• Inquisitor
    Ajvé, ezt így fórumon keresztül elég nehéz. A hiba az lehet, hogy régebbi driverben még nem volt szerintem CCC (Catalyst Control Center), hanem CP (Control Panel) volt, és ahhoz még nem kell annyi mindent feltenni ...

A következő lépéseket kéne eljátszani:

0. Nézd meg milyen chipsetes az alaplapod, és szedj hozzá le nagyon friss drivert, ez AGP-s laponkán nagyon fontos.

1. Levakarni összes előző drivert, ehhez én a Drivercleaner c. programot szoktam javasolni, és vigyázva használni, tehát csak az ATI driverre vonatkozó részeket töröltetni vele.

2. Feltenni a legutolsó Dx9.0C-t a gépre, elvileg az utolsó DirectX az 2007 júniusi! (Hardwareoc.hu oldalon kint szokott lenni letöltések közt, kereső a te barátod) Ugyan is sokszor előfordul, hogy a friss driver csak friss DX-re megy fel. (Megjegyzem ez az első DX frissítés, ami Vistás DX9-et is javít.)

3. El kell döntened, hogy használod e a CCC-t, mert az lassú és a gépet is lassíthatja néha. Ha azt akarod használni, akkor fel kell telepítened a Microsoft .NET 1.1 ÉS 2.0 programokat. Elvileg MS oldaláról letölthetőek. És ezután felteszel egy tetszőleges frisebb drivert, de olyat amiben benne van a CCC!

4. Ha nem akarsz CCC-t, hanem a megbízható öreg CP kell, akkor telepíts Omega drivert, a Driverheaven oldalán általában elérhető. Ki lehet választani, hogy CP-t telepítse.

Megjegyzés: Drivercleaner után újra kell indítani a gépet, ugyanis a Catalyst csak akkor megy fel, ha a Windows vagy már ATI kártyát lát (ami szívás, mert akkor fent vana régi driver) vagy szabvány VGA/SVGA kártyát. A második reboot után szabad drivert telepíteni.