a SATA-s vinyórol boot-oljon először,mert csak annyit írt a bootolási prioritásnál,hogy harddisk és ő erre a rackben lvőről probálna indulni.Állítólag máshol is volt ez a baj ennél a vinyónál ,de egy idő után "rendbejött..." és ment.Nos én kipróbáltam az én vinyómmal ebben a gépben és ugyanaz a hibaüzenet.
    Kérlek benneteket,aki tud segítsen.
    Köszönöm!