• GameOverrr
    Üdv mindenkinek!

Már régóta olvasgatom ezt a fórumot, de csak most szántam el magam, hogy írjak is ide.(Eddig lusta voltam regisztrálni.)
    A basecamp-es témához szeretnék hozzászolni. Kb. 2 napja volt egy hozzászólás, amivel kapcsolatban feltétlenűl ki szerettem volna fejteni a véleményemet, de a regisztráció utáni 24 órás „kényszerpihenő” meg államvizsga miatt csak most tehetem ezt meg.
    Ha minden igaz ennek a játéknak az a lényege, hogy lelőjjük az ellenséget, elfoglaljuk és megvédjük az elfoglalható bázisokat és megnyerjük a kört. Így a basecamp lényegében korai Flag defend-ként fogható fel szerintem. Nekem semmi kifogásom ellene. Geci munka ugyan, de a győzelmet szolgálja. És mint azt tudjuk: A cél szentesíti az eszközt. Így még szép, hogy odamennek a főbázisra a tankok, APC-k és mindenki, aki él és mozog, miután elfoglalták a többi bázist. Ugyan hova máshova mennének? Hogy a legkönnyebb megakadályozni az ellenség kitörését és bebiztosítani a győzelmet, ha nem így?
    Olvastam, hogy valaki faszságnak tartja példáúl, ha a Gulf Of Omanon a MEC kommander elkezdi artilleryzgetni az anyahajót, miután az amcsiknak csak az a bázis maradt. Hát hova a nyavajába küldje azt az átkozott légicsapást? A tenger közepére, ahol nincs senki? Vagy bombázza le saját magát? Engem különösebben az sem zavar, ha az ellenségnek már egyetlen bázisa sem maradt, mégis az anyahajón kap el egy artillery. Anyázok egyet magamban és kész. Lehet, hogy ezzel -átmenetileg- megakadályozta valamilyen légi jármű felszállását és megvédte az övéit.
    Véleményem szerint, már akkor érdemes megkezdeni a főbéz támadását, amikor már csak egy zászlója maradt az ellenségnek. Sokan -köztuk én is- néha úgy vannak vele, hogy már nincs értelme annál az egy zászlónál respawnolni, és inkább a főbézről kellene új támadást indítani. De ha már ott is vannak, akkor már onnan sem lehet gond nélkül támadni. Így amíg a többiek elfoglalják az ellenség utolsó zászlóját, azalatt néhányan már csírájában fojthatják el az újabb támadásokat. Olyan ez mint a foci, nem mindenkinek a labdára kell mennie.
    Ja és még valami: nekem sajnos csak a demó van meg, de ott nem csinálnak ekkora problémát a BC-ből. Mindig csak azt hallom a magyar szerverekről, hogy a magyar játékosok így meg úgy nyígnak a basecamp miatt. Én általában külföldiek ellen játszom, de ők ritkán anyáznak miatta.(Bár az igazat megvalva mostanában egyre gyakrabban, talán azért, mert egyre jobban megy.)
    Meg egyébként is: tapasztalatom szerint azok anyáznak a leginkább a BC miatt, akik hasonló esetben elsőként jelennek meg tankkal a főbézen. Mindig jót röhögök azokon, akik arra "kérnek", hogy ne basecampeljek, holott arra léptem be a játékba, hogy a tankjuk csövével szemezek egy „elnemfoglalható” főbézen. Az ilyenek azt hiszik, hogy BC-zni csak nekik szabad, aztán meg vannak lepődve, ha „a fagyi visszanyal”.