• dronkZero
    Állítsd be BF-esre, azt' csókolom. Ugyanazok a funkciók vannak a két játékban, minek bonyolítani? Van egy plusz use gomb, én azt rátettem(vagy alapból rajta volt?) az egér 4. gombjára.

Mondjuk aki minden játékhoz külön megtanulja az alapbeállítást, az meg is érdemli. Én több, mint 10 éve, még Duke Nukem 3D-hez meg Quake-hez csináltam magamnak egy billentyűkiosztást, ami nekem 100% kényelmes volt, azóta azt használom minden játékban. FPS-eknél a legelső dolgom a controls beállítás, általában csak a játékspecifikus billentyűk variálása kerül egy kis időbe.

Megemlíteném még azt is, hogy sokkal praktikusabb a széles körben elterjedt wasd-ot egyel jobbra tolni, mert egyrészt így több billentyű marad a bal oldalon (gyűrűs-/kisujjnak) speckó funkciókra (zseblámpa, mágia scrollozása, tüzelés mód választás, mikor mi kell), ráadásul az f betűn van egy bütyök, sötétben is könnyen meg lehet találni.

Mondjuk én r betűvel ugrok, a space nálam use, illeve BFben a ki-/beszállás, és így a jobbra oldalazva ugráláshoz már elég érdekes mozdulatok kellenek, jobbra-hátra ugrálni meg szinte lehetetlen.
    Ja, meg a jobbra-balra kihajolás okoz néha gondot, mert nem tudom hová tenni. Bár szerintem az egész kihajolósdi szinte teljesen fölösleges, mert mire megtalálnám a megfelelő távolságot, ahonnan még épp nem látszom, de kihajolva meg pont látok, addigra közeljön az ellen, és pofánlő.