• GameOverrr
    Az A4 TECH-et nem ismerem, de a G5-öt (sajnos) igen, és azt semmiképpen nem ajánlom.

Egyébként én is éppen most vettem új egeret, egy Razor Krait-ot. Azt egyelőre nem mondanám, hogy ajánlom, mert még nagyon friss, de lehet ebben "az igenis az egér teszi a helizést" dologban valami. Bár a benyomásaim egyelőre vegyesek: a helikkel példáúl egyelőre hadilábon állok -nagyon sokszor lőttem melléjük, sőt még a földi célpontoknak is (nem győztem irogatni a pilótámnak, hogy "Sorry, new mouse...") (bár ez nyílván betudható annak is, hogy nagyon keveset játszok manapság)-, viszont volt egy olyan repcsi-lelövésem, amin magam lepődtem meg a legjobban, és amiről egyértelműen az a véleményem, hogy a korábbi egeremmel nem találtam volna el. És úgy gondolom, hogy a pilótáskodáshoz is sokkal jobb, egy nagyobb DPI-jű egér.

Egérválasztásnál -saját tapasztalatból kiindulva- szerintem leginkább az egér méretére kell odafigyelni. Ezek a mai hiper-szuper egerek -kb. olyan 5 ezer Ft felett- szerintem már mind rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, ami jobbá teszi őket az 1-2 ezer forintos társaiktól. Így szerintem azon már fölösleges agyalni, hogy ez most 1800 DPI-t tud, az meg 2400-et (szvsz a különbség már korábban kijön, 1600 is már bőven megteszi). Viszont az egér mérete, súlya -nekem legalábbis- kulcskérdés. Tudom, milyen érzés kibaszni egy csomó pénzt valamire, amitől aztán azt várná el az ember, hogy tökéletes legyen, de ha képtelen megszokni az egér súlyát, méreteit, akkor nem ér az egész egy kalap szart sem ekkora DPI ide, akkora gyorsulás oda.

Ahogy nézegettem nagyjából két méretben kaphatók az egerek: van a G5-féle (számomra túlságosan nagy, lomha és nehézkes) 130mm*68mm*37mm (hosszúság*szélesség*magasság) és a 120*60*37, mint pl. ez a Razor Krait is. Szvsz 10 ezer forinti felett mindenképpen csak olyan egeret vegyen az ember, amit előtte ki tud próbálni, mert az szerintem már akkora összeg egy egérért, amelyért cserébe joggal várja el az ember, hogy tökéletes legyen, és teljes mértékben meg legyen vele elégedve, de tapasztalatból mondhatom, hogy ez nincs mindig így.