• HTS s3rg1nh00
    azért a csernobilinek is volt oka,ha az inkább az "amerikai" módszert követik,akkor légypiszoknyi sugárzás kerül a levegőbe...
    (orosz vs.amerikai módszerű atomerőmű: utóbbiban x összeg felét a biztonságra költik,a másik felét az atomerőműre...előbbiben meg 90+%-ból megépítik az atomerőművet,a maradékot meg a biztonságra költik...)

egyébként a "mi kell egy technológia rendes kifejlődéséhez" témakörbe még:anno,mikor az Otto-motort feltalálták,harmatgyenge volt és lófasz volt a hatásfoka.ez mintegy 140 éve volt,és amerikában még mindig a benzinzabálók korszakát éljük,kb.10-20 éve kezdtek el az autógyártók kifejezetten ügyelni a hatásfokra(lásd mindenféle agyament szerkezetek:Wankel-motor,TS azaz dupla gyújtógyertya stb.),ahogy halad az idő,majd a hidrogénes autó is jobb lesz,de amíg 7-es bmw-be rakják,50 millába kerül, egész németországban csak pár kút van ahol meg tudod tankolni és pluszban egy feltöltéssel nem is megy annyit,mint egy benzines,felesleges alternatívaként emlegetni...kurva sok idő,fejlesztés és befektetés kell ahhoz,hogy elterjedjen.

külön bekezdés Jag számára:-) : próbáld egy kicsit félretenni az előítéleteidet,mert azok rosszak...értem én,hogy nem kedveled Fujit,de a személyeskedés az már nem a másik észérvekkel való meggyőzését,vagy a vitapartner állításainak megcáfolását szolgálja.Persze mint régi topiklakó ismerem már a vérmérsékleted,de próbálj legalább háromig elszámolni mielőtt nekiesel valakinek,és gondold át még egyszer: az ország egyik legnagyobb gondja is az,hogy ész nélkül esünk neki egymásnak,mert "itt mindenki hülye csak én vagyok okos"(no offense:lehet úgy tűnik rád is vonatkoztattam ezt a mondatot,de nem ez volt a szándékom)