• GameOverrr
    Mire lassan alábbhagyna a sniper téma, befutottam én is.

Nem szeretnék senkinek sem a lelkivilágába taposni, de szerintem a sniper két dologra jó:

1) Ökörködni (Bekempelni a főbézt: kiosztani pár fejest, kiszedni pár pilótát a felszállásra készülő heliből/repcsiből, majd bevenni egy fejest.)

2) Sharqin claymoreral védeni a TV-tornyot.

Ennyi. Minden másra alkalmatlan, vagy van nála sokkal hasznosabb kaszt is. (Félreértések elkerülése végett: Én természetesen Conquestről beszélek.) A 2-es pontban részletezett felhasználásán kívül nem tudnék más, a csapata számára hasznos alkalmazási módját említeni. (Olyat, amire más kaszt ne lenne hasznosabb.)

Valaki szóba hozta még ezt az "Életben is, rendes háborúban is hasznosak a mesterlövészek" témakört. Bár nagy igazság, hogy botorság bármiféle hasonlóságot is keresni a játék meg a valóság között, nekem különösebben nincs ellene kifogásom, szóval ha már szóba került:
    Én is úgy gondolom, hogy egy igazi háborúban igen hasznos lehet egy-egy jó helyre beágyazott sniper, mert igencsak demoralizáló lehet, amikor csak úgy a nagy semmitől elpereg az ember bajtársa, és viszonylag jól feltartóztathat kisebb-nagyobb szakaszokat, mert senki sem akarja kidugni a fejét a fedezékből, senki sem akar az életével játszani...

...ellentétben a BF2-vel, ahol ez az állandó újraélesztgetős faszság igencsak csökkenti a sniperek másokat visszatartó képességét. Nyugodtan lehet keresztezni az általa belátott területet, elvégre ha leszed, akkor sem történik semmi, majd újraélesztenek.

Szóval én sok értelmét nem látom a snipereknek, és szerintem a minimálisnál is kisebb mértékben van a csapata hasznára. Szerintem még a legkiválóbb sniper sem ér annyit, mint mondjuk az a teljesen kezdő engineer, aki adott esetben fogja magát és belehuppan az üresen ácsorgó, általam ugyancsak meglehetősen haszontalannak tartott APC-be.